marzenKa Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Nordzik sie przypomina i prosi o odpowiedzialny domek:roll: Quote
betka-sp Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 ale chyba jakaś pani miała być w hoteliku i oglądać Norda...... wypaliło to czy nie??? Quote
mariee Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Pani była wczoraj u Norda. Czekamy teraz na dalsze decyzje. Nord nie byłby z nią, a u jej brata w Warszawie ( jest juz jeden shar-pei) Quote
rufusowa Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Witajcie Wspaniali Ludzie :) czy moglibyście przesłać jakiegoś linka do stronki z ogłoszeniem o adopcji???? zaraz wkleje w opisie na gg i gdzie tylko się da :))) pozdrawiam i przesyłam całuski dla Nordzika! :) szkoda, ze do Lublina mam tak daleko....odwiedziłabym piękną mordkę :) cieszę się, ze tyle pieniążków uzbieraliście :) Ja też wykupię cegiełki - a co? :) Jak się go podleczy, to na pewno ktoś go przygarnie bez wahania :) :multi: Quote
mariee Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Czekam jeszcze na rozmowe z Pania , u ktorej Nord mieszkal. Jest tez wlasciciel na miejscu,,zrzeknie sie Norda, tylko na kogo? Quote
maciaszek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='rufusowa']Witajcie Wspaniali Ludzie :) czy moglibyście przesłać jakiegoś linka do stronki z ogłoszeniem o adopcji???? zaraz wkleje w opisie na gg i gdzie tylko się da :))) pozdrawiam i przesyłam całuski dla Nordzika! Oto link do allegro: http://www.allegro.pl/item313581976_piekny_porzucony_shar_pei_szuka_domu_pilne_.html Quote
rufusowa Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Dziękuję bardzo za podesłanie linka! :) już wysłałam info o sprawie do znajomych pochodzących z Lublina! :cool3: Trzyyyymam kciuki Nordziku! :loveu: Quote
mariee Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Jestem po rozmowie z opiekunka Norda. Do czasu ugryzienia nie bylo zadnych przypadkow agresji ze strony Norda. Ugryzienie nastapilo po tym, jak Nord nie chcial tego dnia dac wytrzec lapek po spacerku -zawarczal.W tym czasie opiekunka nie wytrzymala i uderzyla go smycza po pupie. Nord poszedl sobie do pokoju, po chwili weszla i tuz obok Norda po cos sie pochylila, wtedy Nord zlapal ja za policzek ( z pierwszej wersji wynika ,ze pies ugryzl w reke?!) Quote
Tola Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 mariee napisał(a):Jestem po rozmowie z opiekunka Norda. Do czasu ugryzienia nie bylo zadnych przypadkow agresji ze strony Norda. Ugryzienie nastapilo po tym, jak Nord nie chcial tego dnia dac wytrzec lapek po spacerku -zawarczal.W tym czasie opiekunka nie wytrzymala i uderzyla go smycza po pupie. Nord poszedl sobie do pokoju, po chwili weszla i tuz obok Norda po cos sie pochylila, wtedy Nord zlapal ja za policzek ( z pierwszej wersji wynika ,ze pies ugryzl w reke?!) Taką dostałam informację od pracowanika schronu. Osobiscie nie rozmawiałam z wlascicielami Norda Quote
mariee Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 martaa2 napisał(a):Taką dostałam informację od pracowanika schronu. Osobiscie nie rozmawiałam z wlascicielami Norda ja wierze, bo taka wersie slyszalam jak dzwonilam za pierwszym razem.:crazyeye: aha dziewczyna ponoc zostawila namiary do siebie w schronisku! no ale nie oto nam chodzi, przetoczylam te rozmowe po to,zeby bylo jasne jaki byl Nord do czasu oddania ! Quote
Tola Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Sabina 02 prosi o pomoc dla suni POMOCY!!!!! POTRZEBNY CHOCIAZ DT!!! Sunia z wciaz w schronisku w Krzyczkach (nie ma watka)... Blagamy o pomoc!!!!!! Przerazona suczka(?) z problemami skórnymi. Siedzi zalekniona w budzie. Mimo strachu nie wykazuje zadnej agresji. Pilnie potrzebuje kogos kto da jej szanse.. Sunia ma juz watek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9540397#post9540397 Quote
rufusowa Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Mam pytanie: czy prowadzi ktoś jeszcze aukcję dla Nordzika? Chodzi mi konkretnie o cegiełki....Ta prowadzona przez maciaszek3 jest zakończona a ja chciałabym wesprzeć Psisko i tych co się nim opiekują...jesteście wspaniałymi ludźmi :oops: Zakochałam się normalnie w Nordziku i już wszystkich znajomych wypytuję czy nie chcieliby albo czy nie znają kogoś kto by chciał go przygarnąć :loveu: Żałuję, ze sama nie mogę.... Najgorsze jest to, ze jeszcze kilka lat temu mnóstwo ludzi chciało mieć pieska tej rasy...a teraz kiedy jest do przygarnięcia, to ofert brakuje :-( Póki co znajomi z Lublina nic nie piszą...jak będę coś wiedziała, to dam znać. a jak się Nordzik czuje? kiedy będzie przeprowadzany zabieg kastracji? i czy on już bardziej ufa ludziom? Napiszcie cos prosze :loveu: Quote
MagYa^^ Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 chetnych jest troche (chyba), ale co z tego? to jest pies po przejsciach... on nie moze trafic do kazdego KTO GO ZECHCE. czlowiek bioracy psa, bierze odpowiedzialnosc.. i to BARDZO DUZA ODPOWIEDZIALNOSC. ba! kto by nie chcial z rasowcem sie na spacerach prowadzac..? -ale nie o to tu chodzi.. Quote
maciaszek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 rufusowa napisał(a):Mam pytanie: czy prowadzi ktoś jeszcze aukcję dla Nordzika? Chodzi mi konkretnie o cegiełki....Ta prowadzona przez maciaszek3 jest zakończona a ja chciałabym wesprzeć Psisko i tych co się nim opiekują...jesteście wspaniałymi ludźmi :oops: Aukcji cegiełkowej nie ma. Jeśli chcesz wpłacić pieniądze to Niki-lidka poda Ci na pewno numer konta kliniki, w której przebywa Nord i będziesz mogła tam wpłacić pieniądze. Te zbierane przeze mnie też tam powędrują :). Quote
rufusowa Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 MagYa^^ chetnych jest troche (chyba), ale co z tego? to jest pies po przejsciach... on nie moze trafic do kazdego KTO GO ZECHCE. czlowiek bioracy psa, bierze odpowiedzialnosc.. i to BARDZO DUZA ODPOWIEDZIALNOSC. Podpisuję się....ze tak powiem rękoma i nogami! Maciaszek dziekuje za info! juz się kontaktuje :) Quote
sacred PIRANHA Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 chetnych jest duzo...ciagle dzwonia telefony...ale wszytskie osoby maja inne psiaki,dzieci, koty i poszukuja lagodnego sharpka...:(:(:( nie bylo mnie dzis na dogo, jutro tez mnie nie bedzie...przykre sprawy osobiste, przepraszam:( co do Norda i jego zachowania...widac w nim poprawe, widac ze nie obawia sie juz swojej opiekunki z hoteliku i zachowuyje sie przy niej spokojnie...ale w stosunku do kazdego innego nadal tak samo...szczeka ostrzegawczo ze strachu, nie pozwala do siebie podejsc...ten pies potrzebuje czlowieka, jednego czlowieka...jednego dla siebie na wlasnosc...by moc zaufac, by moc pozwolic sie kochac, by moc odwzajemnic to uczucie... Quote
mariee Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Nikt nie zaglada do Norda , sobota! Mam nadzieje, że Nord trafi na ludzi, którzy na prawde go pokochają i stworzą mu prawdziwy dom! Powinien mieszkac w domu, w którym nie ma innych psów! Quote
maciaszek Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 W wpłatach zastój. Zaraz wyślę do ludzi przypomnienie poprzez Allegro. Nie wpłaciło jeszcze z 5 czy 6 osób. Quote
terka Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 A wpłaciła ta osoba od 100 cegiełek:mad:? Quote
Recommended Posts