Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ten filmik jest porąbany i ci ludzie na nim również...co ta baba z tym psem robi.Za tylnie łapy go kręci.Dziwić sie że zaatakował.A wogóle nie wiem czemu to miało służyć.

Posted

To jest właśnie wyprowadzanie groźnego psa bez smyczy!!! Widzieliście tego kolesia co wskoczył na samochód jak potraktowali psa jakimś gazem czy czymś. Haaaaahahahaha!!! Ciekawe co wywołało taki stan rzeczy.

Posted

Ja nie mówię że przyczyną tego zachowania był brak smyczy ale ten pies powinien być na smyczy żeby nikomu nie zrobić krzywdy. Po co ludziom taki pies jak nie potrafią nad nim zapanować i go wychować.

Posted

sibelius napisał(a):
Ja nie mówię że przyczyną tego zachowania był brak smyczy ale ten pies powinien być na smyczy żeby nikomu nie zrobić krzywdy. Po co ludziom taki pies jak nie potrafią nad nim zapanować i go wychować.

I tu zadałeś dobre pytanie... Nie widzę nawet żeby ten pies miał na sobie obrożę. Z początku filmiku wynika że ten trzeci facet chyba skończył drażnić tego psa, bo puszcza jego rękę...
Policja też całkiem niezła, strzela z odległości kilkudziesięciu cm i nie może trafić, zaczyna się strzelanina, nie udaje im się go przejechać... rany...

Posted

miałam takich poje...nych filmów nie ogladac ale to sie w pale nie miesci a gdzie własciciel tego psa? i co to za pomysł z ta karuzela za nogi, no nie a te ci..le jak go chcieli przejechac no nie w głowie sie nie miesci , załosne , w koncu tego psa zabili?

Posted

Ludzie czy nie przesadzacie??
Ta kobieta trzymala go za nogi, zeby uniknac wlasnie ataku przodem. Co by smycz dala? Chyba ze sztywna.
Normalnego psa mozecie trzymac za nogi, najwyzej dziabnie jak juz sie mocno wkurzy, ale ten nie dziabnal tylko toczyl walke na smierc i zycie! No sory, ale psa bym tu nie usprawiedliwiala nijak

Posted

Film jest straszny:shake: ALE:
PATIszon ma racje, baba trzymala psa za nogi, zeby jej nie ugryzl.Nie slyszeliscie nigdy o tej metodzie? Mnie jej na szkoleniu dla psow uczyli jako jednego ze sposobu rozdzielania gryzacych sie duzych psow np.Kto mial okazje cos takiego robic ten wie, ze jak zlapie wtedy psa za obroze np to napewno zostanie ugryziony.Ja ta metode z trzymaniem za tylne nogi niestety mialam okazje wyprobowac,wiem ze jest skuteczna.(Jak duze psy sie gryza to dwie osoby powinny zlapac psy w tym samym czasie, podniesc im nogi do gory,to zaburza ich rownowage )To tak na przyszlosc, warto zapamietac;).

Posted

No ok ale dlaczego pies jest przedewszystkim bez kaganca! nie umieja wychowac to niech sobie darują bo cholera mnie bierze jak takie cos widze..... zal poprostu zal... a metoda widac ze czesto stosowana była przez panstawa bo swietnie sobie radza i chyba nie raz muslieli jej uzyc ale nic ich to nie nauczyło......

Posted

No tak ale psa za tylne łapy trzyma się żeby puścił, a nie stoi się z nim.. Ale to są skutki brania takich psów przez takich ludzi, później się dziwią że nie mogą zapanować nad psem..

Mnie jej na szkoleniu dla psow uczyli jako jednego ze sposobu rozdzielania gryzacych sie duzych psow

A inne sposoby? :P U mnie ten nie działa.. Chyba że ma zadziałać po kilku minutach wiszenia..

Posted

glupta...dziwic sie ze ludzie mowia o nich psy zabojcy jak je tak traktuja to sie niedziwie ze ugryzie kazdy pies tak samo by zaeragowal nwet pudel :roll:

Posted

Figafiga napisał(a):
gdyby był prawidłowo wychowany to by się nie zdarzało to co się zdarzyło...:angryy:

A moim zdaniem właśnie wiele tragedii z niektórymi psimi rasami, bierze się naiwnego myślenia - wychowanie i socjalizacja sprawią, że nasz pies będzie ucywilizowany.

Niektóre rasy, naprawdę ze względu na swój klikuset, kilkudziesięcio letni specyficzny dobór hodowlany mają problem z funkcjonowaniem w mieszkaniach i miastach.

W przypadku niektórych ras, możemy jedynie stępić ich naturalne zachowania, ale nigdy w całości ich nie wyeliminujemy.

Zamiast twierdzić tak kup sobie pitbulla, tylko go dobrze socjalizuj i trenuj to nie będziesz miał problemu, zadajmy pytanie jaka tak naprawdę cecha i funkcjonlaność pitbulla jest ci potrzebna w mieście, ba nawet na wsi (bo generalnie z tego ci wiem ta rasa nie należy do psów stróżujących)

Posted

an1a napisał(a):
No tak ale psa za tylne łapy trzyma się żeby puścił, a nie stoi się z nim.. ..

Taaa a nie widzialas co piesek zrobil jak pani na chwile przestala go trzymac?
Nie wiem jak Ty, ale ja bym go nie puscila za zadne skarby.

Posted

ktrebor napisał(a):
A moim zdaniem właśnie wiele tragedii z niektórymi psimi rasami, bierze się naiwnego myślenia - wychowanie i socjalizacja sprawią, że nasz pies będzie ucywilizowany.

Niektóre rasy, naprawdę ze względu na swój klikuset, kilkudziesięcio letni specyficzny dobór hodowlany mają problem z funkcjonowaniem w mieszkaniach i miastach.

W przypadku niektórych ras, możemy jedynie stępić ich naturalne zachowania, ale nigdy w całości ich nie wyeliminujemy.

Zamiast twierdzić tak kup sobie pitbulla, tylko go dobrze socjalizuj i trenuj to nie będziesz miał problemu, zadajmy pytanie jaka tak naprawdę cecha i funkcjonlaność pitbulla jest ci potrzebna w mieście, ba nawet na wsi (bo generalnie z tego ci wiem ta rasa nie należy do psów stróżujących)

Moim zdaniem właśnie wieloletni dobór hodowlany (dobrych hodowli) dąży do eliminowania agresji u psów tego typu. Ale są hodowle w których przejawianie agresji jest pożądane. Niektóre Pity posiadają cechy gameness - tracą samokontrolę, co wiąże się z niepohamowaną agresją.
Rasa dla doświadczonych ludzi, ale prawo jest jakie jest i każdy może sobie wziąć Pita, ze wszystkimi skrzywieniami jakie są możliwe przy takiej produkcji tych psów..

Posted

Wybór psa poparty powinien byc warukami jakie mozemy mu stworzyc, doswiadczeniem, charakterem i predyspozycjami psow, poznaiem rasy chociaz, przez poczytanie o niej.... a tu raczej to nie wystapiło i najlepiej zwalic wszystko na grozna rase....

Posted

[quote name='ktrebor'] Zamiast twierdzić tak kup sobie pitbulla, tylko go dobrze socjalizuj i trenuj to nie będziesz miał problemu,zadajmy pytanie jaka tak naprawdę cecha i funkcjonlaność pitbulla jest ci potrzebna w mieście, ba nawet na wsi (bo generalnie z tego ci wiem ta rasa nie należy do psów stróżujących)
Ktrebor generalnie się z Tobą zgadzam,:) ale .. pitbul o prawidlowej psychice nie powinien atakowac czlowieka. wiadomo, ze te psy byly stworzone do walki z innymi psami a nie z ludźmi, osobnik, ktory był agresywny w stosunku do czlowieka byl od razu zabijany, ale to bylo kiedyś .. teraz niestety mnozy się te psy bez ładu i składu i bez kontroli jakiejkolwiek a jakie są tego efekty widac na załaczonym filmiku

Posted

an1a napisał(a):
No tak ale psa za tylne łapy trzyma się żeby puścił, a nie stoi się z nim.. Ale to są skutki brania takich psów przez takich ludzi, później się dziwią że nie mogą zapanować nad psem..

A inne sposoby? :P U mnie ten nie działa.. Chyba że ma zadziałać po kilku minutach wiszenia..

An1a,nie wiem czemu u Ciebie ten sposob nie dziala.Jesli zlapiesz psa za nogi i on w koncu pusci to co gryzl( innego psa lub niestety i czlowieka) to to jest sukces.Niektore psy puszcza odrazu ,inne po dluzszej chwili. I czasem trzeba tak z wiszacym psem postac dla bezpieczenstwa wszystkich .Kazda sytuacja jest inna, ale ja uwazam to za najbezpieczniejsza znana mi metode odciagniecia psa.Za obroze nigdy bym nie lapala, a pistoletu nie nosze.
Dodam, ze mowie o wiekszych psach bo ciezko np byloby zlapac jamnika ;),tak mysle

• 2 weeks later...
Posted

Ja nigdy takiego spo0sobu nie musialam probowac... A mam pytania: Co sie robi, gdy male pieski sie gryza? Np. jamniki? czy kundelki (takie maluszki) Pytam nie ze zlosliwosci tylko z ciekwosci :)

Posted

Dinka napisał(a):
Ja nigdy takiego spo0sobu nie musialam probowac... A mam pytania: Co sie robi, gdy male pieski sie gryza? Np. jamniki? czy kundelki (takie maluszki) Pytam nie ze zlosliwosci tylko z ciekwosci :)

Proste.
Łapiesz za ogon :lol:.