Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śliczny pies,zdjęcia cudowne,nic tylko całować tę mordkę i przytulać:loveu:
Ale Irenko mam pytanie...czy mogłabyś poprosić Panie opiekujące się Patoskiem,żeby choć raz dziennie przeczesały psiaka.Ta zimowa sierść już dawno powinna być wyczesana,bo psu jest teraz w te upały ogromnie gorąco z tym zimowym podszerstkiem.Ja mam psiaki na hoteliku i codziennie je czeszę,nawet dla ich zdrowia,bo wiadomo,że podczas czesania nie tylko zbieram wychodzącą sierśc,ale tez masuję skórę,dzięki temu jest lepiej ukrwiona i oddycha.A psiaki uwielbiają takie drapanko;).No i pisałaś,że Patosek nie lubi sam biegać po ogrodzie.Myślę,że własnie dlatego też przytył.Owszem fajnie wygląda,ale niekoniecznie jest to dla niego dobre.Wiadomo-jest mu przez to bardziej gorąco,no i ciężej,a to duży pies i może mieć potem problemy ze stawami.Zreszta nawet mały psiak,a grubawy,też ma problemy ze zdrowiem w pewnym momencie.Czy PATOSEK NIE MÓGŁBY CHOĆ RAZ DZIENNIE IŚC NA SPACER POZA OGRÓD?nIE ZNAM HOTELKIU,NIE WIEM GDZIE JEST UMIEJSCOWIony(matko....sorki,głupi caps mi się włączył:watpliwy:),ale jeżeli nie ma możliwości wyjścia z patoskiem poza obręb ogrodu,to może chociaż po ogrodzie z nim pospacerować?Tak dla zdrowia,niech te mięśnie troszkę popracują,bo inaczej patosek nam się "zastoi":roll:.Już i tak się w hoteliku zasiedział,to po co ma się jeszcze zastać:p
Co Ty na to?To takie moje przemyślenia są,mam nadzieję,że podobnie uważasz jak ja:).

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Smyku']Patosku, czyżbyś był na garnuszku u Majqi ?
Pięknie wyglądasz .[/QUOTE]

Smyku wybacz ale podeślę fakture za czyszczenie monitora i zmarnowaną kawę.

[quote name='Isadora7']Ależ przystojniak z niego[/QUOTE]

Posted

[quote name='Renata5']Śliczny pies,zdjęcia cudowne,nic tylko całować tę mordkę i przytulać:loveu:
Ale Irenko mam pytanie...czy mogłabyś poprosić Panie opiekujące się Patoskiem,żeby choć raz dziennie przeczesały psiaka.Ta zimowa sierść już dawno powinna być wyczesana,bo psu jest teraz w te upały ogromnie gorąco z tym zimowym podszerstkiem.Ja mam psiaki na hoteliku i codziennie je czeszę,nawet dla ich zdrowia,bo wiadomo,że podczas czesania nie tylko zbieram wychodzącą sierśc,ale tez masuję skórę,dzięki temu jest lepiej ukrwiona i oddycha.A psiaki uwielbiają takie drapanko;).No i pisałaś,że Patosek nie lubi sam biegać po ogrodzie.Myślę,że własnie dlatego też przytył.Owszem fajnie wygląda,ale niekoniecznie jest to dla niego dobre.Wiadomo-jest mu przez to bardziej gorąco,no i ciężej,a to duży pies i może mieć potem problemy ze stawami.Zreszta nawet mały psiak,a grubawy,też ma problemy ze zdrowiem w pewnym momencie.Czy PATOSEK NIE MÓGŁBY CHOĆ RAZ DZIENNIE IŚC NA SPACER POZA OGRÓD?nIE ZNAM HOTELKIU,NIE WIEM GDZIE JEST UMIEJSCOWIony(matko....sorki,głupi caps mi się włączył:watpliwy:),ale jeżeli nie ma możliwości wyjścia z patoskiem poza obręb ogrodu,to może chociaż po ogrodzie z nim pospacerować?Tak dla zdrowia,niech te mięśnie troszkę popracują,bo inaczej patosek nam się "zastoi":roll:.Już i tak się w hoteliku zasiedział,to po co ma się jeszcze zastać:p
Co Ty na to?To takie moje przemyślenia są,mam nadzieję,że podobnie uważasz jak ja:).[/QUOTE]

Oczywiście, że się z Tobą zgadzam Renatko. Spacery poza teren ogrodu są jak najbardziej możliwe i bardzo wskazane. Ja już dawno pisałam na jakimś krzyczkowym wątku, że ten ogród czasami to przekleństwo psów, bo nie wychodzą na zewnątrz.
Część z nich znosi to dobrze, dobrze się czują, ale czasami ( jak w przypadku Patoska) te spacery to konieczność. Nie można zmuszać psa do biega, bo tego zrobić się nie da, ale można wieczorne spacerki uskutecznić i mam nadzieję, będą szybko efekty, bo zmniejszać racji żywieniowych też już nie sposób. Pogadam z Bożeną, mam nadzieję, że szybko da się też ulżyć Patoskowi z tym wychodzącym włosem i wyczesać. Dobrze, ze jesteś na wątku, mam przynajmniej siłę fachową:evil_lol: pomoc.
Każda Renatko konstruktywna uwaga wchodzących na moje wątki jest brana pod uwagę i bardzo mile widziana. Im więcej uwag i pomysłów, tym lepiej dla moich psów.

[quote name='majqa']No, przegięcie!!! :mad:[/QUOTE]

Jakie przegięcie:mad:, masz szczęście, że nie zrobiłam zdjęcia Patoskowi od góry.
Do tej pory na dogo tylko Twoje psy miały tak rozbudowaną klatę;), więc nie dziwota, że jesteś główną podejrzaną:evil_lol:

[quote name='agata51']Fakt, trochę ruchu by mu się przydało. Ale i tak jest piękny, cudny, kochany!!! A jaki miniasty! Eh, wyczochrałabym te uszyska...[/QUOTE]

Piękny, kochany i na dodatek wycałowałam go w Twoim:loveu: imieniu.
Czy Ty wiesz, że Patos lubi pozować? Lubi lampę błyskową i wtedy pupą kręci:evil_lol:
Wpisałam;) się też do książki skarg i wniosków w Niepołomicach, ponieważ odpowiedź na Twoje pytanie:

[B]Patos, wstawili ci do kojca telewizor? [/B][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/993.gif[/IMG]
Brzmi : NIE!!!
Skandal:evil_lol: Patos jeszcze nie oglądał żadnego meczyka;)

Posted

[quote name='Aga-ta']Patosik, CUDO:loveu:[/QUOTE]

A Ty się KOBIETO:loveu: przygotuj, następnym razem zabieram Cię do Niepołomic.
Zabieramy jeszcze Amigę, Bahlsę, Marysię55 i Asiorka. Nie mogłam w poniedziałek proponować Wam wyjazdu, bo miałam zmienianą godzinę przyjazdu Pani Róży, ale następnym razem pakuję całą Piątkę na pakę;) i w drogę.

Wkleję Wam jeszcze zdjęcia małego urwisa, który siedział w kojcu z Patosem.
To ten, co się odgrażałam:evil_lol:, że dom mu znajdę jak nie będzie grzeczny.
Zobaczcie jaki Anioł;)
[IMG]http://img685.imageshack.us/img685/3075/1szczeniak.jpg[/IMG]

[IMG]http://img820.imageshack.us/img820/6704/16szczeniak.jpg[/IMG]

Posted

Jak Amiga wsiądzie na pakę, to raczej nie ruszymy, a jak ruszymym, to daleko nie ujedziemy. Umie ktoś wymieniać kola ? Na szczęscie ja już wymienialam :-)

Posted

[quote name='AMIGA']Jak Amiga wsiądzie na pakę, to raczej nie ruszymy, a jak ruszymym, to daleko nie ujedziemy. Umie ktoś wymieniać kola ? Na szczęscie ja już wymienialam :-)[/QUOTE]

Ujedziemy na 100% a jak umiesz zmieniać koła, to tym bardziej Cię bierzemy:evil_lol:

Posted

I z innej beczki.
Ciocia Isadora:loveu: oczywiście się nie pochwali:mad:;), jaką piękną aukcję zrobiła dla Dana, ale ja zapraszam do zakupu cegiełek:

[URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1105386000[/URL]

Posted

[quote name='irenaka']I z innej beczki.
Ciocia Isadora:loveu: oczywiście się nie pochwali:mad:;), jaką piękną aukcję zrobiła dla Dana, ale ja zapraszam do zakupu cegiełek:

[URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1105386000[/URL][/QUOTE]

Jola przechodzi chrzest bojowy, musi sobie sposoby i markę wyrobić i stałych klientów. A ciężko i coraz ciężej.

Irenko zobowiązuję Ciebie abyś w weekend mnie przycisnęła. Zamierzam zrobić zupełnie nową aukcje Patoskowi z tymi nowymi zdjęciami.

Posted

[quote name='irenaka']A Ty się KOBIETO:loveu: przygotuj, następnym razem zabieram Cię do Niepołomic.
Zabieramy jeszcze Amigę, Bahlsę, Marysię55 i Asiorka. Nie mogłam w poniedziałek proponować Wam wyjazdu, bo miałam zmienianą godzinę przyjazdu Pani Róży, ale następnym razem pakuję całą Piątkę na pakę;) i w drogę.

Wkleję Wam jeszcze zdjęcia małego urwisa, który siedział w kojcu z Patosem.
To ten, co się odgrażałam:evil_lol:, że dom mu znajdę jak nie będzie grzeczny.
Zobaczcie jaki Anioł;)
[/QUOTE]

juz jestem gotowa:) chetnie poznam Patoska i tego aniolka malego:lol:

Posted

[quote name='Smyku']Patosku, czyżbyś był na garnuszku u Majqi ?
Pięknie wyglądasz .[/QUOTE]

ehehehe kurna z ust mi to wyjęłaś!!!
Chyba nawet przebił baryłkę Remisia :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='irenaka']

Wkleję Wam jeszcze zdjęcia małego urwisa, który siedział w kojcu z Patosem.[/QUOTE]

tak urósł??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

dziewczyny, bardzo bardzo proszę o rozpropagowanie wątku gdzie się da!! Nawet na innych forach!!!!!!
To ważne, bo chcą nam zgotować ustawę po której będzie można zabijać zwierzęta pod płaszczykiem ustawy :(

[url=http://www.dogomania.pl/threads/188739-Mordowanie-zwierzat-w-majestacie-prawa-czy-to-mozliwe?p=15000892]Mordowanie zwierzat w majestacie prawa - czy to mozliwe?[/url]

Posted

[quote name='Isadora7']Jola przechodzi chrzest bojowy, musi sobie sposoby i markę wyrobić i stałych klientów. A ciężko i coraz ciężej.

I[B]renko zobowiązuję Ciebie abyś w weekend mnie przycisnęła[/B]. Zamierzam zrobić zupełnie nową aukcje Patoskowi z tymi nowymi zdjęciami.[/QUOTE]

Obiecuję, że moje cielsko zawiśnie na Twojej szyi:jumpie:.
Z góry dziękuję Isadoro:loveu: za nową aukcję:calus:

[quote name='Aga-ta']juz jestem gotowa:) chetnie poznam Patoska i tego aniolka malego:lol:[/QUOTE]

Może ten wyjazd będzie miał dodatkowe plusy?;)
Patosek jest super:loveu:, ten mały aniołek też;)
Może jakąś adopcję uskutecznimy;)? Podejrzewam, że jeden dodatkowy piesek pewnie by Ci się przydał ;)

Posted

[quote name='irenaka']Obiecuję, że moje cielsko zawiśnie na Twojej szyi:jumpie:.
Z góry dziękuję Isadoro:loveu: za nową aukcję:calus:

[...][/QUOTE]

W kwestii cielska.... hmmmm dobzre że mnie nie widziałaś :)

Posted

[quote name='irenaka']
Może ten wyjazd będzie miał dodatkowe plusy?;)
Patosek jest super:loveu:, ten mały aniołek też;)
Może jakąś adopcję uskutecznimy;)? Podejrzewam, że jeden dodatkowy piesek pewnie by Ci się przydał ;)[/QUOTE]

o! tak, tak, a juz w szczegolnosci moje psy o tym marza (glownie Lolka), a jeszcze bardziej marzy o tym moj maz, o! ho! ho! ten to dopiero marzy:evil_lol:

A tak przy okazji zaprezentuje moja tymczasowiczke ze smietnika
[IMG]http://i47.tinypic.com/a43def.jpg[/IMG]
i watek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/188673-Kraków-.-Szczeniaczki-ze-smietnika-szukają-domów-jest-ich-5[/URL]
ZAPRASZAM:)

Posted

Witam cieplutko :lol: wszystkich po 'wywczasach' na łonie ojczyzny. Widzę, że tu sie dobrze bawicie beze mnie:cool3:. Nikt nawet nie zatęsknił za mną:placz:. Nie tak jak na innych wątkach ( nie wspomnę na którym :cool1:) gdzie wspominano mnie czule i tęskniono za mną :lol::lol:.
Chyba będę musiała zmienić swój 'stosunek' :mad: co do niektórych :roll:
Witaj Patosku :loveu:. Byłeś, jesteś i będziesz najprzystojniejszym facetem na Dogomanii.

Posted

[quote name='Asior']łooo mamuśka :) witaj :*
tęskniłam bałdzo :*[/QUOTE] no wiem , wiem córeczko 'ulubiona' :loveu:. Z Tobą to się będę migdalić w sobotę :roll:, ale gdzie reszta tych 'paskudnych' ciotek :mad:

Posted

[quote name='majku33krakow']ale dobrze ze sie marysia55 wygadała asior juz sie martwiłem o ciocie marysia55[/QUOTE] Majku, ciocia marysia55 jeśli znika to tylko na chwilę:razz:. Wraca zawsze jak bumerang:lol:.
A jeśli chodzi o perwersje to uwierz mi Dogo nie takie perwersje widziało:roll:.

Posted

[quote name='majku33krakow']a ja własnie przeczytałem na stronie mysliwych Brac łowiecka ,ze firma royal canin jest sponsorem mysliwych.I co wy na to[/QUOTE] przykład kolejnej perwersji.