Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aukcje na Allegro Molly ma non-stop (promowane nawet :razz:), a poza tym Molcia od wczoraj ma... cieczkę!!! :crazyeye:
Suczka ma teraz jakieś 6 m-cy skończone, zachowuje się ciągle jakby miała góra cztery ;-), a tu... taki numer :roll:
Kola przez to jakby bardziej nerwowa, za to Beny - w siódmym niebie :loveu:
Dzisiaj już o 5.20 śpiewał swojej Julii pod balkonem przeciągłe łuuuuuuuuuuuuuuuuuu...! :lol:

Także obecnie jestem w kropce, bo nie wiem co dalej robić - psa z cieczką chyba nikomu nie dam (zresztą i tak pewnie nikt nie zechce :cool3:).

Najchętniej wyadoptowałabym ją już po sterylizacji...

Posted

No to masz wesoło, a jak ładnie Ci pod oknem śpiewają:cool3:

Tak sobie myślę, że gdyby została u tych ludzi to właśnie zaszła by w pierwszą ciążę:mad:

Posted

mycha101 napisał(a):
Tak sobie myślę, że gdyby została u tych ludzi to właśnie zaszła by w pierwszą ciążę:mad:

No faktycznie - masz rację - i dziecko miałoby dzieci... :shake:

PS. Wczoraj w lecznicy kupiłam jej tabletki neutralizujące zapach i specjalny dezodorant - i Benio od razu jakby mniej zainteresowany :eviltong:
(choć i tak oczywiście cały czas robię za przyzwoitkę ;))

Posted

Nie za szczęśliwa to byłam ja myjąc ciągle podłogę :biggrina:
a Molly zupełnie olewa swoje ubranko :p (to zaskoczenie - bo myślałam, że będzie je z siebie zdejmować po kawałeczku - a tu takie grzeczne zwierzątko się objawiło :D )

Posted

Cieczka wre, że tak powiem :lol: W pierwszym tygodniu Molly się chyba gorzej czuła, bo była grzeczniejsza - teraz już znowu wraca mały diabeł i łobuzuje, i majtki sobie ściąga, albo niszczy mi klapki :evil_lol:

Generalnie Molly jest fajnym psiakiem, ale ma problem z akceptacją obcych ludzi - i tu znowu jak Dobra Wróżka spada nam z nieba zaprzyjaźniona psia Trenerka - Agnieszka :loveu: i zaprasza nas na swoje zajęcia szkoleniowe Dobry Psi Obywatel - także będziemy się z Molką dalej kształcić i uczyć być grzecznym psem :bigok:

PS. Pierwsze zajęcia we wtorek 6 maja - jeśli ktoś chętny - to pewnie można się jeszcze dołączyć :grins:

• 3 weeks later...
Posted

Serdecznie zapraszamy wszystkich sympatyków zwierząt wraz z rodzinami i
przyjaciółmi na imprezę organizowaną przez Fundację Emir pod nazwą
Dzień Sierściucha
Impreza odbędzie się w Warszawie, na Polach Mokotowskich w Pubie Lolek

Start godz. 12
25.05.2008

może sa chetni z Warszawy i okolic do porozwieszania plakacików w szkołach, przedszkolach, sklepach zoologicznych z plakacikiem informujacym o imprezie?
Jesli tak to prosze o maila na pw - prześlę plakacik !

Posted

Ooo, dogomania działa - czy Wam też ostatnio nie działała..? Bo mnie się często białe strony wyświetlają :roll:

Molly ciągle mieszka z nami - chciałabym, żeby mieszkała gdzieś w swoim wspaniałym domu, ale niestety odpowiednich chętnych brak. A ja generalnie doszłam do wniosku, że nie jestem osobą odpowiednią do wychowywania psa, bo nie umiem stale pilnować kolejności hierarchii w stadzie, i najchętniej skupiłabym się wyłącznie na bezgranicznym kochaniu swojego stada - ale w taki sposób nie da rady wypracować sobie koniecznego posłuchu :shake:

No i pewnie dlatego Molly uznała, że jej funkcją w domu będzie nie wpuszczanie gości - i bardzo się tą rolą przejęła, ku przerażeniu gości...
Także od kilku dni stopniowo robię wszystko, żeby dać jej dobitnie do zrozumienia, że to ja tu rządzę na wszystkich polach, także w kwestii decydowania kto może wejść na nasze terytorium, co Molly przyjmuje ze smutkiem i przygnębieniem (mnie też jest ciężko - rola herod-baby jest mi bardzo obca), ale tak niestety trzeba.
Molly jest przesłodką przytulanką :loveu:, która niestety chętnie korzysta z każdej sposobności, żeby wleźć mi na głowę, a ja dla jej własnego dobra muszę się temu czujnie przeciwstawiać.

I mam tylko nadzieję, że uda się jeszcze ulepić z niej dobrego, zrównoważonego pieska.

PS. Ze sterylizacją mam dylemat, bo Pani Doktor odradza sterylizowanie wcześniej, niż 2 m-ce po cieczce (i to też jak będzie pewność, że mała nie przechodzi urojonej ciąży) - więc oddać ją mogę tylko ludziom, którzy obiecają mi szczerze, że ją wysterylizują - inaczej sobie nie wyobrażam.

Posted

Nie "ziółko" - tylko suczka z charakterem się mówi :biggrina:

(ale faktem jest, że jej jest potrzebny człowiek, który będzie ją kochał, ale twardym sercem - inaczej przepadnie :cool1: - jak Ania-Sonia wczoraj :evil_lol:).

Posted

Marka napisał(a):

(ale faktem jest, że jej jest potrzebny człowiek, który będzie ją kochał, ale twardym sercem - inaczej przepadnie :cool1: - jak Ania-Sonia wczoraj :evil_lol:).

masz fotki :razz:

Posted

Bodziulka, nie drażnij rekina :mad: - jakbyś była to byś widziała wszystko na własne oczy! :evil_lol:
a tak - masz przechlapane :eviltong:

Posted

Molly ma nową przyjaciółkę - odwiedziła nas na trzy dni Mysia-Luisia (mój pierwszy "tymczasik" :loveu:). Wprawdzie na początku Molly próbowała za wszelką cenę nie wpuścić Luisi do samochodu, a potem do domu, ale po tym, jak wyraźnie daliśmy jej do zrozumienia, że jej zdanie się zupełnie nie liczy - Molly pogodziła się z faktem i teraz kwitnie między nimi przyjaźń i zabawa na okrągło :lol:

Luisia jest zresztą wyjątkową sunią - taką radosną iskierką - wszystkie moje (trudne) psy akceptują ją bez zastrzeżeń, bo jej się nie da nie lubić :loveu: I mam nadzieję, że Molly dużo się od niej nauczy ;)

• 2 weeks later...
Posted

Molcia wciąż mieszka z nami -
tutaj na zdjęciu z Kolą - dziewczynki robią "siad"

ciągle się szkolimy pilnie - tutaj ćwiczymy w ogrodzie komendę "równaj" na kantarku

i tak te szkolenia czasem męczą, że pies odpoczywa potem gdzie popadnie :lol:

ale efekty wychowawcze są - Molly jest już innym psem :p (dla nas - to sunia do rany przyłóż, ale wciąż powściągliwa w stosunku do obcych - to już kwestia jej osobowości, której nie będę na siłę zmieniać ;))

Posted

Marka, to już tyle miesięcy odkąd jest u Was. Kto by pomyślał, że takiego psiaka Wam podeślę, który nie może domku znaleźć. Ja coś czuję, że ta panienka to już u Was miejsce na stałe znalazła:cool3:.
Molcia jest piękna:loveu::loveu::loveu: