Kasia & Nemo Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Bardzo fajny murek, a Piksi bardzo zainteresowana kamerą ;) Quote
anmi0 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 no jak zwykle...nie da mi psisko chwili spokoju, zebym mogla pokamerowac cos innego niz ona:lol::lol::lol: Quote
Kasia & Nemo Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 No a znasz coś lepszego do nagrywania niż pies ??? :lol: Quote
Bewarka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Kasia & Nemo napisał(a):No a znasz coś lepszego do nagrywania niż pies ??? :lol: Murek :evil_lol: Quote
Anusia&Saba Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Ja na podwórku robie Sabie stacjonaty ;) Z początku małe, a teraz już nawet dość wysokie. Próbowałam też zrobić slalom, ale sama w ogóle nie kumała o co chodzi, więc dałam jej z tym slalomem spokój ;) Quote
requiem. Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 A jakim sposobem uczysz ją "slalomowania?" Quote
baffi2 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 a właśnie; w jaki sposób uczyć? ja dopiero chcę zacząć trenować:oops: Quote
DuDziaczek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Witam Was serdecznie :razz: My tez mamy taki torek przydomowy nieprofesjonalny :oops: Moze wkrotce pokazemy zdjatka :roll: A tak pozatym mi sie wydaje ze slalom to chyba najtrudniejsza przeszkoda do nauczenia psiaka :roll: Quote
requiem. Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 Ja ucze tak: wbijam kołki :evil_lol: a potem : Biorę smakołyk do ręki, smyczke do drugiej i jedziemy. Sami robimy slalom trzymając krótko smycz psa, a rękę ze smakołykiem do przodu, ta aby pies nie mógł go dosięgnąć. I jedziemy najpierw jeden kołek tam i spownotem, potem 2, 3, 4 .. A tu dam rysunek mam nadzieje że się wyznasz :eviltong: : [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img357.imageshack.us/img357/6933/uuuuci3.png[/IMG][/URL] Quote
PATIszon Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='DuDziaczek'] A tak pozatym mi sie wydaje ze slalom to chyba najtrudniejsza przeszkoda do nauczenia psiaka :roll:[/quote] W ogole nie! Najtrudniejsze sa strefowki! Slalom to pryszcz! Samo sie uczy! Wystarczy odpowiednio zaczac! Quote
anmi0 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Odpowiednio tj. jak? Bo moja sunia nic nie kapuję próbowałam dwoma sposobami, ale może ja ż źle ucze?:shake: Quote
DuDziaczek Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='anmi0']Odpowiednio tj. jak? Bo moja sunia nic nie kapuję próbowałam dwoma sposobami, ale może ja ż źle ucze?:shake:[/quote] tak jak moj.. [quote name='PATIszon']W ogole nie! Najtrudniejsze sa strefowki! Slalom to pryszcz! Samo sie uczy! Wystarczy odpowiednio zaczac![/quote] MOze i tak :roll: Quote
Anusia&Saba Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Hmm no ja uczyłam psa na smyczy, nagradzałam ją głaskaniem. Quote
Bzikowa Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Ja się zgadzam z tym, że slalom nie jest taki zły. Mój pies (i myślę ze ogolnie większość psów) bardzo szybko załapał 'regułę' slalomowania. A , że czasem zdarzy mu się z niej wyłamać (syndrom ostatniej tyczki:eviltong:) to jest już inna historia. Anmi0, zacznij od dwóch albo czterech tyczek i ucz w krótkich szybkich sesjach żeby psiaka nie zniechęcić. Quote
DuDziaczek Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='Bzikowa'](syndrom ostatniej tyczki:eviltong:) to jest już inna historia. [/quote] :lol::lol::evil_lol: My jutro sprobujemy raz jeszcze... Quote
requiem. Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Powiedzialam strone temu jak muczylam, nauczylam ;) Quote
baffi2 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='cocker']Powiedzialam strone temu jak muczylam, nauczylam ;)[/quote] z tego co narysowałaś to wychodzi że w okół tyczki pies robi cały obrót... a chyba pownien tylko je wymijać ? Quote
requiem. Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 em ... omija 3 tyczki i spowrotem potem siad. Mam tak większą kontrole nad psem. I oczywiście klik lub smakolyk ;) ja tak nauczylam :P skrytykujcie moje sposoby nauczania, skrytykujecie mnie i psa :eviltong: Quote
baffi2 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 A czy ktoś może mi wymienić wszystkie przeszkody agility? W kolejności od najtrudniejszej do pokonania do najłatwiejszej:lol: Z góry dzięki Quote
DuDziaczek Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 W sumie chyba najlatwiejsza to jest hopka :roll: [IMG]http://republika.pl/blog_ug_695683/1319729/tr/przeszkody_w_agility.jpg[/IMG] Trafilam na taki rysunek :roll: Quote
Recommended Posts