Neigh Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='Olga132']no przecież czytałaś, że jeszcze nie osiągnął wagi docelowej, nie ?![/quote] Olga no powiedz tym jędzom, czy on wygląda na grubego??? Cycuś mamusi jak przyszedł to wazył jakoś tak 26 chyba......( cudownie już nie pamiętam:-) ) a teraz waży 42.......a wet twierdzi, że do 45 spoko. Poza tym on ma łapersa taaaaakiego, łeb ma jak słoń, czoło wielgachne i taaaką klatę. TO NIE JEST GRUBY PIES Quote
mysza 1 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Biedny Tygryś:shake: Neris, ciesz się, skoro Neigh Cię nie poznała to oznacza dla Ciebie bogactwo;) lubię w to wierzyć tylko nie wiem kiedy zacznie działać... Spadam na urlop, całuski dla Was i Waszych zwierząt (ja swoje zabieram na wakacje :evil_lol:, będzie się działo...) Quote
Olga132 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='Neigh']Olga no powiedz tym jędzom, czy on wygląda na grubego??? Cycuś mamusi jak przyszedł to wazył jakoś tak 26 chyba......( cudownie już nie pamiętam:-) ) a teraz waży 42.......a wet twierdzi, że do 45 spoko. Poza tym on ma łapersa taaaaakiego, łeb ma jak słoń, czoło wielgachne i taaaką klatę. TO NIE JEST GRUBY PIES[/quote] On jest po prostu MOCNEJ BUDOWY !!!!:evil_lol: Quote
Neigh Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='Olga132']On jest po prostu MOCNEJ BUDOWY !!!!:evil_lol:[/quote] A żebyś wiedziała! Dziś sobie poczytałam wzorzec, byłam z Brombą u weta, bo kaszele kurcze......no i tam lezała taka ksiązeczka "psy rasowe" w opracowaniu E. Augstyniak. Kanaryjczyk na zdjęciu ........wykapany Tygryś. I tam jest napisane waga - 40 - 45 kg. Wzrost od 61 cm. No to Tygryś się miesci.....Moim zdaniem on WCALE nie jest gruby:-) Quote
Charly Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='Neigh']A żebyś wiedziała! Dziś sobie poczytałam wzorzec, byłam z Brombą u weta, bo kaszele kurcze......no i tam lezała taka ksiązeczka "psy rasowe" w opracowaniu E. Augstyniak. Kanaryjczyk na zdjęciu ........wykapany Tygryś. I tam jest napisane waga - 40 - 45 kg. Wzrost od 61 cm. No to Tygryś się miesci.....Moim zdaniem on WCALE nie jest gruby:-)[/quote] przeczytalam własnie na jakiejs hiszpanskiej stronie (a oni wiedzą;)),ze kanarek miescic sie powinien miedzy 58-68 cm waga: 40- 60 kg (oczywiscie nie tlusty, a umięśniony psiak:)) Tygrys jest pięknie zbudowany i nie tłusty:) Quote
Ania W Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 No dobra - Tygrys jest "w raz sam". Ja bym do 60 już nie ciągnęła, nawet niekoniecznie 45 na siłę.;) Wychodzę z założenia, że (jak u ludzi) lepiej wagowo nieco za mało niż za dużo.;) Quote
Neigh Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='Ania W']No dobra - Tygrys jest "w raz sam". Ja bym do 60 już nie ciągnęła, nawet niekoniecznie 45 na siłę.;) Wychodzę z założenia, że (jak u ludzi) lepiej wagowo nieco za mało niż za dużo.;)[/quote] Nooooo tu się kurde zgodzę:-) Królestwo za sposób na zgubienie 8 kg......u ludzi tym razem:-). Quote
epe Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Podaję sposób wypróbowany: -pies chce biegać-biegaj z nim na lince,przy okazji przyspieszaj,gdy goni Was "wściekły" jamnik,a lubisz jamniki-wiesz,że Twój "zje" go!:evil_lol: Najlepsze są te przyspieszenia,gdy nie wiesz jak długo i szybko jamnik będzie Was gonił i czy Twój pies nie wpadnie na pomysł,ze najpierw trzeba jamnika załatwić,a potem to juz sobie można biegać!:evil_lol: Quote
Neris Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ja mam dobry sposób, ale nie wiem czy Neigh ma gdzie go zastosować. Trzeba być zapisanym na 12 do lekarza, wyjść z domu na tyle wcześnie, żeby sobie podjechać do stacji PKP autobusem. Postać na przystanku (można robić wymachy, skłony czy co tam się chce) i uświadomić sobie, że autobusu NIE BĘDZIE, do odjazdu pociągu zostało 20 minut a do przejścia 3km. Droga mija bardzo szybko, trzeba tylko biec równym krokiem. Jakieś 200m od stacji słyszymy gwizd pociągu, rozpoczynamy więc odcinek wyczynowo-sprinterski "na czas". ... i okazuje się, że to gwizdał towarowy, a nasz pociąg się spóźnia. Wtedy rozpoczynamy serię podskoków z przytupem, wymachiwaniem ramionami i ćwiczeniami oddechowo-głosowymi na dowolny temat. Quote
epe Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 To jeszcze lepsze!:evil_lol: Zwłaszcza te 3km!:evil_lol: Quote
Ania W Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='Neris']Ja mam dobry sposób, ale nie wiem czy Neigh ma gdzie go zastosować. Trzeba być zapisanym na 12 do lekarza, wyjść z domu na tyle wcześnie, żeby sobie podjechać do stacji PKP autobusem. Postać na przystanku (można robić wymachy, skłony czy co tam się chce) i uświadomić sobie, że autobusu NIE BĘDZIE, do odjazdu pociągu zostało 20 minut a do przejścia 3km. Droga mija bardzo szybko, trzeba tylko biec równym krokiem. Jakieś 200m od stacji słyszymy gwizd pociągu, rozpoczynamy więc odcinek wyczynowo-sprinterski "na czas". ... i okazuje się, że to gwizdał towarowy, a nasz pociąg się spóźnia. Wtedy rozpoczynamy serię podskoków z przytupem, wymachiwaniem ramionami i ćwiczeniami oddechowo-głosowymi na dowolny temat.[/quote] :roflt: To po co do lekarza chodzić jak ma się takie zdrowie. Ja nie mogę skorzystać - za blisko mam stację . Nie wiem czy napinanie różnych partii mięśni w czasie stania 1,5 godziny w autobusie przyniesie spodziewany efekt...bo wymachów nie mam szans robić:hmmmm: Quote
Neris Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Dobre pytanie... może żeby zaniast swojej gęby zobaczyć też jakąś inną? Quote
ANETTTA Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 [B]przepraszam za off dziewczyny porozsylajcie to, popytajcie !!!!!! [COLOR=#ff0000]Pilnie szukam osoby chetnej na wizyte przedadopcyjna z okolic Zielonej Gory dokladniej Nowa Sol !!!! jest to o tyle pilne ze jesli nie wezmiemy szybko psiaka (slicznego mlodego bernardyna) [/COLOR][/B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119559"][COLOR=#ff0000][B]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119559[/B][/COLOR][/URL][COLOR=#ff0000][B] ze schronu trafi on w pierwsze lepsze rece a co po przykladzie Dragona [/B][/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85296&page=5"][COLOR=#ff0000][B]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85296&page=5[/B][/COLOR][/URL][COLOR=#ff0000][B] ktorym sie zajmujemy moze sie zle skonczyc !!!![/B][/COLOR] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images47.fotosik.pl/6/2386fa93c3be67e5.jpg[/IMG][/URL] Quote
auraa Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 chociaz jeden fajny wątek. Tylko kurcze same duże psy, a z małych się śmieją:cool3: Quote
epe Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Może nie tyle śmieja się z małych,co lubią dużo kochanego ciałka włochatego do przytulania i miziania!:evil_lol: Quote
Neris Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Ja WIDZIAŁAM podśmiewajki :mad: A nawet Gusia jak była u mnie to widziała że małe jest fajne, a już TZ Gusi to chciał wychodzić z moją jamniczką długowłosą wielkości myszy i ja MAM NA TO SWIADKÓW!!! Quote
Neigh Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Tak było:-). W okolicach mojego domu jeszcze Sławek przeżywał, że Toto to taaaakie fajne było:-). Mam dziś podobno łapać dzikiego kota.........PARANOJA:-) Ale trzymajcie kciuki Quote
Neris Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 O, wróciła kobieta nadmorska. Wykąpałaś się chociaż? Quote
Neigh Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 [quote name='Neris']O, wróciła kobieta nadmorska. Wykąpałaś się chociaż?[/quote] No coś Ty? Ale w piachu tarzane było:-) I mam bursztyna acha:-) Quote
Neris Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 [quote name='Neigh']I mam bursztyna acha:-)[/quote] LA MIĘ??:cool3: Quote
Neigh Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 [quote name='Neris']LA MIĘ??:cool3:[/quote] Powiem szczerze NIE - kupiony dla mnie. I NIE ODDAM!!! Quote
mysza 1 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Ja z wakacji przywiozłam kilogram piasku wszędzie tak wiało, zepsuty aparat z powodu piasku oczywiście i wykasowane zdjęcia z wakacji:placz::placz::placz: a moje psiaki tak pieknie po plazy biegały, taka sesja była. Wybieram sie do Krakowa, Neigh, gdybyś miała do przekazania Irence jakieś wyciągi:diabloti:, ciastka, co tam to śmiało, moge za posłańca robić. Quote
Neigh Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 [quote name='mysza 1']Ja z wakacji przywiozłam kilogram piasku wszędzie tak wiało, zepsuty aparat z powodu piasku oczywiście i wykasowane zdjęcia z wakacji:placz::placz::placz: a moje psiaki tak pieknie po plazy biegały, taka sesja była. Wybieram sie do Krakowa, Neigh, gdybyś miała do przekazania Irence jakieś wyciągi:diabloti:, ciastka, co tam to śmiało, moge za posłańca robić.[/quote] uuuu wyciągi to już jej wysłałam. I dokumenty kiedy konto zostało założone. PARANOJA....ale co tam:-) Kiedy jedziesz??? Kuuuurcze a do Wrocławia się nie wybierasz? Nad Krakowem pomyślę, moze coś tam jest jeszcze do załatwienia. Na razie to pilnie mi Wrocław potrzebny:-) Quote
gusia0106 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 No to wracam i ja:cool3: Do Krakowa jest do zabrania karma dla Irenki. Znaczy dla Krzyczkowych:lol: Zabierzesz troszkę Mysza? Quote
Recommended Posts