Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widziałam książeczkę Eltona, dokładnie tą karteczkę dotyczącą szczepienia przeciwko wściekliźnie z aktualnym szczepieniem i pisało na niej , że ma 2lata i 11 miesięcy.
a zdjęcia kiepskie bo już się ściemniało, aparatu też nie mam 1 klasa :)

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ulaa']Co prawda chciał Rottka (ma 50 arów działkę na uboczu i potrzebuje kilku ostrych psów), ale może ONkiem też byłby zainteresowany.Rozumiem, że pan chce mieć kilka psów na raz. Więc ten ONek chyba odpada... Wszak on się nienawidzi z innymi psami :(.

Kto pomoże w ogłoszeniach ????

Posted

piekny pies... niestety bywa z ONami,
juz pisalam pare razy ale niestety wiem jak to jest. Moj tez sie rzuca na kazdy rodzaj psa (bez roznicy w płci i rozmiarze)... ale w domu zaakceptował 2 inne samce - dziwne prawda?
trzymam kciuki w każdym razie...

Posted

ap ropo jeszcze tego tatuażu w uchu, to nie sprawdziłam. Nie pomyślała, żeby to zrobić a posta z podpowiedzią przeczytałam dopiero po powrocie do domu.

Posted

[quote name='maciaszek']Nie, jeszcze nie ma :(. Ja już nie wiem w co ręce wkładać, na nic nie mam czasu...
Napisałam prośbę o allegro do wtatary, ja niestety nie mam tam konta.
Czy ktoś mógłby napisać np. do wyborczej lub innej gazety?

Posted

Przed chwilą dzwoniła do mnie właścicielka psa z pytanie czy udało się coś dla niego znaleźć. Przypomniała, że do 8 lutego pies musi zniknąć.A TO ZA 3 DNI !!!!

Dzisiaj spuścili Eltona, żeby pobiegał po mniejszej części ogródka. Ten podbiegł do ogrodzenia, wystawił pysk (przez przerwy w ogrodzeniu) i złapał jakiegoś kundelka. Na szczęście nic mu złego nie zrobił, ale....
Kiedy powiedziałam pani, żeby puszczali go teraz tylko w kagańcu to zachowywała się tak, jakby pierwszy raz usłyszała słowo "kaganiec"....

Allegro mogę zrobić i ja, tylko jest mały problem - kontakt... Mam teraz taką sytuację, że nie mogę podawać namiarów na siebie. Mogłabym podać telefon do właścicieli, ale wątpię, żeby wybrali psu dobry dom. Oddadzą go w pierwsze, lepsze ręce :(. Pani powiedziała mi dziś, że jutro jej mąż pojedzie z Eltonem na targ, może ktoś go weźmie...:roll: :-(. Próbowałam jej to wybić z głowy, nie wiem z jakim skutkiem...
Wracając do Allegro. Sami rozumiecie, że lepiej by było zrobić wcześniej "filtrację" telefoniczną. Kto z Was może się tego podjąć? Bardzo proszę. Jeśli nie znajdziemy Eltonowi domu to trafi albo do schronu (gdzie go uśpią, bo nie dogaduje się z psami) albo do pseudohodowcy albo jeszcze gorzej... :(

Posted

wszędzie byle nie do schronu wiecie co dzieje się w częstochowie , sami zobaczcie
http://miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4898914.html?as=1&ias=2&startsz=x

Wiek pieska można określić po tatułażu , sama miałam podobną sytuacje. Wziełam pieska ze schroniska i zobaczyłam tatułaż , poszłąm więc do związku z nr tatułażu by odszukali hodowle, póżniej zadzwoniłam do hodowczyni podałam jej nr. tatułażu a ona sprawdziłą u siebie - wieczorem wiedziałam już ile pies dokładnie ma lat i po jakich rodzicach jest;)

Posted

ladyyork napisał(a):
wszędzie byle nie do schronu
Ale gdzie? Gdzie???? Wszyscy byśmy woleli, żeby nie trafił do schronu (gdzie czeka go uśpienie), ale innej opcji, jak na razie NIE MA.

Posted

maciaszek napisał(a):
Ale gdzie? Gdzie???? Wszyscy byśmy woleli, żeby nie trafił do schronu (gdzie czeka go uśpienie), ale innej opcji, jak na razie NIE MA.

tak wiem , ale tak się martwie:-( biedna psina

Posted

Pamietam,że kiedyś Hakita oferowała,że w wielkiej potrzebie może udostępnic kojec.
A co z kojcem,tym pod Warszawą,gdzie ew.miała jechać Ziutka-tymczas Maciaszek?

Posted

Kojec wolny, ale bez zamkniecia od gory. Ingrid wylazi ze swojego gora (chociaz niski nie jest) i biega potem luzem (a w drugiej budzie sa jej szczeniaki). Jesli uwazacie, ze to bedzie bezpieczne...:roll:
Zadzwonie do goscia jutro spytac czy do soboty da rade przykryc kojec od gory. Wtedy pewnie byloby lepiej.
300pln za miesiac bez karmy, ale opieka dobra.