fizia Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Ja tez bym Ją wzięła, gdybym tylko mogła...:-( Quote
elik Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='iwop']Lusia ma jednego obserwatora na allegro...:oops:[/quote] Może to wstyd nie wiedzieć, ale jak poznać, że jest obserwator ?? :oops: Quote
iwop Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 elik jak robisz aukcję na allegro to na twoim koncie jest opcja: "obserwują" Quote
elik Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='xxxx52']Moze mozna by bylo pomoc tej starszej biednej pani i jej psom:-(?[/quote] [quote name='fizia']No właśnie - może udałoby się coś zrobić, wygląda na to, że stara się jak może..."buda" Lusi jest koszmarna, ale lepsze to niż tułaczka przy drodze i śmierć pod kołami....[/quote] Kochane Cioteczki, tej staruszce z pewnością trzeba pomóc. Ona ma wrażliwe serce dla zwierzątek, nie można jej tak zostawić. Może udałoby się zorganizować chociaż od czasu do czasu jakąś zrzutkę na karmę, czy coś w tym rodzaju. Ilekroć będzie coś takiego organizowane ja się dołączę. Quote
elik Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='iwop']elik jak robisz aukcję na allegro to na twoim koncie jest opcja: "obserwują"[/quote] Aaaaaaaaaaa widzisz ! Dzięki, zaraz lece zobaczyć, bo wystawiałam wczoraj suńkę z mojego podpisu - Rendi. [B][COLOR=Red] No faktycznie jest, ale mojej Rendusi nikt na razie nie obserwuje [/COLOR][/B]:( Quote
iwop Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 uważam, że to dobry pomysł... Zrobić zrzutke, bazarki itd... na budy, karmę... Quote
elik Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='iwop']uważam, że to dobry pomysł... Zrobić zrzutke, bazarki itd... na budy, karmę...[/quote] [B][SIZE=3][COLOR=Blue]Jestem za, bardzo za.[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=2][B][SIZE=3][COLOR=Blue]Jestem niezbyt często na dogo, a[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][B][SIZE=3][COLOR=Blue]le [/COLOR][/SIZE][/B][FONT=Verdana][B][COLOR=Blue]jeśli tylko będzie jakaś akcja w tej sprawie, proszę o wiadomość na PW, skype, czy gg - proszę o mnie nie zapomnieć. [/COLOR][/B] [/FONT][/SIZE][/SIZE] Quote
Selenga Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='elik']Kochane Cioteczki, tej staruszce z pewnością trzeba pomóc. Ona ma wrażliwe serce dla zwierzątek, nie można jej tak zostawić. Może udałoby się zorganizować chociaż [B]od czasu do czasu[/B] jakąś zrzutkę na karmę, czy coś w tym rodzaju. Ilekroć będzie coś takiego organizowane ja się dołączę.[/quote] Całkowicie się zgadzam, że trzeba pomóc chociaż podejrzewam, że nie tylko przy opiece nad psami ta pomoc może być potrzebna, może tą panią powinna się zainteresować opieka społeczna? Skoro ona sama żyje w skrajnej biedzie to chyba od tego trzeba zacząć. A jeśli dodatkowo pomoc miałaby dotyczyć opieki nad psami, to akurat w tym przypadku nie może to być od czasu do czasu, to musi być stała pomoc, bo przecież ta kobieta sama nic nie ma i nie może zostać bez pomocy nawet na chwilę. Musi być ktoś na miejscu kto będzie z ta panią na codzień współpracował i na bieżąco będzie wiedział czego potrzeba. A swoją drogą to może ta opieka nad psiakami to jedyny sens życia dla tej kobiety? Quote
elik Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='Selenga']Całkowicie się zgadzam, że trzeba pomóc chociaż podejrzewam...A swoją drogą to może ta opieka nad psiakami to jedyny sens życia dla tej kobiety?[/quote] Tak, obiema rencami się pod tym wszystkim podpisuję. Tzn. bardzo chciałabym, aby tak było. Wiemy jednak, że bieda i to skrajna jest dzisiaj wszechobecna, a z pomocą raczej nie jest tak łatwo. Sytuacja tej staruszki z pewnością jest znana tamtejszej społeczności, a z tekstów nie wynika, żeby ktoś spieszył jej z pomocą. No może gdyby tak media... Niemniej jednak na pewno warto próbować. Tylko czy mamy kogoś na mapie pomocy w tamtej okolicy ? Bo tak z doskoku, niczego systematycznego nie da się zorganizować. Ale gdyby, jestem za :lol: Quote
oktawia6 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 co Wy chcecie zrobic? czy mało przykładów "uroczych staruszek" notorycznych kolekcjonerek po prostu-typowych zbieraczek, nie potrafią zadbac same o siebie i na taki sam los skazują zwierzęta.:angryy: nie zbiórki tylko odpowiedzialnośc dla takich-lecz na pewno za późno-na to ze względu na jej wiek. Quote
mulinka Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 [quote name='Frotka']W takiej "budzie", na łańcuchu, w okolicy Końskich mieszka[B] niezwykle sympatyczna[/B], młoda suka. Nie ma szczepień, nie była odrobaczana ani odpchlana. Jeśli możesz ją adoptować dzwoń do Kariny Schwerzler[/quote] podajcie proszę nr telefonu i może dopiszcie w tytule Końskie Quote
Frotka Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Nie wiem co się dzieje, ale moje posty "wariują". Znikają zdjęcia i numery telefonów.:roll: Kontakt w sprawie adopcji: 509 507 704 lub 605 185 181 Oktawia ma rację, lepiej jak najszybciej znaleźć dom dla tego psa niż pomagać kobiecie. Quote
fizia Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 A czy tam jest dużo psów? Selenga - wiadomo coś o DT? Quote
Selenga Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Niestety jeszcze nic. Ludzie są odpowiedzialni więc wolę poczekać i mieć pewność, niż wmówić im sunię a potem się martwić, że chcą się jej jak najszybciej pozbyć. To starsi, rozsądni ludzie. Dlatego sama im zasugerowałam żeby się dobrze zastanowili czy dadzą radę zaopiekować się młodym psiakiem. Quote
fizia Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 No tak, oczywiście rozumiem. Ale dobrze, że jest jakakolwiek szansa. Quote
iwop Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Na allegro Lusi pojawił sie drugi obserwator...:oops: Quote
erka Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Selenga, a czy ci ludzie nie mogli by jej wziąc na razie na DT? Jeżeli sie nie zdecydują na stałe, to będzie sie jej szukało stałego domu. Ona nie dośc ,że jest w tak tragicznych warunkach, to pewnie jeszcze głodna:-(. Quote
elik Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 [quote name='Frotka']...Oktawia ma rację, lepiej jak najszybciej znaleźć dom dla tego psa niż pomagać kobiecie.[/quote] Dom dla jednego psa, bo jest taki malutki ?? A reszta psów może dalej cierpieć, bo są większe ? A może i ich cierpienie jest także większe. Nie można uogólniać. Nie wszystkie staruszki to bezmyślne zbieraczki. Nadal optuję za zbiórką na karmę dla psów (kobieta jej nie zje), czy na budy. Quote
Frotka Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Chodzi mi o to, żeby za priorytet uznać wydanie psa do nowego miejsca, co nie znaczy, że nie można zbierać na karmę. Quote
fizia Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Fakt faktem, że to błędne koło. Z jednej strony trzeba pomóc - ale tu faktycznie rację miał ktoś, że takiej Pani powinna przede wszystkim pomóc pomoc społeczna, może Ona nie powinna sama mieszkać... Z drugiej strony nie wiem czy taka jednorazowa zbiórka coś da...:( Nie wiem na jaką skalę jest ten problem czy tam jest dużo psów. Tak czy inaczej trzeba Lusi szukać Domu Quote
Poker Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 wszelkie działania mozna prowadzić przecież równolegle i nie ma co się licytowac czyje cierpienie jest większe. Po prostu na ogół małemu psu jest łatwiej znaleźć lokum,takie życie.Poza tym mały pies na łańcuchu podwójnie boli. Quote
Frotka Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Fiziu - psów jest kilka (chyba 6), ale nie wszystkie są do adopcji, z tym że ta malutka ma najbardziej lichą "budę" :roll:, bo przyszła jako ostatnia (błąkała się kilka dni wzdłuż drogi i kobieta przyjęła ją z litosci) . Psy które mieszkają tam na stałe (wdł tego co mówiła Karina) mają warunki w miarę przyzwoite, jak na standardy wiejskie. Jutro Karina robi interwencję u typowej "zbieraczki", która kolekcjonuje i mnoży psy i tam na 100 proc. nie ma sensu robić zbiórek natomiast (wdł. tego co mówi Karina) tej Pani od Lusi warto pomóc. Quote
iwop Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 To może zróbmy zrzutke na karme z krakvetu? Taki wielki wór? Przecież staruszka jej nie zje:evil_lol: Quote
Recommended Posts