Mośka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 To faktycznie wet na medal, ze świecą takiego szukać. Quote
gusia0106 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 No to tak. Rozmawiałam z Agą Teodor zgodnie z planem wykąpany został. Nie był łatwo bo chłopak trasznie się bał - trząsł, piszczał i w ogóle. Z godzinę im (znaczy Adzie i jej Tacie) to zajęło, no ale się udało. Kupy robi ładne, je ładnie, grzeczny jest bardzo. Umówiłam się, że jutro rano Aga, mhm..., jakby to powiedzieć, zbierze materiał do badania:cool3:, a ja przyjadę koło 14:30 i zabiorę Teodorka wraz z materiałem na badania. I najważniejsze. Karma się kończy... Quote
malawaszka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 no ale chyba niebawem karmę kupi już ktoś inny hę? :razz: :kciuki: nadal zaciskam Quote
Neigh Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Ok, jak tylko się zbiorą jakieś pieniądze trzeba bedzie karmę kupić, chyba ze faktycznie nie będzie potrzebna........ Quote
Neigh Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='GameBoy']Aga dlaczego Teo je karmę light?[/quote] Znajoma Olgi miała karmę która jej została po psie tymczasowym. Miała być to karma dla kastratów, szczegółów nie znam. Karmy nie widziałam - przywiozła ją ta dziewczyna, której została. Ta ktorą ja kupiłam była zwykła.... Quote
gusia0106 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 W związku z kilkoma zmianami przyczynowo-skutkowymi z Teodorkiem do weta nie jade o 15 tylk niebawem. Myślę, że koło 10 będzie już po wszystkim:razz: Quote
Neigh Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='gusia0106']W związku z kilkoma zmianami przyczynowo-skutkowymi z Teodorkiem do weta nie jade o 15 tylk niebawem. Myślę, że koło 10 będzie już po wszystkim:razz:[/quote] I bardzo dobrze.........Aga zapytaj przy okazji, moze on schudł ze względu na niewłaściwa karmę? Bo się przejełam..... Quote
malawaszka Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 no kamry dla kastratów to zawsze są lighty - ale raczej przez to by tak nie schudł w tak krótkim czasie :shake: Quote
gusia0106 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 No wróciliśmy. Znaczy ja do siebie a Teoś do siebie;) Zacznę od chwalenia. Aga spisała się na medal. Chłopak jest wykąpany. Taki trochę puchaty się nawet zrobił:razz:Sierść jest w lepszym stanie. Ma spory łupież. Ale o tym potem;) Poza tym bez problemu zebrała materiał do badania, a kto choć raz to robił wie, że sprawa nie zawsze jest taka prosta jakby się to mogło wydawać. Aga kupiła mu szczotkę i go wyczesuje. Co widać:lol: Naprawdę wygląda dużo lepiej niż ostatnio.Pies znaczy;) Nie chciała mi się wyspowiadać ile na tą szczotkę wydała (coby jej zwrócić) ale ją przyciśniemy. GameBoy, pomożesz?:cool3: I przytył. Widać to na oko, ale waga też potwierdziła. Z informacji medycznych: - temperatura 38,3 czyli git - waga 26 kg czyli przytył dwa kilo:multi: - sierść w lepszym stanie - krew pobrana - pazury przycięte Wyniki krwi będą jutro na bank. Natomiast kupy albo jutro albo dopiero we wtorek. Najbardziej ze wszystkiego nie podobało mu się obcinanie pazurów i nawarczał nam na wetkę:diabloti: A ten łupież może wynikać z wielu rzeczy- że skórę miał fatalną, że dopiero niedawno się zaczął odżywiać prawidłowo i potrzeba czasu, że się stresuje...Generalnie póki co mamy się tym nie przejmować. A, że Teodor chodzi w tym czerwonym czymś na obroży z napisem, że szuka domu to ma już lekkie chody w lecznicy:evil_lol: Powinien zapłacić 107 zł a zapłacił 84;) Rachunek do wglądu mam. Zapisu niemedycznego ciąg dalszy za chwilę;) Quote
emilia2280 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Czy ktos wie w jakim banku Neigh ma konto do przelewów? Mam detale od Gusi (dziékujé) ale musze znac nazwé banku, zeby odszukac kod SWIFT. Quote
gusia0106 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Emilia, Neigh miałam Ci wysłać nazwę na PW. Ale pewnie zapomniała. Zaraz się dowiem i dam znać Quote
gusia0106 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Spostrzeżenia niemedyczne:razz: Teodor szczeka:lol: I, UWAGA, nie ze złości, tylko zachęcając innego psa do zobawy. Bo tamten,świnia, uwagi na Teodorka nie zwracał. To go Teodorek pozaczepiał troszkę:evil_lol: Po drugie - Teoś macha ogonem:lol: Ale nie tak okazyjnie - tylko teraz to już praktycznie macha cały czas:lol: jak się go głaszcze macha, jak się do niego mówi macha, jak widzi psa na ulicy macha, jak wetka oglądała macha....to jest duuuuuży postęp. Bo on prawie nie machał... Po trzecie - gapi się w oczy i podbija głową łokieć żeby go głaskać, klepać, przytulać itp. Pamiętacie, że ten pies niemal nie dawał się dotykać???:shake: No cuda normalnie... I hit na konic. Teodor dał mi buziaka. Sam. Z własnej nieprzymuszonej woli.Najpierw dwa razy dokładnie mnie obwąchał a potem nagle z zaskoczenia...ciach...i już gęba polizna;) To nie ten sam pies. Szybko powinien trafić do domku. On się tak zsocjalizował, że to niemożliwe wręcz:crazyeye: Jak Pani Sąsiadka go weźmie to będzie miała psi ideał. Quote
emilia2280 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='gusia0106']Emilia, Neigh miałam Ci wysłać nazwę na PW. Ale pewnie zapomniała. Zaraz się dowiem i dam znać[/quote] Dziéki. pewnie i przeslala kiedys, ale ja mam tyle danych i wszystkiego na pw ze na pewno nie skojarzylam tego :oops: Quote
gusia0106 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Emilia, wysłałam Ci z PW z nazwą banku:razz: Quote
gusia0106 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Wyduś z Agi informację ile jej trzeba oddać za tą szczotkę bo mi to słówkiem pisnąć nie chciała;) Quote
GameBoy Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 za jaką szczotkę?[SIZE=1] <ona się Was boi>[/SIZE] Quote
gusia0106 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Kupiła mu szczotkę, którą go wyczesuje. Za włąsną kasę. A ja bym jej chciała za tą szczotkę oddać.Tyle, że nie chciała powiedzieć ile. Jak to się nas boi? Dlaczego? Quote
GameBoy Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 ok, dowiem sie dlaczego się boi? bo się stresuje tą akcją z tym, że Teodor schudł, że to będzie jej wina, że ona bo nie karmi, źle się nim opiekuje itd ktoś się do niej może niezbyt przyjaźnie odezwał i teraz dziewczyna ma stresa to dzieciak przecież jeszcze - mimo, że udaje dorosłą Quote
gusia0106 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Mhm... Ale nikt jej nie mówił, że to, że schudł to jej wina... Wręcz przeciwnie, po to badanie kupy, żeby zobaczyć, czy nie ma robaków, które by to chudnięcie powodowały. Neigh jeszcze zaznaczała, żeby nikt na Agę nie naskakiwał bo nie jej wina tylko nie wiemy co i jak... No ale nic. Może dzisiaj byłam milsza...mam nadzieję... Quote
GameBoy Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Gusia ona tak to odebrała, tłumaczyła mi się cztery razy, że "naprawdę go karmi", może jest przewrażliwiona - nie wiem tego i nie oceniam żadnej ze ston, mówię Ci tylko, że trochę ją to stresuje, that's all Quote
gusia0106 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Oki, oki - rozumiem Pewnie i racja - bo jak jej dzisiaj powiedziałam od razu jak zobaczyłam Teodorka, że dużo lepiej wygląda, i że przytył, to bardzo się ucieszyła. Quote
Recommended Posts