red Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Pan dr Garncarz odpisał, aby zadzwonić pod numer na stronie int. i umówić się na wizytę. Szukam numeru. Quote
gallegro Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Na wszelki wypadek podaję nr: 022 858 80 62 Red, zwróć uwagę, że gabinet został przeniesiony (patrz mapka dojazdu). Quote
gallegro Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Nie udało się pomóc Jurandowi, to może uda się Binkiemu... Mocno ściskam kciuki !!! Quote
Makuuu Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 jakoś mi się obiło o uszy w schronie, że Binky do domku jedzie? Prawda to? Quote
gallegro Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Makuuu napisał(a):jakoś mi się obiło o uszy w schronie, że Binky do domku jedzie? Prawda to? I my o tym nic nie wiemy? :crazyeye: Ciotki, pisać na cito :razz: Quote
D O R K A Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Makuuu napisał(a):jakoś mi się obiło o uszy w schronie, że Binky do domku jedzie? Prawda to? Myślę, że nastąpiło jakieś przekłamanie. W schronisku informowałam, że jedziemy we wtorek z psiakiem do dr. Garncarza. Może ktoś przekręcił, że jedziemy go zawieźć do domu...? Quote
Makuuu Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 może nie przekłamanie ale błędne zrozumienie faktu ;) Quote
red Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 My nie mamy póki co domku dla Binkiego, na pewno pomyłka. Fajnie jakby od lekarza nie wracał już do schronu, to bardzo przykre. Quote
desdemona Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Zajrzalam Na Watek I Juz Myslalam, Ze Psiak Ma Dom:( Quote
mandy Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Binki dzisiaj jedzie na konsultacje. Z niecierpliwością czekam na diagnoze. Quote
red Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Właśnie wróciłyśmy od dr Garncarza, diagnoza jest jednoznaczna - Binky nie będzie widział, teraz też nie widzi nic :-( Siatkówki oka są tak zwyrodniałe, że nic się nie da zrobić. Z czasem może pojawić się zaćma, oczka będą białe. Miałyśmy nadzieję, ze choć trochę widzi, okazuje się, że nic. Jestem pod wrażeniem dr Garncarza, to wspaniały człowiek z podejściem do zwierząt i ma wielkie serce dla zwierząt schroniskowych. W czasie podróży poznałysmy dokładnie zachowania Binkiego. To wspaniały pies, przytulał się do mnie , lizał po rękach, jest bardzo grzeczny, w drodze spał albo siedział spokojnie. Rozumie komendę daj łapkę i siad.W stosunku do człowieka jest bardzo przyjazny, zero agresji, pokocha bezgranicznie. U lekarza też był bardzo grzeczny. Psinka bezproblemowy. Niestety cały koszmar to wieczorny powrót do schroniska. Chyba poczuł się zawiedziony, jak usłyszał szczekania psów, schował się pod siedzenie:-( Na noc zamknęłyśmy go w pomieszczeniu biurowym, żeby go nie stresować powrotem do boksu. Rzeczywiście w pomieszczeniu poznawał nas po węchu, glosie, jedzenie i wodę trochę szukał, podstawiłam mu pod pyszczek. To naprawdę kochany pies, niestety boi się w boksie psów skoro nie widzi, dlatego ze strachu czasem warczy i prowokuje. Ma dużo blizn na łebku i nad oczami. Musimy mu szukać domku, bo w schronisku sobie nie poradzi, absolutnie. Gallegro, teraz wiesz więcej o jego charakterze, może troszkę wzbogacić allegro, no i jeszcze pomyślę o innych ogłoszeniach. Quote
red Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 No i jeszcze Binky dostarczył nam super emocji, po wizycie u lekarza przy wsiadaniu do samochodu chyba się bał i uciekł nam, wyjął głowę z obroży i leciał przed siebie, nie wiem co by było gdyby zginął w Warszawie. Na szczęście Dorka go dopadła z wielkim poświęceniem, o mało nie wpadła pod samochód. Dorka - medal z odwagę! Błagam pomóżcie w ogłoszeniach, ten pies musi szybko znaleźć dom:placz: Quote
iwa77 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Wielka szkoda , ze taka diagnoza.Mialam tak po cichutku nadzieje , ze moze cos sie da zrobic z oczkami.Ale coz takie slepaczki sa cudne , one kochaja jeszcze mocniej.Bede sie rozgladac za domkiem dla Binkiego. Quote
D O R K A Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 red napisał(a):Na szczęście Dorka go dopadła z wielkim poświęceniem, o mało nie wpadła pod samochód. Dorka - medal z odwagę! Red nie przesadzaj:oops: Z Binky to fajny, miły facet! :razz: Świetnie sobie radzi ze swoją ułomnością. Wyśmienicie wykorzystuje słuch i węch. Naprawdę można się nabrać, że choć trochę widzi:evil_lol: Quote
gallegro Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 red napisał(a):...Na szczęście Dorka go dopadła z wielkim poświęceniem, o mało nie wpadła pod samochód. Dorka - medal z odwagę! Błagam pomóżcie w ogłoszeniach, ten pies musi szybko znaleźć dom:placz: Zrobimy wszystko co w naszej mocy, żeby pomóc Binkiemu... Jeśli zaś chodzi o akcję łapania uciekiniera, znam mniej oficjalną wersję "komunikatu" ;). Szkoda, że ze względu na jego bardzo "malowniczy" charakter, nie nadaje się do przytoczenia na wątku :razz: :evil_lol: Quote
Makuuu Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 wrzucam go na adopcje.org (dziś wieczorkiem)... Quote
~MaDaLeNa~ Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 :shake:Bidulka straszna. Ludzie niektórzy nie radzą sobie z taką ułomnością, a co dopiero mówić o zawierzętach. Binky jest bardzo mądrym pieskiem, ja w ogóle nie wiedziałam, że taki pies jest w schronie. Dopiero przechodząc ze 2 tyg temu koło jego boxu zauważyłam, że jest pogryziony nad oczkiem, a iedy mu sie przypatrzyłam.........:placz: aż mnie coś ścisnęło :-( Quote
red Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Dzięki, wcześniej desdemona dawała jakieś ogłoszenia, czy można je ponowić.... Binky to nadzwyczaj milusiński psiak. Żebyście widzieli, jak on bardzo klei się do człowieka? Gdyby miał swój dom, swoje kąty, które by poznał i swojego człowieka...Jest taki słodki , musimy mu pomóc, on wierzy w człowieka, mimo wszystko. Quote
red Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 desdemona napisał(a):mial szczescie w nieszczesciu.Nie wiem, o czym myślisz? Desdemona czy możesz ponowić ogłoszenia? Quote
Recommended Posts