Kosmyczek Kamyczek Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 No to jak przyjda ode mnie pieniązki, a pewnie juz sa i pukają do dzrwi, bo wysłąlam wczoraj koło 14 po południu, to akurat się przydadzą! A te z bazarku 72,20 to nie ode mnie tylko od Margo05:) Quote
Kosmyczek Kamyczek Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Dorotko...Normalnie jak czytam co piszesz to mi słabo...ja silna baba jestem, ale mi słabo nawet jak to czytam!!! NIe można tak, nie wolno!!! Musisz kogoś znaleźć do pomocy! MOże jakiś chłop co szuka zajęcia za grosze, bo przeciez nie dasz rady!!! Masz córcię, a ona bez Ciebie nie da rady!Musisz przede wszystkim o niej myśleć!I o sobie troszkę też!!!Zwierza tak, ale Jesuu...daj żesz sobie chociaż ze dwa dni wolnego!??? NO i jeść musisz!Pić! Czasem do toalety też! Wg piramidy Maslowa nie dasz inaczej rady!To apropos niczego odczuwania!Jak nie zaspokoisz głodu, pragnienia, snu, to nic nie dasz rady! Quote
Dorothy Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 staram sie...ale to trudne... poszukiwalam do pomocy kogos, jakiegos chlopaka, faceta... dorosli tylko wzruszali ramionami- "pani, to cienżko robota jest, kto by ta robił" a mlodsi... w zimie przyjezdzal chlopak- jedyny jakiego udalo mi sie znalezc do pracy w stajni. Przyjezdzal co 2 dzien, na godzine. Za te godzine [pracy kazdorazowo zyczyl sobie ... 16 zl. Przykro mi, teraz mnie juz nie stac...:-( dziekuje Wam ogromnie z pomoc wczasy pod grusza to mysl, ale malo kto chce na wczasach machac widlami przy koniach i oganiac sie od 6 psow ;] dziekuje dziewczyny za pomoc :calus: Quote
Basia i Barni Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Kosmyczek Kamyczek']Dorotko...Normalnie jak czytam co piszesz to mi słabo...ja silna baba jestem, ale mi słabo nawet jak to czytam!!! NIe można tak, nie wolno!!! Musisz kogoś znaleźć do pomocy! MOże jakiś chłop co szuka zajęcia za grosze, bo przeciez nie dasz rady!!! Masz córcię, a ona bez Ciebie nie da rady!Musisz przede wszystkim o niej myśleć!I o sobie troszkę też!!!Zwierza tak, ale Jesuu...daj żesz sobie chociaż ze dwa dni wolnego!??? NO i jeść musisz!Pić! Czasem do toalety też! Wg piramidy Maslowa nie dasz inaczej rady!To apropos niczego odczuwania!Jak nie zaspokoisz głodu, pragnienia, snu, to nic nie dasz rady![/quote] dokładnie zgadzam sie zalatw chlopa za grosze daj mu spanie chocby w stodole - i niec ci pomoze -a ty sobie wyjedz z córka na dwa dni chocby a twoj byly mąż czy facet nie moze sie zatroszczyc o gospodarstwo choc na weekend zebys ty wyjechała -sorry ze pytam jezeli nie ze wzgledu na ciebie to ze wzgledu na córke:roll: Quote
majqa Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Dorothy'](...) dziekuje Wam ogromnie z pomoc wczasy pod grusza to mysl, ale malo kto chce na wczasach machac widlami przy koniach i oganiac sie od 6 psow ;] dziekuje dziewczyny za pomoc :calus:[/quote] A tu się akurat mylisz. Mogę machać widłami pomimo faktu, że mam poważną chorobę kręgosłupa. Co mnie nie rozpiep.....to wzmocni więc spoko. Potrzeba mi raptem 2 rzeczy by dać Ci sobą takie wychodne. 1dzień wspólnie spędzony na przystosowaniu do Twojego domku i praw tam rządzących, druga sprawa - zgoda na przyjazd ze swoimi 2suniami, bo moja mama z 14tką psów sobie nie poradzi, a przynajmniej póki co nie poradzi, bo jedna z przygarniętych to mix bullków. Przywiozę jeszcze jedną parę rąk do pracy - mężą i zapewniam Cię, że potrafię pracować. Mówisz, dogrywamy i masz. Quote
maggiejan Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Majga, konkretna dziewczyna jesteś! A na dogo wszyscy lubią od psów się oganiać, Dorotko ;) Quote
Margo05 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Ty podaj adres, a my coś zorgazniujemy Dorothy :) My do Ciebie, Ty z Małą do nas i wszyscy zadowoleni :) Na upartego możemy Ci zdjęcia z gospodarstwa wysyłać :evil_lol: cobyś zbyt mocno nie tęskniła :) Kurde, ten pomysł mi się coraz bardziej podoba :loveu: Psiaki pod opieką, ukochane konie, machanie widłami i końskie kupy :diabloti: Toż to raj dla mieszczucha :loveu: Ciotka, no to kiedy? :cool3::evil_lol: Quote
Dorothy Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 heh, no nie do wiary! Jaki odzew! :cool3: mysle ze opiero po komunii, moja Jula ma w maju komunie, na dokladke... Quote
Kosmyczek Kamyczek Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 O Jessuuu!!To jest super pomysł:) Mój TZ wszakże do stajni się nie nadaje, bo on cesarzowe rączusie ma, ale dzieckiem się zajkmie, a ja za widły chętnie chwycę:) Tylko, że w rachubę wchodzi jakiś weekend..Namiot mamy!:)NO i ja gotuję dla wszystkich! Dorothy odpoczywa piknikowo! Co Wy na to?:) P.S.O komunii pamiętam! Quote
majqa Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Mnie żadne gie nie śmierdzi więc i psie i końskie spox. Jak się trafi krowie to wysuszymy i o świtaniu zapaliły agnihotrę, a ja zaintonuję mantrę... DOBRA, DOBRA...NIE BĘDĘ ŚPIEWAĆ. Sprzątam i gotuję jakbym miała motorek w...bo nie lubię rozlazłości. Dziecko - balsam, dogaduję się nawet z tymi z piekła rodem. Sypiam mało... Mąż - sypia dużo ale jak się bierze do roboty to już bierze. Sprząta, gotuje, dzieci - relacje też ok. Czy to typ Gosposi - Marysi? No way! Koty wrzucam do mamy, nas i psy pakuję i wio. Konkret? Konkret! Quote
Selenga Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 A jakbyś miała ochote odpocząć od wsi w "wielkim" mieście, to zapraszam do siebie - mieszkanie duże, ze zwierzaków tylko 1 pies i 1 kot... Quote
Margo05 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Widzisz Dorothy, już my się zatroszczymy o Ciebie :evil_lol: Quote
maggiejan Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Zrób u siebie, Dorotko, zlot dogomaniaków z tego wątku: w dzień praca, w nocy zabawa i pogaduszki... Quote
maggie1971 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Ja też jestem chętna na piknik u Dorothy:evil_lol:. Chętnie pomogę i się odstresuję, a Ty wreszcie odpoczniesz. Mogę przyjechać z moją córką jest rok starsza od Twojej:diabloti:, pewnie się dogadają. TZ-ta z synem i psami wyślę do teściów do Skoczowa:cool3: Quote
Olena84 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Ha, i dobry pomysł okazał się z tym wyjazdem do Ciebie Dorothy, tylko co bedzie jak sie pół dogo zwali.. A do Selengi mozesz przyjechać, mieszkamy na tym samym piętrze, to i wtedy mnie poznasz:razz: Quote
Dea Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 To ja najwyraźniej mam najbliżej do teściów maggie1971:evil_lol: ale jakby coś trzeba było pomóc pozałatwiać, podjechać do Libry czy coś innego to pisz Dorothy, do Bielska mam 20 minut. Quote
Dorothy Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 o rety no jestem pod wrazeniem :-) i trzymam Was za slowo ;) bedziemy cos organizowac zatem w cieplejsze dni Quote
majqa Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Dorothy']o rety no jestem pod wrazeniem :-) i trzymam Was za slowo ;) bedziemy cos organizowac zatem w cieplejsze dni[/quote] Trzymaj, trzymaj Dziewczyno!!! Quote
Olena84 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 oj majqa, Dorothy to może nas tylko za słowo trzymać:D Quote
Margo05 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Moja Mała ma 12:cool3: ale dziecinna jest :evil_lol: Quote
majqa Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Olena84']oj majqa, Dorothy to może nas tylko za słowo trzymać:D[/quote] Oleno tak, póki nas nie ma w zasięgu!;) Quote
Neigh Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Ja się z domu ruszyć specjalnie nie mogę.......ale Dorota zapraszam do siebie na wywczas:-). Psy mam aktualnie 3, dwa koty, a reszta to drobnica - 5 żółwi, 2 świnki, królik, 2 rybki, 1 jaszczurek, 1 papug - ale duży i takie tam. Ruszyć się trudno, bo wiesz.......no mało ,kto wie jak dać psu jesć umie jeszcze jaszczurke obsłużyć..noo. A moja Rodzicielka się buntują. Moje dziecko ma w tym roku rocznice komunii - tez samiczka, takze dzieci mamy z glowy. W odwrocie jest jeszcze 12 latek, to sie w razie nudy panienki dokuczaniem jemu zajmą. A my na lezaczki:-) Jeśli Ci koni zabraknie, albo mnie nie będziesz mogła strawić, to dostaniesz rowerek i mapkę jak się do mojej znajomej do stajni dostać....... A dziewczyny w tym czasie - obrobią gospodarstwo:-) Jakby Ci było mało towarzystwa, to w okolicy mieszka Kanzaj i Neris i Eva - takze damy radę luzik:-) Zupełnie poważnie mówię - pojeżdzić sobie po Polsce ( przy okazji poznajać wariactwa innych ) moze być niezłym sposobem na wakacje:-) Quote
majqa Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Neigh, ja potrafię obslużyć wyszczególnioną drobnicę, a szczury wprost kocham...............:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Neigh Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='majqa']Neigh, ja potrafię obslużyć wyszczególnioną drobnicę, a szczury wprost kocham...............:loveu: :loveu: :loveu:[/quote] Ha!!! To kiedy bierzesz urlop?:cool3: Quote
Recommended Posts