Polla Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Chefrenku no właśnie się sprawdziło, po tym pierwszym worku byłam zachwycona i dlatego tak chętnie zamówiłam kolejny raz. ale teraz to już nie wiem co o tym myśleć :( dzisiaj zrobiłam mały teścik. rano na śniadanko tylko bułeczka i nic zero bąków. a po południu micha karmy i maska gazowa to za mało :( może jakaś felerna partia mi się trafiła. Quote
Chefrenek Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Polla napisał(a):Chefrenku no właśnie się sprawdziło, po tym pierwszym worku byłam zachwycona i dlatego tak chętnie zamówiłam kolejny raz. ale teraz to już nie wiem co o tym myśleć :( dzisiaj zrobiłam mały teścik. rano na śniadanko tylko bułeczka i nic zero bąków. a po południu micha karmy i maska gazowa to za mało :( może jakaś felerna partia mi się trafiła. Może w mniejsze worki pakują karmę z innej fabryki, gdzie składniki pochodzą z innych regionów???? A datę spożycia sprawdzałaś? Quote
Polla Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 tak, termin to to co sprawdziłam jako pierwsze :evil_lol: do 2010 ale faktycznie może być tak, że te małe gdzie indziej pakują. następnym razem zaznaczę, że nie chcę małych paczek :mad: Quote
michau Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Skontaktuj się z Krakvetem - może uznają reklamację? Z mojego doświadczenia z nimi wiem, że szanują klientów. Równolegle zadzwoniłbym do dystrybutora sklepu e-karma. Może będą coś wiedzieć więcej w tym temacie. Pozdrawiam Quote
asiunia Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Zachęcona pozytywnymi opiniami,dość ciekawym składem i brakiem zbóż zamówiłam worek TOTW Pacific.Pozostaje mi się cieszyć że tylko 39 zł poszło w błoto bo takiego obrzydzenia na widok karmy u mojego psiaka jeszcze nie widziałam:roll:.Zwykle przy zmianie karmy przez kilkanaście pierwszych dni jest szał i granulki z miski znikają w zastraszajacym tempie,przy tej karmie Paco uciekł w zastraszajacym tempie z kuchni. Minusem dla mnie i to sporym jest wielkość granulek-dobre są raczej dla psiaków preferujacych duże krokiety,bo małe pyszczki mogą mieć problem. Plus to intensywny zapach rybki,a nie specyficzny"karmowy" któy jednak nie przekonał szczyla do jedzenia no cóż szukamy dalej Quote
hecia13 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 U nas odwrotnie. Pies zawsze odwraca się od nowej karmy, TotW z dzikim ptactwem pochłania jak szalony. wg. Dog Food Analysis - Reviews of kibble ta karma ma 6 gwiazdek (na 6 możliwych), recenzje są bardzo pochlebne, z tego piszą nie zawiera żadnych szkodliwych konserwantów. Dla porównania, karmy RC mają 3 gwiazdki. Quote
Agnieszka K. Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 asiunia napisał(a):Zachęcona pozytywnymi opiniami,dość ciekawym składem i brakiem zbóż zamówiłam worek TOTW Pacific.Pozostaje mi się cieszyć że tylko 39 zł poszło w błoto bo takiego obrzydzenia na widok karmy u mojego psiaka jeszcze nie widziałam:roll:. Minusem dla mnie i to sporym jest wielkość granulek-dobre są raczej dla psiaków preferujacych duże krokiety,bo małe pyszczki mogą mieć problem. Ja na poczatku dawłam przepiórkę, jadły chetnie, ale po zmianie na bizona po prostu zwariowały - zjadły worek 6,8 w ciagu dwóch tygodni :diabloti::diabloti:. Moje boorki to 2 sznaucery mini, i nie miały najmniejszego problemu z wielkoscia granulek. Rybnej karmy nie próbowałam - jak do tej pory baaaardzo niechetnie, a własciwie wcale nie chca takich jesc. hecia13 napisał(a): Dla porównania, karmy RC mają 3 gwiazdki. RC maja 2 gwiazdki ;). Quote
asiunia Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Agnieszka K. napisał(a):Ja na poczatku dawłam przepiórkę, jadły chetnie, ale po zmianie na bizona po prostu zwariowały - zjadły worek 6,8 w ciagu dwóch tygodni :diabloti::diabloti:. Moje boorki to 2 sznaucery mini, i nie miały najmniejszego problemu z wielkoscia granulek. Rybnej karmy nie próbowałam - jak do tej pory baaaardzo niechetnie, a własciwie wcale nie chca takich jesc. . Mój owczar preferuje drobniejszą karmę(najbardziej wielkość PROFILUM mu odpowiadała),JRT mojej mamy mimo że grubsze granulki też wcina,z tą karmą ma problem:roll: Ja zdecydowałam się na rybną bo młody rybki uwielbia,ale widać w formie karmowej już nie:shake: Quote
Katica Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Kurde przecież TOTW ma małe granulki... może ty inną karmę miałaś ;) Quote
asiunia Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Dla mnie są to duże granulki-chociażby w porónaniu ze wspomnianym przeze mnie PROFILUM(psiakowi smakowo i wielkościowo najbardziej odpowiadały,ale skład mnie nie odpowiadał). Quote
bachar Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Ja miałam "bizona" i "kaczkę", obydwie miały takie same (małe, jak karma szczenięce nieomalże) granule - wyglądały zupełnie inaczej :eek:. Quote
pepsicola Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 szok, a u mnie wyglądał tak jak u Asiunii, a wypróbowałam wszystkie 3 smaki!!! Quote
Katica Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 bachar napisał(a):Ja miałam "bizona" i "kaczkę", obydwie miały takie same (małe, jak karma szczenięce nieomalże) granule - wyglądały zupełnie inaczej :eek:. Ja miałam i bizona i rybę i też miałam małe granule, praktycznie identyczne w jedenj i drugiej karmie. Jakbyś na ręce położyła 2zł to byśmy mieli odniesienie. Quote
hecia13 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 RC maja 2 gwiazdki ;-). Oho, może spadła, ostatnio jak sprawdzałam były 3 Quote
Agnieszka K. Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Może któras z karm ma 3, ale odkad sprawdzam, to w wiekszosci było 2 ;-). Asiunia - a czy Twój pies gryzie dobrze karme?? Bo czasem sa psy, które nie gryza (lub słabo) a połykaja i wtedy moze miec problem z wiekszymi granulkami. Quote
asiunia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Agnieszka K. napisał(a): Asiunia - a czy Twój pies gryzie dobrze karme?? Bo czasem sa psy, które nie gryza (lub słabo) a połykaja i wtedy moze miec problem z wiekszymi granulkami. On jest niejadkiem więc jedzenie karmy trochę mu zajmuje i bardzo "męczy"miskę -wnioskuje więc,że dobrze gryzie,bo czasem jedną granulkę mimla jakiś czas;). Rottki natomiast połykały karmę,więc z kolei drobna nie wchodziła w grę bo się bardzo krztusiły. Teraz szczurowi namaczam karmę więc taką "ciapkę"zjada,ale nadal z przymusu:shake: Quote
Agnieszka K. Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Mój starszy tez był niejadkiem, ale ta z bizonem suuuper zjadał. Quote
asiunia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Mały uwielbia tuńczyka w sosie własnym i surową pangę,więc zamówiłam mu rybną,bo chce go całkiem przerzucić na suche. Ogólnie troche mnie niepokoi stan jego sierści i skóry:shake:Zastanawiam się czy spowodowane jest to tym że codziennie pływa,albo czy to jakaś alergia pokarmowa albo przebiałkowanie?Mały od jakiś 2 tyg się drapie,pojawił się drobny łupież i sieść zbrzydła:shake: Quote
Agnieszka K. Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Mój tez uwielbia tuńczyka w sosie własnym, wedzonego łososia równiez ale karmy z ryba juz nie :D. Quote
asiunia Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Dzisiaj poczwar dostał już RC dla alergików i szamał aż miło:roll:Dodatkowo jakby mniej się drapie,ale to może być równie dobrze efekt dzisiejszej kąpieli i odżywki;) Quote
Bura Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Po chwilowym szaleństwie, które kazało mi kupić inną, choć też rybną karmę, wróciłam to TOTW i o zgrozo, w ciągu 3 dni uszy są o niebo lepsze, psu nie jedzie z ryjka, oczka też jakby mniej ciapią. Takie to było proste :evil_lol: Tylko co zrobię z tym rybnym Trainerem... chyba ptakom wysypię, może one zechcą :diabloti: Quote
rev Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Od miesiąca mój pies jest na wersji z kaczką i prawdę mówiąc jestem bardzo zadowolona. Wcześniejsze karmy (jak Acana czy Orijen) nie smakowały jej w ogóle, TOTW natomiast znika z miski od razu. Sierść dobra, załatwia się normalnie. Na tę chwilę mogę polecić ;) Quote
Aneta & Ajwi Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Ja podaje od jakiegoś miesiąca TOTW w kaczką. Sierść jest bardzo lśniąca, a kupki dobre. W końcu karma, która toleruje moja psina :multi: . I dodatkowo bardzo jej smakuje. Teraz mam zamiar karmić przed dłuższy czas tą karmą, a potem dla urozmaicenia myślę nad kupnem TOTW z rybką. Quote
Recommended Posts