Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nagła i niespodziewana zmiana planów:cool1:. Niestety życie pisze swoje scenariusze.
Znajomego, z którym miałam jechać do Krakowa rozłożyło grypsko, już wczoraj był "niewyraźny";-), a dzisiaj 40 stopni i nie da rady jutro jechać.

Na szczęście dzisiaj zadzwonili chętni na małą sunieczkę spod Opatowa, umówiłam się z nimi po przyjeździe z Jedrzejowa i sunieczka już pojechała do domku:loveu:. Ludzie mili, myślę,że będzie ok.
Wydana ta mniejsza brązowa niunia:lol:.

W tej sytuacji postanowiłyśmy nie zawozić jednej suni do halbiny, tym bardziej ,że teraz w tak krótkim czasie nie jestem w stanie znależć kogoś , kto by pojechał do Krakowa.
Poza tym mnie też chyba coś rozbiera, bo bola mnie wszystkie stawy.:mad:

Czyli jutrzejsza akcja odwołana. Dziekuję maggie1971 i halbinie za chęć pomocy, pewnie jeszcze się kiedys przyda:loveu::loveu:.

Szczeniorka czarna została na razie u czarnej_zaby, której bardzo dziękuje za pomoc:iloveyou:. Może jakos wspólnymi siłami damy radę ją przechować:lol:.

Posted

Halbino, może dobrze,że tak się stało, bo podobno wraca do Ciebie sunia z nieudanej adopcji:shake:.
Pewnie byłoby Ci ciężko sobie poradzić z tyloma psiakami.

Szyszka, czyli ta sunieczka, która została u czarnej_zaby juz dzisiaj dobrze sie czuje. Tochę sie o nia bałam, bo dwa dni temu, jeszcze w tej hurtowni zrobiła sie jakaś osowiała, nie miała apetytu. Podejrzewałam, że mogła cos tam zjeść paskudnego.
Jeszcze wczoraj u czarnej_zaby była trochę niewyraźna, ale dzisiaj juz ok:lol:.
Szyszka jest podobno bardzo grzecznym , jak na szczeniaczka, nakolanowym pieskiem:loveu:.
Mam nadzieję,że szybko uda się znaleźć dobry dom dla niej.

Posted

jeszcze nie wraca, ale sytuacja sie komplikuje cuś... szczylki z grzybicą z Rudy Śląskiej... miałam je przechować trzy dni, bo dt we Wrocławiu i był problem z transportem... przechowuję je w drugim pokoju, muszę dbać, żeby sie nie kontaktowały z moim stadem... duże ryzyko.. ale jutro justyna wolontariat zabiera je około 18.00... szczeniaczek Lamia szuka domku, ma już ogłoszenia i są chętni... tym razem będę pzreświetlać i sie czepiać, żeby uniknąć sytuacji z Odą... której adopcja w październiku była ekspresowa i teraz nagle... pani twierdzi, że suczka boi się wszystkiego i sika w domu... ech... a pani niby jest technikiem weterynaryjnym...
Oda może na razie zostać, ale jak długo?... pilnie szukamy domku, bo ma już ponad pięć miesięcy... a Platon nie przepada za "starszymi" psami...

Posted

Taka piękna malutka niunia, a nawet nikt do niej nie zajrzy:-(.

Jutro mam ją zabrać do siebie, może się to skończyć poszukiwaniem DT dla mnie i całego stadka:cool3:.

Posted

Dzisiaj dostałam zdjęcia od właścicieli jednej z hurtownianek, tej mniejszej niuni- ma na imie Gabi. A oto ona:

A Szyszeczkę dzisiaj zabieram od czarnej _zaby:lol:.

Posted

Czarna_zaba , składam reklamację!!!:diabloti:
Czy to małe czarne, co szaleje z moimi psami i chce rozwalić chałupę, to jest ta spokojna , grzeczna Szyszeczka, co to tylko na kolankach by leżała i spała cały dzień???:cool3::diabloti:

Posted

Śliczna Szyszeczka szuka domku!
Jest naprawdę bardzo grzecznym szczeniaczkiem, nie jakimś rozwydrzonym. Chociaż z moimi psami się bardzo rozkręciła.
Jeżeli zdarzy jej sie załatwić jakies potrzeby, to w jednym miejscu na gazetkę, która i tak jest rozłożona , bo moja lękowa Gabi, która boi się wychodzic z domu też często z niej korzysta:cool3:.

Posted

Od piątku wesoło będzie miała ewlinka_m, bo ja w sobote wyjeżdżam i niunia idzie do niej:lol:.
Chyba,że wcześniej znajdzie się domek dla tak sympatycznej sunieczki.

Pobyt u mie nie jest zbyt korzystny dla psiaków, bo uczą sie od mojej Gabi różnych niepożądanych, lękowych zachowań. Szyszeczka zobaczyła,że Gabi nie chce wychodzić z domu na spacerki i zaczyna tez sie opierać:cool3:, muszę ją znosić na rekach.

Posted

erka napisał(a):
Od piątku wesoło będzie miała ewlinka_m, bo ja w sobote wyjeżdżam i niunia idzie do niej:lol:.
Chyba,że wcześniej znajdzie się domek dla tak sympatycznej sunieczki.

Pobyt u mie nie jest zbyt korzystny dla psiaków, bo uczą sie od mojej Gabi różnych niepożądanych, lękowych zachowań. Szyszeczka zobaczyła,że Gabi nie chce wychodzić z domu na spacerki i zaczyna tez sie opierać:cool3:, muszę ją znosić na rekach.

już się boje tego diabła małego:evil_lol:

ale dziwi mnie, że na taką piękność do tego to to maleńkie jest takie do bloku akurat :cool3: chetnych brak

Posted

Ewelinko_m, nic sie nie bój, Szyszeczka wcale znowu nie jest takim diabełkiem:evil_lol:. To bardzo pojętna i rozumna sunia, jak jej sie powie,że czegos nie wolno, to się słucha:lol:.

Posted

z Pixie dałam radę to i Szyszka nie straszna :eviltong: (a Pixi to wyjątkowe pieroństwo było, zresztą nadal jest)

ale Szyszeczka pewnie przemianę zrobi teraz u mnie na taką grzeczną jak u czarnej żaby :cool1: