Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Olga132']no przecież czytałaś, że jeszcze nie osiągnął wagi docelowej, nie ?![/quote]

Olga no powiedz tym jędzom, czy on wygląda na grubego???
Cycuś mamusi jak przyszedł to wazył jakoś tak 26 chyba......( cudownie już nie pamiętam:-) ) a teraz waży 42.......a wet twierdzi, że do 45 spoko. Poza tym on ma łapersa taaaaakiego, łeb ma jak słoń, czoło wielgachne i taaaką klatę.

TO NIE JEST GRUBY PIES

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedny Tygryś:shake:

Neris, ciesz się, skoro Neigh Cię nie poznała to oznacza dla Ciebie bogactwo;) lubię w to wierzyć tylko nie wiem kiedy zacznie działać...

Spadam na urlop, całuski dla Was i Waszych zwierząt (ja swoje zabieram na wakacje :evil_lol:, będzie się działo...)

Posted

[quote name='Neigh']Olga no powiedz tym jędzom, czy on wygląda na grubego???
Cycuś mamusi jak przyszedł to wazył jakoś tak 26 chyba......( cudownie już nie pamiętam:-) ) a teraz waży 42.......a wet twierdzi, że do 45 spoko. Poza tym on ma łapersa taaaaakiego, łeb ma jak słoń, czoło wielgachne i taaaką klatę.

TO NIE JEST GRUBY PIES[/quote]

On jest po prostu MOCNEJ BUDOWY !!!!:evil_lol:

Posted

[quote name='Olga132']On jest po prostu MOCNEJ BUDOWY !!!!:evil_lol:[/quote]

A żebyś wiedziała! Dziś sobie poczytałam wzorzec, byłam z Brombą u weta, bo kaszele kurcze......no i tam lezała taka ksiązeczka "psy rasowe" w opracowaniu E. Augstyniak. Kanaryjczyk na zdjęciu ........wykapany Tygryś. I tam jest napisane waga - 40 - 45 kg. Wzrost od 61 cm. No to Tygryś się miesci.....Moim zdaniem on WCALE nie jest gruby:-)

Posted

[quote name='Neigh']A żebyś wiedziała! Dziś sobie poczytałam wzorzec, byłam z Brombą u weta, bo kaszele kurcze......no i tam lezała taka ksiązeczka "psy rasowe" w opracowaniu E. Augstyniak. Kanaryjczyk na zdjęciu ........wykapany Tygryś. I tam jest napisane waga - 40 - 45 kg. Wzrost od 61 cm. No to Tygryś się miesci.....Moim zdaniem on WCALE nie jest gruby:-)[/quote]

przeczytalam własnie na jakiejs hiszpanskiej stronie (a oni wiedzą;)),ze kanarek miescic sie powinien miedzy 58-68 cm
waga: 40- 60 kg (oczywiscie nie tlusty, a umięśniony psiak:))

Tygrys jest pięknie zbudowany i nie tłusty:)

Posted

No dobra - Tygrys jest "w raz sam". Ja bym do 60 już nie ciągnęła, nawet niekoniecznie 45 na siłę.;)
Wychodzę z założenia, że (jak u ludzi) lepiej wagowo nieco za mało niż za dużo.;)

Posted

[quote name='Ania W']No dobra - Tygrys jest "w raz sam". Ja bym do 60 już nie ciągnęła, nawet niekoniecznie 45 na siłę.;)
Wychodzę z założenia, że (jak u ludzi) lepiej wagowo nieco za mało niż za dużo.;)[/quote]

Nooooo tu się kurde zgodzę:-) Królestwo za sposób na zgubienie 8 kg......u ludzi tym razem:-).

Posted

Podaję sposób wypróbowany:
-pies chce biegać-biegaj z nim na lince,przy okazji przyspieszaj,gdy goni Was "wściekły" jamnik,a lubisz jamniki-wiesz,że Twój "zje" go!:evil_lol:
Najlepsze są te przyspieszenia,gdy nie wiesz jak długo i szybko jamnik będzie Was gonił i czy Twój pies nie wpadnie na pomysł,ze najpierw trzeba jamnika załatwić,a potem to juz sobie można biegać!:evil_lol:

Posted

Ja mam dobry sposób, ale nie wiem czy Neigh ma gdzie go zastosować.
Trzeba być zapisanym na 12 do lekarza, wyjść z domu na tyle wcześnie, żeby sobie podjechać do stacji PKP autobusem. Postać na przystanku (można robić wymachy, skłony czy co tam się chce) i uświadomić sobie, że autobusu NIE BĘDZIE, do odjazdu pociągu zostało 20 minut a do przejścia 3km. Droga mija bardzo szybko, trzeba tylko biec równym krokiem. Jakieś 200m od stacji słyszymy gwizd pociągu, rozpoczynamy więc odcinek wyczynowo-sprinterski "na czas".
... i okazuje się, że to gwizdał towarowy, a nasz pociąg się spóźnia. Wtedy rozpoczynamy serię podskoków z przytupem, wymachiwaniem ramionami i ćwiczeniami oddechowo-głosowymi na dowolny temat.

Posted

[quote name='Neris']Ja mam dobry sposób, ale nie wiem czy Neigh ma gdzie go zastosować.
Trzeba być zapisanym na 12 do lekarza, wyjść z domu na tyle wcześnie, żeby sobie podjechać do stacji PKP autobusem. Postać na przystanku (można robić wymachy, skłony czy co tam się chce) i uświadomić sobie, że autobusu NIE BĘDZIE, do odjazdu pociągu zostało 20 minut a do przejścia 3km. Droga mija bardzo szybko, trzeba tylko biec równym krokiem. Jakieś 200m od stacji słyszymy gwizd pociągu, rozpoczynamy więc odcinek wyczynowo-sprinterski "na czas".
... i okazuje się, że to gwizdał towarowy, a nasz pociąg się spóźnia. Wtedy rozpoczynamy serię podskoków z przytupem, wymachiwaniem ramionami i ćwiczeniami oddechowo-głosowymi na dowolny temat.[/quote]
:roflt:
To po co do lekarza chodzić jak ma się takie zdrowie.

Ja nie mogę skorzystać - za blisko mam stację . Nie wiem czy napinanie różnych partii mięśni w czasie stania 1,5 godziny w autobusie przyniesie spodziewany efekt...bo wymachów nie mam szans robić:hmmmm:

Posted

[B]przepraszam za off dziewczyny porozsylajcie to, popytajcie !!!!!!

[COLOR=#ff0000]Pilnie szukam osoby chetnej na wizyte przedadopcyjna z okolic Zielonej Gory dokladniej Nowa Sol !!!! jest to o tyle pilne ze jesli nie wezmiemy szybko psiaka (slicznego mlodego bernardyna) [/COLOR][/B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119559"][COLOR=#ff0000][B]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119559[/B][/COLOR][/URL][COLOR=#ff0000][B] ze schronu trafi on w pierwsze lepsze rece a co po przykladzie Dragona [/B][/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85296&page=5"][COLOR=#ff0000][B]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85296&page=5[/B][/COLOR][/URL][COLOR=#ff0000][B] ktorym sie zajmujemy moze sie zle skonczyc !!!![/B][/COLOR]

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images47.fotosik.pl/6/2386fa93c3be67e5.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Ja WIDZIAŁAM podśmiewajki :mad:

A nawet Gusia jak była u mnie to widziała że małe jest fajne, a już TZ Gusi to chciał wychodzić z moją jamniczką długowłosą wielkości myszy i ja MAM NA TO SWIADKÓW!!!

Posted

Tak było:-). W okolicach mojego domu jeszcze Sławek przeżywał, że Toto to taaaakie fajne było:-).

Mam dziś podobno łapać dzikiego kota.........PARANOJA:-)

Ale trzymajcie kciuki

Posted

Ja z wakacji przywiozłam kilogram piasku wszędzie tak wiało, zepsuty aparat z powodu piasku oczywiście i wykasowane zdjęcia z wakacji:placz::placz::placz: a moje psiaki tak pieknie po plazy biegały, taka sesja była.

Wybieram sie do Krakowa, Neigh, gdybyś miała do przekazania Irence jakieś wyciągi:diabloti:, ciastka, co tam to śmiało, moge za posłańca robić.

Posted

[quote name='mysza 1']Ja z wakacji przywiozłam kilogram piasku wszędzie tak wiało, zepsuty aparat z powodu piasku oczywiście i wykasowane zdjęcia z wakacji:placz::placz::placz: a moje psiaki tak pieknie po plazy biegały, taka sesja była.

Wybieram sie do Krakowa, Neigh, gdybyś miała do przekazania Irence jakieś wyciągi:diabloti:, ciastka, co tam to śmiało, moge za posłańca robić.[/quote]

uuuu wyciągi to już jej wysłałam. I dokumenty kiedy konto zostało założone. PARANOJA....ale co tam:-)

Kiedy jedziesz??? Kuuuurcze a do Wrocławia się nie wybierasz? Nad Krakowem pomyślę, moze coś tam jest jeszcze do załatwienia.
Na razie to pilnie mi Wrocław potrzebny:-)