Jump to content
Dogomania

Zrezygnowna collie, nie wychodzi nawet z budy! Była bita... W super domu!!!!

Recommended Posts

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewusek, czemu się nie chwalisz codziennymi spacerkami z collie i ich Państwem? ;)
Ponoć sunia błyskawicznie sie aklimatyzuje, myśleliśmy, że będzie dużo trudniej, a tu taka miła niespodzianka! :)

Posted

wczoraj na spacerek zabrałam Karata i Elza sie go nie bała :-)
Nawet kilka razy na mnie skoczyła, żeby się pobawić :-)

Bardzo polubiła Sigmę a w Przemka i Karolinę zapatrzona jest jak w obrazek :-)

Jeżeli chodzi o załatwianie sie w domu to raz, pierwszego dnia nasikała na dywanik, z ktorym przyjechała i przedwczoraj zrobiła kupę na łóżko a tak - NIC !!!

Wczoraj jak Karolina brała szelki to Elza zaczęla skakać bo wiedziala, że idzie na spacerek :-) Już sama schodzi po schodach :-)
Problem jest tyko z oddaleniem się od klatki... ale jak się oddali to potem jest calkiem nieźle, dopoki nic jej nie wystraszy.

Posted

...więc widać jakie wielkie zmiany nastapiły w jej psychice. :) Z przestraszonego stworzenia, które chowała się z kąta w kąt stała sie piękną, coraz bardziej ufną pannicą!

Dzięki za wieści Ewusek! :loveu: Przekaż, że dogomaniacy dopingują Karolinie, Przemkowi i Elzie. :)

• 2 weeks later...
Posted

dobrze :-)
ostatnio bylam w hurtowni i przywiozlam Elzie 15 kg worek Nutry i FRIPEX.
Dziewczyna jest cudowna ;-)
Na ostatnim sparze skakala na mnie, zeby sie przywitac :-)

Kilka dni sie nie widzielismy, bo Karoline pogieły chyba korzonki, wiec spacerki robily sobie krociutkie, a Sigma ma chora noge...

• 4 weeks later...
Posted

To ja odświeżę wątek, żeby się pochwalić, że miałam dziś prawdziwą przyjemność poznać Elzę. Jest cudowną, rozbrykaną dziewczyną, choć nie czuje się jeszcze zbyt pewnie w obcych miejscach. A, no i świetną przeszkodą do pełzanego agility dla mojej kaleki :)
Mam nadzieję, że Karolina i Przemek nie obrażą się, jak wkleję parę fotek

*

*

*

Posted

BRAWO !!!

Ona jest rewelacyjna :-) Karolina mowila mi, ze jak wychodzi z Elzą na spacer, Młoda ciągnie do nas do domu, zeby sie z Sigma bawic :evil_lol:
A my na dzialce, za miesiac nas odwiedza, mam nadzieje :-)
Ale sie dziewczyny wybawia :-)

Posted

Wypiekniala Elzunia i taka radosna jest na zdjeciach :loveu:
To zdjecie jest genialne

Zurdo, czy Ty tak brzydko piszesz o Pannie Toslawie :wink: jakies pelzajace agility, no wiesz, Tosia jest ponadto :cool3: Jaka dama bedzie skakac jak zwykly pastuch przez jakies przeszkody :lol:

Bo widze jej dostojna wysokosc tutaj na zdjeciu

Posted

Fakt, Ezi jest piękna i kolorek ma zabójczy, taka złota pszenica, cudeńko :loveu: Elza jest rzeczywiście bardzo radosna, jest tak radosna, że myślę, że ta radość weźmie górę nad lękami szybciej niż się wszystkim wydaje.
Ewusek, Karolina mówiła, że Elza bardzo tęskni za swoją przyjaciółką :lol:
Elza dwa razy zastawiła Tosławie drogę. Tosia nie mogąc jej obejść, a tym bardziej przeskoczyć – przepełzła maleńkiej Elzie pod brzuchem :lol:

Posted

zurdo napisał(a):
Elza dwa razy zastawiła Tosławie drogę. Tosia nie mogąc jej obejść, a tym bardziej przeskoczyć – przepełzła maleńkiej Elzie pod brzuchem :lol:

Łomatko, jak Tosława zmiescila sie pod Elza :crazyeye: Przeciez Tosława to tak ze dwa razy Elza :-o Genialna jest ta Tosia.

A Elza przepiekna i widac, ze wraca do niej radosc zycia :multi: