betty_labrador Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 takie jeszcze znalazlam zdjecie w necie tej jaszczurki Quote
betty_labrador Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 ej moja mama powiedziala ze u nas na ogrodku takich zielonych jaszczurek pelno biega... :) musze wiec ładnego dnia poczatowac w ogrodku :) Quote
Mudik Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Wow ! to odkryłaś nowy biotop zielonej jaszczurki:crazyeye::crazyeye::crazyeye::multi: Quote
betty_labrador Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 no tez sie zdziwilam tym odkryciem :multi: :) ciekawa jestem jeszcze co to za jaszczurki z niebieskimi brzuchami :cool3: Quote
Mudik Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 pewnie zwinki opne maja takie zielonkawo niebieskie brzuszki chyba:roll: Quote
betty_labrador Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 a to nie wiem :) moze masz racje? :) zobaczymy ;) Quote
APSA Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 betty_labrador napisał(a): a wiecie co to moze byc za gatunek jaszczurki? wprawdzie nie zyje i jest poharatana- kot upolowal :roll: ale zrobilam zdjecie bo nie wiem co to jest ;) Na 99% jest to zwykła zwinka. Jaszczurki zielone wg niektórych źródeł w ogóle w Polsce nie występują, a według innych występują bardzo nielicznie i tylko na południu Polski. Większość obserwowanych w Polsce zielonych jaszczurek (lub - zależnie od źródła - wszystkie) to zielone zwinki. Ta na zdjęciu wygląda zwinkowato. Quote
SZPiLKA23 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Nom mi tez sie tak widzi bo jakos taka bardziej z łatkami u mnie tez takie sa tylko ze ja z Podkarpacia to u mnie i zielone moga byc ... Quote
betty_labrador Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Mudik napisał(a):To tak z głowy ? czy konkretny pies??? z glowy? w zyciu bym nie umiala :diabloti: SZPiLKA23 napisał(a):Seter.... :) noooo APSA napisał(a):Na 99% jest to zwykła zwinka. Jaszczurki zielone wg niektórych źródeł w ogóle w Polsce nie występują, a według innych występują bardzo nielicznie i tylko na południu Polski. Większość obserwowanych w Polsce zielonych jaszczurek (lub - zależnie od źródła - wszystkie) to zielone zwinki. Ta na zdjęciu wygląda zwinkowato. hehe dzieki :) mozliwe bo w sumie skad u mnie taka jaszczurka w dodatku w ogrodku :D SZPiLKA23 napisał(a):Nom mi tez sie tak widzi bo jakos taka bardziej z łatkami u mnie tez takie sa tylko ze ja z Podkarpacia to u mnie i zielone moga byc ... :p Quote
infers Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 http://img218.imageshack.us/img218/86/etap2glowajq6.jpg Znowu ręka sama lata:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
NightQueen Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Bry mam 5 min to odwiedzam. Pada u nas bardzo, Moli jeszcze nie wyszła przed klatkę a już się otrzepywała i wiała do domu :evil_lol: co tam pracusiu? Quote
betty_labrador Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 infers1995 napisał(a):http://img218.imageshack.us/img218/86/etap2glowajq6.jpg Znowu ręka sama lata:evil_lol::evil_lol::evil_lol: wątpisz? :diabloti: smallpati napisał(a):Bry mam 5 min to odwiedzam. Pada u nas bardzo, Moli jeszcze nie wyszła przed klatkę a już się otrzepywała i wiała do domu :evil_lol: co tam pracusiu? bryyyyyyy :loveu: fajnie ze nas odwiedzilas, ze poswiecilas ten swoj cenny czas na taka rudere jaka jest moja galeria :eviltong: :multi: To Molaczek wyczul deszcz juz przed zmoknieciem :evil_lol: dobre, dobre :cool3: a u mnie ok, siedze w domu- dokanczam sie leczyć. Z objawow zostal jeszcze mi czasami bol glowy -silny, oraz ciagle łzawienie z oka oraz jego poranne puchniecie ;) ale to nic w porownaniu z tym co bylo :) Z Tosca chodze na spacerki, dzis znow zbiera sie na deszcz. Quote
NightQueen Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 dla ciebie zawsze poświęcę odrobinkę mojego cennego czasu :evil_lol: Mola wyczuwa pogodę przed tym jak ona nastąpi, powinna w tv pracować, jakby się otrzepywałaby to znaczyłoby to ze będzie padać :eviltong::evil_lol: U nas leje strasznie :placz: ciemno jest, nic mi sie nie chce :shake: Ja jeszcze z choroby mam kaszel, za który mi mama robi wyrzuty co 5 min :diabloti: za to że u lekarza nie byłam :eviltong: Quote
betty_labrador Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 hehe to zatrudnij ja w tv - zobaczysz, ze zapracuje Molik na swoje coraz to nowe obróżki i smyczki :diabloti: czemu Ty masz ciagle wydawac na jej zachcianki :eviltong: Cos z plucami masz? Quote
NightQueen Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 nie nic mi nie jest, tylko kaszle ale się dobrze czuje ale moja mama jest przewrażliwiona bo jak byłam mała to często chorowałam ;) Dobry pomysł :evil_lol: albo ją rozmnoże i będę szczeniaki sprzedawać :diabloti::evil_lol: Quote
anetta Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Paż żeglarz :hmmmm: To teraz ja nie wiem co ja widziałam. Rysuneczek zapowiada się jak zwykle interesująco :razz: Quote
Mudik Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 To mnie wikipedia zmyliła tam podali ,że mogą miec samce łatki więc myślałam ,że zielona. To zwinki bywaja tak mocno zielone?:-o Pytałam o setera bo mi się widziało,że za cienka kośc w przedniej łapie i słąbe przedpiersie, ale zdjęcie pokazuje,że jest inaczej. Jak dorysujesz futro będzie ok;);):razz: Quote
betty_labrador Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 smallpati napisał(a):nie nic mi nie jest, tylko kaszle ale się dobrze czuje ale moja mama jest przewrażliwiona bo jak byłam mała to często chorowałam ;) Dobry pomysł :evil_lol: albo ją rozmnoże i będę szczeniaki sprzedawać :diabloti::evil_lol: Ty to masz pomysly nie z tej ziemi :eviltong: i nie choruj juz nam wiecej ! anetta napisał(a):Paż żeglarz :hmmmm: To teraz ja nie wiem co ja widziałam. Rysuneczek zapowiada się jak zwykle interesująco :razz: :) dzieki Anetko :) Mudik napisał(a):To mnie wikipedia zmyliła tam podali ,że mogą miec samce łatki więc myślałam ,że zielona. To zwinki bywaja tak mocno zielone?:-o Pytałam o setera bo mi się widziało,że za cienka kośc w przedniej łapie i słąbe przedpiersie, ale zdjęcie pokazuje,że jest inaczej. Jak dorysujesz futro będzie ok;);):razz: to ja tez juz nie wiem- skoro zwinki moga byc zielone? :hmmmm: :eviltong: No zobaczymy jak bedzie z seterem jak dokoncze (jak dokoncze .... :P ) mam z dzis nowe fotki :multi: Quote
betty_labrador Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 kwiatuszki żółciutkie jak kaczuszka :D tarzanko :) pyszczek :diabloti: Quote
SZPiLKA23 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Tak tarzanko to jest to :D moja Sara uwielbia tarzanko jak sie po brzuchu drapie Quote
Recommended Posts