Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Hakita'][FONT=Verdana]Gdyby w tym stanie trafił do domu i był dalej leczony, decyzja o eutanazji nadal byłaby rozważana…[/FONT][/quote]
ale: po pierwsze takiego domu nie ma, który poświęciłby dla Czarka wiele czasu i zainteresowania ( że nie wspomnę o pieniądzach), po drugie ewentualny dom musiałby się liczyć z tym, że po, może być krótkim czasie, psa nie będzie ( i na dokładkę trzeba mu pomóc odejść w spokoju= emocje + koszty)
[quote name='HaKITA']
[FONT=Verdana]Dlaczego ten pies wykazuje radość i chęć życia?[/FONT]
[FONT=Verdana]Czaruś cierpi i to bardzo, ale nie okazuje swojego bólu…[/FONT]
[FONT=Verdana]Niektóre psy takie są…[/FONT][/quote]
Tak sobie myślę, z doświadczenia, że psy po prostu w większości takie są.... Nie okazują bólu, bo życie jest zbyt krótkie i czasami piękne, żeby się tym przejmować ( nie tylko dla psów, ale i dla nas, i tacy ludzie też się zdarzają...chociaż rzadziej niż wśród zwierzaków...).
Miałam ukochaną ON-kę - po dwóch pierwszych latach przeżytych w koszmarze bicia i głodzenia trafiła do nas i żyła sobie w spokoju osiem lat... i "raptem" okazało się, że ma rozsiany proces nowotworowy w brzuchu ( guzy w jelitach, wątrobie, śledzionie, nerkach, macicy...) - ja, lekarz od ludzi, przeżyłam koszmar - jak to możliwe, że wcześniej nie było żadnych objawów????, żadnych manifestowanych w ten czy inny sposób, dolegliwości???? ( bo nie było!!!)

Pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie - jeśli nie znajdzie się odpowiedzialny dom dla Czarka ( i to w ciągu najbliższych powiedzmy 7 dni = do decyzji Petera) - humanitarnym wyjściem będzie pozwolić Czarkowi odejść ....po, na przykład, cudownym długim realnym spacerku w lesie.....

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='quasimodo']Zdrówko, czy domek?[/quote]
O zdrówku zapomnij :-( i nie piszę po to, że dołować, ale żeby [B]UŚWIADOMIĆ[/B] - [B]NIE MA LEKARSTW NA CHOROBĘ CZARKA[/B] :-(:-(:-(

Posted

Trzymam kciuki za Czarusia!!!! Niech ostatnie chwile spędzi w szczęściu i w ciepełku domowym!!
Jak trzeba bedzie to juz w przyszłym tyg. mogę pomóc finansowo.

Czekamy na informacje>

CZaruś trzymaj sie!!!!:loveu::loveu:

Posted

[quote name='czarok']O zdrówku zapomnij :-( i nie piszę po to, że dołować, ale żeby [B]UŚWIADOMIĆ[/B] - [B]NIE MA LEKARSTW NA CHOROBĘ CZARKA[/B] :-(:-(:-([/quote]

Szans na wyzdrowienie nie ma,ale są szanse, że ostatnie dni mógłby spędzić ,będąc kochany i rozpieszczany.I o to przynajmniej mnie chodzi.

Posted

Czaruś jedzie do Poznania do ciepłego domku , teraz dostaję nowy lek i czekamy do poniedziałku na wynik , prosimy o pomoc w transporcie do Poznania , może być transport łączony , wtorek najlepiej .

Posted

Doda, nie myśl o tym w ten sposób... Dopóki stan Czarusia bardzo się nie pogorszy i dopóki nie będzie bardzo cierpiał, zrobimy wszystko, żeby był szczęśliwy i miał wygody... Gdyby sprawy przybrały zły obrót...:-( Ale będziemy walczyć o Czarusia do końca...Lepiej módl się - każda pomoc się przyda..

Posted

[quote name='maggiejan']Doda, nie myśl o tym w ten sposób... Dopóki stan Czarusia bardzo się nie pogorszy i dopóki nie będzie bardzo cierpiał, zrobimy wszystko, żeby był szczęśliwy i miał wygody... Gdyby sprawy przybrały zły obrót...:-( Ale będziemy walczyć o Czarusia do końca...Lepiej módl się - każda pomoc się przyda..[/quote]

Wiem, ja tez sie bardzo ciesze ze trafi do domku. Do hakity jedzie czy nie? bo niewiem do kogo?

Posted

[quote name='Doda_']Wiem, ja tez sie bardzo ciesze ze trafi do domku. Do hakity jedzie czy nie? bo niewiem do kogo?[/quote]

Kochana.......
Kobieta o wielkim sercu zapewni mu kochający domek, a tą dobrą Duszyczką jest [B]Maggiejan[/B]...:loveu::loveu::loveu:
A ja z moją Wetką będziemy pomagać, jak tylko będziemy mogły...;)