Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze nie jest dobrze popieram pomysł z płatnym tymczasem, trzeba szybko go ratować :roll: szkoda żeby taka dobra dusza się zmarnowała:shake:

Posted

Czy znajdzie się płatny tymczas dla Patosa?
:modla::modla::modla:

Przecież on musi trafić do lekarza. Trzeba mu zrobić badania.
Dlaczego jest taki strasznie smutny?
Dlaczego chudnie?
:placz::placz::placz:

Posted

To ja już nie wiem co z tym Patusem? Wszyscy mają pełno psów, pełno problemów - a Patos??????? :shake::shake::shake::shake::shake:

Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Posted

[quote name='Miki']To ja już nie wiem co z tym Patusem? Wszyscy mają pełno psów, pełno problemów - a Patos??????? :shake::shake::shake::shake::shake:

Czy ktoś ma jakiś pomysł?[/quote]

Może ktoś zna jakiś tani hotelik :roll:

Posted

[quote name='beba']Może ktoś zna jakiś tani hotelik :roll:[/quote]

Tani hotelik w ktorym mógłby być Patos i jednocześnie trzeba go przebadać.
Ciężko :placz::placz:
Lepszy byłby dt płatny, bo na bezpłatny to chyba nie ma co liczyć.

By się przydały nowe zdjęcia i nowe informacje.

Siedzę w tej Warszawie, samochodu nie mam - co ja mogę zrobić ??????

Może chociaż jakaś buda , kawałek podwórka ?
Bo rozumiem, że do weta trzeba a w schronie :shake:

Posted

Cześć, Beba pisała do mnie w sprawie Patosa.
Tani, dobry, dogomaniacki hotel ma Murka (jest tu na forum) - koło Janowca Lubelskiego - wiem, nie Mazowieckie, ale w sytuacji podbramkowej lepiej dalej niż wcale; spytajcie, czy ma wolne miejsce.

Ja osobiście znam jeszcze w lecznicy na Gocławiu w W-wie, wiem, że fundacja Rottka płaci chyba jedyne 15 zł za dobę, nie wiem, czy bez karmy.
Jako pies bezdomny miałby na pewno zniżkę, pewnie i przy ew. leczeniu udałoby się coś wynegocjować. Na Tatarkiewicza.

I jeszcze tani hotel zaraz obok lecznicy wet., dwa w jednym, jest na Bródnie, kontakt ma PRZYJACIEL_KONI (też z dgm), ja nie mam adresu, ale byłam tam - warunki może nie są szczytem marzeń, ale przynajmniej wet. na miejscu, no i choć jeden spacer dziennie poza teren by miał. Karmę można własną dawać, wtedy jest taniej.

Pamiętajcie, że jak zacznie się sezon urlopowy, ceny będą wyższe - może warto go teraz jak najszybciej ulokować w którejś z lecznic, aby przebadać, zdiagnozować, itp. - jako pies zdrowy miałby większe szanse na szybsze wzięcie do DS czy chociaż DT.

Posted

[quote name='agata51']Zróbcie coś, dziewczyny. Deklaruję stałe wsparcie finansowe. Gdzie właściwie jest Patos, bo się pogubiłam? Może i w transporcie mogłabym pomóc.[/quote]

Patos jest w Pawłowie Koło Ciechanowa. Mycha najczęściej go odwiedza i chyba wie o nim najwięcej ja niestety mieszkam dosc daleko ale w tą sobotę na pewno do Patosa się wybiorę i zdam relacje.

Posted

[quote name='beba']Patos jest w Pawłowie Koło Ciechanowa. Mycha najczęściej go odwiedza i chyba wie o nim najwięcej ja niestety mieszkam dosc daleko ale w tą sobotę na pewno do Patosa się wybiorę i zdam relacje.[/quote]

Dobrze by było, gdybyś mogła sprawdzić dokładnie, na ile jego stan się zmienił od czasu przywiezienia do schroniska. Bardzo przydałyby się zdjęcia.
Gdyby sytuacja była dramatyczna trzeba by go było gdzieś przewieźć.
Gdyby był w Warszawie mogłabym go odwiedzać, robić zdjęcia itp.
Pozostałaby jeszcze kwestia finansów.:shake:

Posted

No i w W-wie najlepsza diagnostyka, chociaż ceny wyższe... Ale gdyby coś się działo, tfu, tfu, odpukać, to będzie pod opieką.
No i ja też jestem z W-wy i mogłabym go odwiedzać, jeśli byłby po mojej stronie Wisły;)

Posted

Ja też mogę zadeklarowac stałą wpłatę na patosa, jesli chodzi o Dt t przychodzi mi do głowy tylko Nasza szkapa- pod Krakowem, ale nie wiem, jak teraz tam sytuacja, mogę sprawdzić, znam to miejsce i jestem bardzo z niego zadowolona, bo juz psiaki tam przebywały i maja nowe domy.

Posted

dziewczyny na wątku piratka z wybitym oczkiem Kometa pisała, że może załatwić tymczas za 150zl, to bardzo mało, więc może do niej napiszcie o podanie namiarów, hmm?

Posted

ze wstydem przyznaje ze nie odwiedzam watku patosa.
ale teraz mam prosbe

czy moze ktos w temacie przedstawic mi jak najsolidniej charakter psa oraz wskazac strone na ktorej sa jego zdjecia? inne niz na pierwszej?

dzieki

Posted

[quote name='Charly']ze wstydem przyznaje ze nie odwiedzam watku patosa.
ale teraz mam prosbe

czy moze ktos w temacie przedstawic mi jak najsolidniej charakter psa oraz wskazać stronę na ktorej sa jego zdjecia? inne niz na pierwszej?

dzieki[/quote]

Ja Patosa bardzo mało widuje ale wiem jaki był wcześniej. Jest typem psa który nie zaczepia innych to miedzy innymi dla tego jak napisała Mycha został przeniesiony do małych psów, żeby do michy mógł się dostać. Patos jest bardzo spokojny i chętny do pieszczot. W tej chwili patrząc na niego nie wygląda raczej na psa który nadawał by się do pilnowania posesji, nie mniej jednak jak Miśka(jego wątek tez był na dogo) wzięłam do rodziców tez nie wyglądał na psa obronnego a w tej chwili nawet listonosz nie wejdzie na podwórko:evil_lol:. Ja myślę, że Patos był by idealnym psem na podwórze. Jeśli chodzi o zdjęcia mam nadzieję, że jutro będą nowe

Posted

[quote name='Charly']ze wstydem przyznaje ze nie odwiedzam watku patosa.
ale teraz mam prosbe

czy moze ktos w temacie przedstawic mi jak najsolidniej charakter psa oraz wskazac strone na ktorej sa jego zdjecia? inne niz na pierwszej?

dzieki[/quote]

Charly zdjęcia Patosa są na 13 stronie.
Ten pies lezał gdzieś przy drodze koło Krzyczek. Trafiłby pewnie do Chrycynnego więc Beba zgarnęła go i wywiozła do innego schronu. Ale on sobie nie radzi - jest strasznie smutmy, osowiały i coraz chudszy. Nie wiemy dlaczego chudnie - był ponoć 2x odrobaczany. Nie wiemy czy tak boi się innych psów, że nie może jeść czy jest zwyczajnie chory.
Jest łagodny i tyle tylko wiadomo o jego charakterze. W sumie to jest apatyczny w tej chwili - to co można powiedzieć o jego charakterze?

Dwie osoby napisały, że odwiedzą go w weekend.
Może wtedy zapadną jakieś decyzje.
Nie mam możliwości:
1. wziąć go na tymczas
2. pojechać tam
3. opłacać mu sama hotelu
Mogę liczyć tylko na to , że razem co uda się zrobić

Posted

Kolejny pies podobny do Patosa przebywa od trzech tygodni na Nasielskim rynku, jest tez suka która mieszka tu juz od około trzech lat i niestety po raz kolejny jest w ciąży :shake: tez przydał by się kawałek podwórka :roll:

[IMG]http://images31.fotosik.pl/221/bcba53cf5fc4b42e.jpg[/IMG]

Suce nie udało mi się zrobić zdjęć.