Jump to content
Dogomania

Pierwszy i niepowtarzalny FotoBlog Czarnej Flatki TOSCI :)

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie zadzwonili do mnie z kliniki...
Tosca po operacji, wszystko sie udało. Teraz sie wybudza i ma przetaczaną krew bo troche jej ubyło.

A co sie okazało? że miała guz śledziony wielkości męskiej pięści,:-o który w dodatku przyrósł do nerki :roll: Wycięli jej wszystko, troche sie napracowali ale sie udalo. Teraz do histopatologii tkanki dadza zeby sie dowiedzieć jakiej to był zmiany nowotwór.:shake:
Guz musiał się podkrwawiać od miesięcy i robiły sie zrosty, teraz jednak pękło tak, że zaczęło ją boleć i stąd objawy.
Ciesza sie ze juz po operacji, ze dobrze ze nie zdecydowalam jeszcze czekać.
Teraz antybiotyki i wypoczynek.

Dziękuje za kciuki i Wasze wsparcie. To duzo dało. Emocje jednak nadal trzymają. Ale napięcie troche opadło.

:-(:-(

Posted

[quote name='Justa']Najważniejsze, że już po wszystkim i że guz był operacyjny !
Mijemy nadzieję, że usunęli wszystko.
Wracaj Tosiu do zdrowia ![/QUOTE]

Dziekuje Justynko! tez sie ucieszyłam ze to sie udalo. Wetka mówiła że to była mikrochirurgia. Normalnie Tosca ma duzo szczescia.

[quote name='zerduszko']Bardzo się ciesz, że operacja się udała. Szybkiego powrotu do zdrowia.[/QUOTE]

ja również sie ciesze -stres mi opadl, i czuje teraz ogromne zmeczenie! strasznie dziwne uczucie...

[quote name='Ty$ka']Trzymamy kciuki, by Tosia szybko wróciła do formy. Będzie dobrze, ważne że operacja się udała :smile:[/QUOTE]

Dziekuje, przydadzą sie, Musi wrocic. Bede z nia w Warszawie, a mieszkam kolo kliniki 24H wiec nie bedzie źle.

Jutro ja wycałuje. Bidulka moja.

Posted

[quote name='Amber']Oby to nie było nic poważnego. Dużo zdrowia życzę :)[/QUOTE]

dziekujemy! :) mam taka cichą nadzieje :) najbardziej mnie stres zżerał jak miała operacje.. brr..

[quote name='Sonka95']Niech szybko dochodzi do siebie ... zdrówka ;)[/QUOTE]

dziekujemy :) przydadzą sie te życzenia :)

Tosia była dzis na antybiotyku, i widać ze juz sie czuła dobrze, nic ją nie bolało, bo jęczała u weta jakby ja dręczono ;) bo jak było powaznie w nocy gdy to sie stało to cicho stala i dala sie cierpliwie badac.
A teraz spi kochana w kłębuszku. Niestety długiego spaceru brak. A moze to i dobrze- obrzydliwie snieży i wieje :/ zreszta pewnie sami wiecie ;)

[IMG]http://imageshack.us/a/img26/7493/img0343ht.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Justa']Cieszę się, że już psinka lepiej się czuje :loveu:
To niesamowite jak zwierzaki szybko wracają do siebie ![/QUOTE]

dzieki :loveu: moja radość tez jest ogromna :)

Tak, tez nad tym myśle.. ja po operacji brzucha wstałam ledwo co dopiero na 3 dzien ;P one jednak silne stworzenia :) :D

Teraz śmiesznie z tym ogolonym brzuszkiem wygląda :razz:

Posted

Myślę, że to kwestia tego, że one nie wiedzą, że przeszły zabieg, że ratowano im życie, a że jest zapewne na lekach przeciwbólowych to nie odczuwa dyskofortu ;)

Posted

[quote name='Justa']Myślę, że to kwestia tego, że one nie wiedzą, że przeszły zabieg, że ratowano im życie, a że jest zapewne na lekach przeciwbólowych to nie odczuwa dyskofortu ;)[/QUOTE]

no tak, mało samoświadomości -zwłaszcza własnego bólu i co tam sie dzieje. A może to i lepiej dla nich?
Własnie-jak długo takie przeciwbólowe działaja? Bo ostatanie chyba nad ranem miala dzis podane.

Posted

podał zalecenia owszem :) takie ze ma nosić kołnierz, że na zdjecie szwów po 12 dniach, antybiotyki, morfologia(ma lekką anemię), a na nazwach leków sie nie znam ale takiego co podałaś nie ma.

Dobrze ide spać bo padam ze zmeczenia ;) ten stres mnie wykończył.

dzieki Wam! do jutra ;)

Posted

[quote name='Bewarka']Ale najadłaś się stresu...Ale teraz miejmy nadzieję, że będzie wyłącznie lepiej ;) Dzielna psinka![/QUOTE]

oj i to jakiego! autentycznie nie moglam jesc... dobrze ze przed zdarzeniem sie najadłam bo bym padła z głodu.
Tez mam nadzieje ze bedzie ok, dzieki! :)
Tosia jest bardzo dzielną i cierpliwa psinka ;) tylko juz teraz u weta jęczy -widać ze jej lepiej :)

[quote name='szalej']Oby już teraz wszystko było ok :)[/QUOTE]

Dzieki! Musi byc ok! :)

Teraz zostala na 8 godzin sama. Niestety musiala. Ale mysle ze poradzi sobie. Zablokowałam jej tylko wejscie wysoko na łóżko. :)

Posted

[quote name='Ty$ka']Teraz będzie tylko coraz lepiej :loveu:[/QUOTE]

wierze i ja w to również :loveu: teraz tylko oby nowotwór nie był złośliwy!
dziekuje! :)

[quote name='Sonka95']Spokojnie wytrzyma sama ... trzymajcie się ;)[/QUOTE]

wytrzymala :D a jak sie ucieszyła :loveu:

[quote name='paulaa.']Ale się cieszę, że Tosia dochodzi do siebie. :loveu: Teraz będzie tylko lepiej ;)[/QUOTE]

ja tez, dziekuje Paulaa :) Tosia zbiera sily na szaleństwa po lesie :D

[quote name='Victoria']Bardzo się cieszę ze wszystko sie udalo ;D
dobrze dziewczyna wygląda, widać ze jest na dobrej drodze do zdrowia i ponownych spacerowych szaleństw ;)[/QUOTE]

milo ze wpadłaś :) Tosia własnie lezy kolo mnie i wzdechneła-znaczy jest dobrze :)

dziekujemy! :D

a ja ide robic kotlety z kaszy gryczanej i soczewicy (z przyprawami oczywiscie). Wymyślilam to teraz, moje pierwsze takie-wiec trzymajcie kciuki :kciuki:
Zdjec narazie brak-nie ma gdzie, kiedy i w ogole ;)

A co do zywienia Tosi- weterynarze kazali dawac ryz, miesko i marchewke ;) ja oczywiscie zmilczałam i Tosia dostaje surowe miesko-narazie czyste-indyk i żołądki z niego. A przed chwila kupilam Primexa krolika z kością, łososia z kością i serca wolowe z warzywkami :loveu: idealne jedzonko- i zmielone :D a powiem Wam, że jak je samo miesko bez kosci od wczoraj to załatwiajac sie zrobila tylko małego bobelka :lol: