Bonsai Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Dokładnie - chcemy znaleźć domek naprawdę odpowiedni dla suni, więc nie ma się co spieszyć. Nikt jej z domku tymczasowego nie wyrzuci, więc może sobie spokojnie dochodzić do siebie. Nie mniej jednak ogłoszenia można już porobić - w wolnej chwili poproszę kogoś z mapy pomocy dogo, poza tym nie mam teraz w domu internetu, więc będę bywać niestety dość rzadko na forum. Quote
Ulka18 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Domek musi byc spokojny, cichy i bez biegajacych, krzyczacych dzieci....collie raczej nie lubia halasu, halas je denerwuje... Quote
majqa Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Colleńko w górę, po domek pełen miłości i spokoju, ten jeden jedyny. Quote
Ulka18 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Kolusia prosi wszystkie ciocie, zeby sie rozgladaly za dobrym domem dla niej :modla: Quote
ElzaMilicz Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Rozglądamy się, rozglądamy za domkiem dla Kolinki. Quote
majqa Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Collaczku, w górę po ten wymarzony i jedyny... Quote
niufek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ulka18 napisał(a):A do czego sie spieszyc? Wydac psa na sile, zeby sie pozbyc klopotu? Sunia ma dobry dom tymczasowy, w ktorym moze dojsc do siebie. POnownie uwierzyc w czlowieka, nauczyc sie normalnego zachowania. A chetnych na collie jest zawsze kilka osob minimum z kazdej aukcji allegro. Mozna wybrac najlepszy dom. Jesli trzeba dom sprawdzic przed adopcja, to milosnikow collie i nie tylko mamy w prawie kazdym miescie. Ulka 18 , czy chodzi tu o tego psa ,czy o twe osobiste animozje w stosunku do mnie?? Masz te sunie u siebie na tymczasie?? Jesli chodzi o wydawanie psow na sile to tego akurat mi przypiac nie mozesz ( np. taki jeden bialy z Mielca to nie moja zasluga )!Pech . Podbijam malenka ! Skarbie ,na pierwszej stronie szuka sie domku. Quote
ElzaMilicz Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 A Kolinka nie zważając na nic hopa sobie w górę ! Quote
niufek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 ElzaMilicz napisał(a):A Kolinka nie zważając na nic hopa sobie w górę ! Ja tez tak . :loveu::loveu::loveu:, na pierwszy kochanie :loveu: Quote
Reno2001 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 niufek napisał(a):Ulka 18 , czy chodzi tu o tego psa ,czy o twe osobiste animozje w stosunku do mnie?? Masz te sunie u siebie na tymczasie?? Jesli chodzi o wydawanie psow na sile to tego akurat mi przypiac nie mozesz ( np. taki jeden bialy z Mielca to nie moja zasluga )!Pech . Podbijam malenka ! Skarbie ,na pierwszej stronie szuka sie domku. Ulka18 ma rację, że nie ma sie co spieszyc z wyadoptowaniem małej jesli jest w na prawdę dobrym DT ( i wcale nie u Ulka18 ). Nowy dom musi byc na prawdę dobrze sprawdzony ( w sensie uświadomiony), by za moment sie nie okazało, ze suka gdzieś w strachu spruła i świadomy tego, ze pewnych lęków to ona sie nigdy nie pozbędzie. To będzie długa praca nad nią. I nie ma co sobie wyrzucac jakis nieudanych adopcji, bo niestety to każdemu może sie zdarzyc. Nie jestesmy w stanie przewidziec zachowań niektórych ludzi. Ja przynajmniej za nikogo ręki sobie odciąc nie dam. Więc Niufku nie feruj tutaj wyrokami, bo akurat adopcja białego nie była własciwie przez nikogo prowadzona. Dobrze wiemy, że tak na prawdę wizyty przedadopcyje są do doopy i nie gwarantuja niczego. tak czy siak mała na pewno szuka domu, ale ma czas. Quote
ElzaMilicz Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 "Nowy dom musi byc na prawdę dobrze sprawdzony ( w sensie uświadomiony), by za moment sie nie okazało, ze suka gdzieś w strachu spruła i świadomy tego, ze pewnych lęków to ona sie nigdy nie pozbędzie. To będzie długa praca nad nią." Dom sprawdzony i dobrze przeszkolony. Quote
Ulka18 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 niufek napisał(a):Ulka 18 , czy chodzi tu o tego psa ,czy o twe osobiste animozje w stosunku do mnie?? Masz te sunie u siebie na tymczasie?? Jesli chodzi o wydawanie psow na sile to tego akurat mi przypiac nie mozesz ( np. taki jeden bialy z Mielca to nie moja zasluga )!Pech . Nie mam zadnych animozji, bo Cie nie znam. Nie pamietam, zebysmy sie poznaly na watkach albo zebys brala czynny udzial w adopcjach psow z mieleckiego schronu czy adopcjach collie, w ktorych ja sie od dawna specjalizuje. Znam collie od lat i wiem jakie sa wrazliwe i jak wiele czasu wymagaja, zeby uwierzyc w odmiane losu. Ta sunia powinna najpierw dojsc do rownowagi w DT, a potem poszukamy jej domu tak jak innym kolakom np. Koli, Fancie. Z tego co wiem Domkowi Tymczasowemu czyli Elzie nigdzie sie nie spieszy. Jesli chodzi o Twoj zlosliwy komentarz nt. adopcji na sile, to bledny zaulek, nie dam sie wciagnac w takie gierki. Dom dla Bialego byl sprawdzony przez zaangazowana dogomaniaczke, a ja psa na sile nikomu nie dawalam. Przyjmij tez do wiadomosci, ze ja nie pracujęw schronisku. Quote
Ulka18 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Elza, jesli trzeba juz teraz, to nie ma problemu z aukcja allegro. Daj tylko znac. Trzeba sie liczyc z tym, ze bedzie duzo telefonow, jeszcze wiecej od oszolomow, ktorzy beda probowali wyciagnac sunie bez sterylki. A jak myslisz, kiedy mozna by sterylizowac sunie? Czy jeszcze za wczesnie? Jak ona sie teraz zachowuje? Quote
ElzaMilicz Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Nic z nią teraz nie róbcie, ja jej nie oddam żadnemu oszołomowi.Ona powinna mieć panią, nie pana. Na razie będzie u mnie Uszka. Quote
Ulka18 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Elza, czy to znaczy, ze sunia nie lubi mezczyzn? Oczywiscie, ze nic nie bedziemy robic bez Twojej zgody. Nie mamy do dzialan zadnych praw, ani nie chcemy tego robic. Czuje, ze Uszka ujela Cie za serce....wiem cos o tym, bo z DT stalam sie DS dla mieleckiej miniaturowej kolaczki Casablanki :wink: Quote
ElzaMilicz Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Mężczyżni są więksi, mają niższy głos psy częściej reagują na nich strachem niż na kobiety. Quote
xxxx52 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 byc moze piesek zaznal cos zlego od mezczyzn,stad te leki przed chlopami. Z mojego doswiadczenia ,psy ,ktore zaznaly bol,i byly torturowane np.mezczyzn ,dzieci rzadziej przez kobiety ,te psy przejawiaja niechec do tych grup.Dlatego pieski z duzymi lekami do mezczyzn adoptowalam do lesbijek,albo mezczyzni musieli pracowac nad psem(podawac jedzenie ,smakolyki z reki nie patrzac psu w oczy,albo siadanie mezczyzny na podlodze,przy koszyku gdzie pies spi ,mezczyzna musi byc odwrocony plecami i podawac smakolyki)to sa jedne z przykladow pracy ze strachliwym psem. Quote
Ulka18 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Elza, moglabys zrobic kilka nowych zdjec suczynce i napisac jak ona sie teraz zachowuje? Dzieki. A moze by ja zaczac oglaszac na allegro? Quote
Reno2001 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Ulka18 napisał(a):Elza, moglabys zrobic kilka nowych zdjec suczynce i napisac jak ona sie teraz zachowuje? Dzieki. A moze by ją zacząc ogłaszac na allegro? Ona jest tak sliczna, ze pewnie większych ogłoszen nie trezba będzie robic. Nasza łódzka Gaja jest raptem od soboty tylko na stronie fundacji i jeden link został wklejony na forum collie a już miałam o nią trzy zapytania. Quote
Recommended Posts