martaa Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Widziałam książeczkę Eltona, dokładnie tą karteczkę dotyczącą szczepienia przeciwko wściekliźnie z aktualnym szczepieniem i pisało na niej , że ma 2lata i 11 miesięcy. a zdjęcia kiepskie bo już się ściemniało, aparatu też nie mam 1 klasa :) Quote
maciaszek Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 [quote name='Ulaa']Co prawda chciał Rottka (ma 50 arów działkę na uboczu i potrzebuje kilku ostrych psów), ale może ONkiem też byłby zainteresowany.Rozumiem, że pan chce mieć kilka psów na raz. Więc ten ONek chyba odpada... Wszak on się nienawidzi z innymi psami :(. Kto pomoże w ogłoszeniach ???? Quote
baffi2 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 [quote name='maciaszek'] Kto pomoże w ogłoszeniach ???? Allegro też jeszcze nie ma? Quote
Aggie Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 piekny pies... niestety bywa z ONami, juz pisalam pare razy ale niestety wiem jak to jest. Moj tez sie rzuca na kazdy rodzaj psa (bez roznicy w płci i rozmiarze)... ale w domu zaakceptował 2 inne samce - dziwne prawda? trzymam kciuki w każdym razie... Quote
martaa Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 ap ropo jeszcze tego tatuażu w uchu, to nie sprawdziłam. Nie pomyślała, żeby to zrobić a posta z podpowiedzią przeczytałam dopiero po powrocie do domu. Quote
maciaszek Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 baffi2 napisał(a):Allegro też jeszcze nie ma?Nie, jeszcze nie ma :(. Ja już nie wiem w co ręce wkładać, na nic nie mam czasu... Quote
baffi2 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 [quote name='maciaszek']Nie, jeszcze nie ma :(. Ja już nie wiem w co ręce wkładać, na nic nie mam czasu... Napisałam prośbę o allegro do wtatary, ja niestety nie mam tam konta. Czy ktoś mógłby napisać np. do wyborczej lub innej gazety? Quote
maciaszek Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Przed chwilą dzwoniła do mnie właścicielka psa z pytanie czy udało się coś dla niego znaleźć. Przypomniała, że do 8 lutego pies musi zniknąć.A TO ZA 3 DNI !!!! Dzisiaj spuścili Eltona, żeby pobiegał po mniejszej części ogródka. Ten podbiegł do ogrodzenia, wystawił pysk (przez przerwy w ogrodzeniu) i złapał jakiegoś kundelka. Na szczęście nic mu złego nie zrobił, ale.... Kiedy powiedziałam pani, żeby puszczali go teraz tylko w kagańcu to zachowywała się tak, jakby pierwszy raz usłyszała słowo "kaganiec".... Allegro mogę zrobić i ja, tylko jest mały problem - kontakt... Mam teraz taką sytuację, że nie mogę podawać namiarów na siebie. Mogłabym podać telefon do właścicieli, ale wątpię, żeby wybrali psu dobry dom. Oddadzą go w pierwsze, lepsze ręce :(. Pani powiedziała mi dziś, że jutro jej mąż pojedzie z Eltonem na targ, może ktoś go weźmie...:roll: :-(. Próbowałam jej to wybić z głowy, nie wiem z jakim skutkiem... Wracając do Allegro. Sami rozumiecie, że lepiej by było zrobić wcześniej "filtrację" telefoniczną. Kto z Was może się tego podjąć? Bardzo proszę. Jeśli nie znajdziemy Eltonowi domu to trafi albo do schronu (gdzie go uśpią, bo nie dogaduje się z psami) albo do pseudohodowcy albo jeszcze gorzej... :( Quote
wtatara Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 tak zrobię Allegro za chwilę, dopiero wróciłam z podróży Quote
maciaszek Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Dziękuję Ci bardzo :loveu: :loveu: :loveu:. Zaraz prześlę Ci na priv numer telefonu do właścicieli. Quote
wtatara Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 mogę podać swoje namiary na Allegro. Proszę jednak o kontakt do kogoś bliżej dla siebie, gdybym na szybko miała pytania Quote
maciaszek Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Najwięcej o psie powiedzą Ci jego właściciele - posłałam Ci właśnie numer do nich. Quote
wtatara Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 http://allegro.pl/item308609178_pomocy_3_letni_zdrowy_z_rodowodem_ma_czas_do_8_ii.html link do Allegro- dałam pogrubienie i na 5 dni. Quote
maciaszek Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Wtatara, napisz proszę, w tytule aukcji "owczarek" będzie mieć więcej wyświetleń :). Quote
maciaszek Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 wtatara napisał(a):zrobione - to są Katowice- takNie, Będzin-Grodziec. Quote
Peter Beny Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Oj nie wesoło :shake::shake: Sytuacja nie ciekawa :-(:-( Obawiam się że na targ go jutro zabiorą , bo w Będzinie duży jest :shake: Quote
ladyyork Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 wszędzie byle nie do schronu wiecie co dzieje się w częstochowie , sami zobaczcie http://miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4898914.html?as=1&ias=2&startsz=x Wiek pieska można określić po tatułażu , sama miałam podobną sytuacje. Wziełam pieska ze schroniska i zobaczyłam tatułaż , poszłąm więc do związku z nr tatułażu by odszukali hodowle, póżniej zadzwoniłam do hodowczyni podałam jej nr. tatułażu a ona sprawdziłą u siebie - wieczorem wiedziałam już ile pies dokładnie ma lat i po jakich rodzicach jest;) Quote
maciaszek Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 ladyyork napisał(a):wszędzie byle nie do schronu Ale gdzie? Gdzie???? Wszyscy byśmy woleli, żeby nie trafił do schronu (gdzie czeka go uśpienie), ale innej opcji, jak na razie NIE MA. Quote
epe Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 A do budy po Sorbonie u Uli? Kiedy Sorbon idzie do swojego domku? Jakoś w tym tygodniu! Quote
ladyyork Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 maciaszek napisał(a):Ale gdzie? Gdzie???? Wszyscy byśmy woleli, żeby nie trafił do schronu (gdzie czeka go uśpienie), ale innej opcji, jak na razie NIE MA. tak wiem , ale tak się martwie:-( biedna psina Quote
wtatara Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 gdyby była możliwość kojca na Dt a późnieej by sie powoli szukało Quote
epe Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Pamietam,że kiedyś Hakita oferowała,że w wielkiej potrzebie może udostępnic kojec. A co z kojcem,tym pod Warszawą,gdzie ew.miała jechać Ziutka-tymczas Maciaszek? Quote
maciaszek Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Napisałam i do Uli i do jayo (na gg) - w sprawie budy i kojca pod Warszawą. Quote
jayo Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Kojec wolny, ale bez zamkniecia od gory. Ingrid wylazi ze swojego gora (chociaz niski nie jest) i biega potem luzem (a w drugiej budzie sa jej szczeniaki). Jesli uwazacie, ze to bedzie bezpieczne...:roll: Zadzwonie do goscia jutro spytac czy do soboty da rade przykryc kojec od gory. Wtedy pewnie byloby lepiej. 300pln za miesiac bez karmy, ale opieka dobra. Quote
Recommended Posts