egradska Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 dzis widzialam Dinusia, rączo obszczekiwal inne psiaki w boksie Quote
Asia_Klero Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Kochany biedaczek....:(:(Tak bym chciala,zebys byl juz w domku:( Quote
Mysia_ Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 nadal cisza z domkiem? Nikt o niego nie pyta? :-( Quote
Mysia_ Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 qrfzę, tyle tych psiaków czeka w schroniskach.. Tyle nich potrzebuje pomocy, a domku jak na lekarstwo :-( Quote
jusstyna85 Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Gdyby ktoś sie zdecydował,to moge powiedzieć, że leczenie byłoby sponsorowane... Quote
iwa77 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Puk , puk czy ktoś tutaj jest ? Co u Dinulka ? :-( Quote
Asia_Klero Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Własnie!!!Pisac natychmiast co u malucha!!! Quote
Pianka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Dinusiek czuje się dobrze, jest teraz na mniejszym wybiegu. Dwa pieski ma do towarzystwa. Ja prawdopodobnie dostane leki za darmo, które stosuje się na serce i płuca. Ale to jeszcze nic pewnego, jak dziewczyna nie odmyśli sie, to je dostane. Z tym, że jeśli Dino zacznie przyjmować jeden z tych leków, to będzie musiał już go otrzymywać cały czas. To silny i zarazem bardzo drogi lek. [QUOTE]Gdyby ktoś sie zdecydował,to moge powiedzieć, że leczenie byłoby sponsorowane... [/QUOTE] Mam rozumieć, że jesli dostane te leki to może je Dino spokojnie brać bo nastepne zostaną kupione? Oczywiscie leki byłyby podane po uzgodnieniu z wetem. Ale prosze się narazie nie cieszyć, bo jak pisałam nie wiem czy je dostane tak na 100%. Quote
Pianka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='iwa77']I ile kosztują ?[/quote] Dokładnie nie wiem ile kosztuja, ale ona mi mówiła, że jej piesek dostawał bardzo silne, popularne i drogie leki. Jeden z tych leków (vetmedin) jej sie skończył, ale drugi jeszcze ma [quote name='Mysia_']a jakie to leki? :roll:[/quote] Kilka tabletek- chydrotionidazol i furosemid te leki podaje sie przy chorym sercu zeby zapobiec obrzekowi płuc,nerek itp. I ten silny lek- fortekor Quote
Mysia_ Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Pianka']Dokładnie nie wiem ile kosztuja, ale ona mi mówiła, że jej piesek dostawał bardzo silne, popularne i drogie leki. Jeden z tych leków (vetmedin) jej sie skończył, ale drugi jeszcze ma Kilka tabletek- chydrotionidazol i furosemid te leki podaje sie przy chorym sercu zeby zapobiec obrzekowi płuc,nerek itp. I ten silny lek- fortekor[/quote] vetmedin jest drogi, nasz schroniskowy Czaruś to dostawał :roll: ale furosemid jest chyba tani z tego co się orientuje :roll: chydrotionidazol, nie wiem, bo nigdy nie miałam do czynienia z takim lekiem.... Quote
iwa77 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Fortekor nie jest taki starsznie drogi ani strasznie silny. Mój piesek brał to przez długi czas - to lek bardziej wspomagający. Ale trzeba przyznać , że bardzo skuteczny. Jeszcze jedno - ja wiem , ze Fortekor stosuje sie raczej u starszych piesków a Dinus ile ma latek? Quote
Asia_Klero Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Malutki chlopczyk:(Niech ktos go pokocha!!:( Quote
jusstyna85 Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='Pianka']Dinusiek czuje się dobrze, jest teraz na mniejszym wybiegu. Dwa pieski ma do towarzystwa. Ja prawdopodobnie dostane leki za darmo, które stosuje się na serce i płuca. Ale to jeszcze nic pewnego, jak dziewczyna nie odmyśli sie, to je dostane. Z tym, że jeśli Dino zacznie przyjmować jeden z tych leków, to będzie musiał już go otrzymywać cały czas. To silny i zarazem bardzo drogi lek. Mam rozumieć, że jesli dostane te leki to może je Dino spokojnie brać bo nastepne zostaną kupione? [B]a jaki jest ich dokładny koszt? wiesz[/B] Quote
jusstyna85 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='Mysia_']ten silny i drogi lek to co?[/quote] Pani Jolanta,która brała psiaka z Rudy i z Katowic powiedziała, że pomoże przy leczeniu,jeśli sie znajdzie dom.Nie sądzę,by zmieniła zdanie,bo to wspaniała i bardzo życzliwa osoba.Nie wiem jednak ile leki będą kosztowały i nie chcę obarczać kogoś bardzo drogimi lekami,a sama sie nie znam. Moj psiak kaszlał,objawy prawie identyczne jak u Dinusia,jeździliśmy po 4 wetach,a aż w końcu na Brynowie zdiagnozowali, że to niewydolnośc krążeniowo-oddechowa.Wcześniej podejrzewali przeziębienie,nawet 1 wet powiedział, ze taka jego uroda,inni że to coś niegroźnego z płucami. Po dobrej diagnozie dostawał furosemid i coś jeszcze,ale z nim był problem tego typu, że za nic nie chciał wziąc tabletek i wszystko kończyło sie pokazaniem ząbków,a czasem ich wykorzystaniem.Leki nie były drogie,choć raz zmienili mu na bardzo drogi lek,ale wg mnie nie było różnicy. Quote
Recommended Posts