t_kasiek Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 a czy p. Nóżka jest wklejony na wątku trzyłapków ?? moze tam by ktos mu pomogł ???? a moze jakas zagraniczna adpocja ??? Quote
betinka24 Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 t_kasiek napisał(a):a czy p. Nóżka jest wklejony na wątku trzyłapków ?? moze tam by ktos mu pomogł ???? a moze jakas zagraniczna adpocja ??? Tak na watku trzylapkow jest wklejony jesli chodzi o zagraniczna adopcje to chetnie tylko gdzie jej szukac za granica ludzie chetniej biora psy ktore zostaly trwale okaleczone!!! Quote
agniecha82x Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 ktos mi mignal kiedys na dogo co zajmuje sie adopcja zagraniczna bodajze do Niemiec z tego co pamietam, ale w kolejce czeka wiele pieskow no i ja nie pamietam oczywiscie nicku tej osoby :oops: :wallbash: taka adopcja zagraniczna bylaby nadzieja dla Nozki, skoro tu kompletnie nie wzbudza zainteresowania! Quote
agniecha82x Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 znalazlam 2 fundacje niemieckie pomagajace w adopcjach naszych polskich pieskow, moze warto by sie z nimi jakos skontaktowac? moze mogli by jakos pomoc w sprawie Nozki? zawsze warto sprobowac. EDIT: kurcze nie wiem co jest z tymi linkami nie chca sie wklejac, albo ja nie umiem :angryy: podam adresy stron: hundehilfe-polen.de cg_ztz.republika.pl - fundacja Canis Gratia Quote
Yana Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 na pewno warto skontaktować się z tymi fundacjami, to może być jakaś szansa dla czarnulka. Gdyby były jakieś kłopoty językowe mogę pomóc Quote
agniecha82x Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Yana napisał(a):na pewno warto skontaktować się z tymi fundacjami, to może być jakaś szansa dla czarnulka. Gdyby były jakieś kłopoty językowe mogę pomóc ja po niemiecku to slowa nie wypowiem :oops: zobaczymy co powie na to Beatka :) ta druga stronka to jest w wersji i polskiej i niemieckiej, ale nie wiadomo jak by potem kontakt wygladal. no ale coz trzeba probowac! probowac probowac probowac! do skutku... Quote
Beata19 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Przetłumaczona wersja strony http://www.hoffnung-rettet-leben.de/HP_Neu/Gesamtseite3.htm to link do strony niemieckiej fundacji (tylko przetłumacnej na polski) Nie wiem czy zajmuje się psiakiami z innych części Polski ale współpracuje ze schroniskiemw Dłuzynie Górnej np. w piatek zabierają ze schronu 3 czy 4 pieski i w niemczech będą szukać domków... Quote
agniecha82x Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 zobaczcie ten filmik, to niewiarygodne ile moze zdzialac milosc wlascicieli!!! jaki szczesliwy pies, z wielkim usmiechem na slicznym pyszczku, a chciano go uspic, wlasciciele nie pozwolili... ludzie o wielkich sercach! oczywiscie za granica... filmik z przeslaniem dla tych, ktorzy uwazaja , ze kaleki piesek nie nadaje sie do niczego i nie ma prawa bytu... :-( YouTube - FAITH - The Two-Legged Wonder Dog! zeby Nozka trafil na tak cudownych ludzi!!! Quote
agniecha82x Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Yana napisał(a):no i się poryczałam :placz: ja tez ryczalam jak bobr! z wrazenia i ze szczescia, ze sa jeszcze na tym swiecie ludzie o tak ogromnych sercach! teraz kolej na Nozke - chce w koncu zobaczyc jego biegajacego po zielonej trawce z wielkim usmiechem na slicznym pyszczku! Quote
agniecha82x Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 piesku kochany jak Ci pomoc? jak znalezc dla Ciebie domek, ten kochajacy dom na zawsze... :-( Quote
agniecha82x Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 betinka24 napisał(a):ten psiak z tego filmiku jest taki szczesliwy, boze jacy cudowni ludzie Beatko na poprzedniej stronie podalismy Ci kilka fundacji niemieckich... bedziesz sie probowala skontaktowac z nimi w sprawie Nozki? Quote
betinka24 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 ten psiak z tego filmiku jest taki szczesliwy, boze jacy cudowni ludzie Quote
agniecha82x Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 co sie dzieje z tym dogo :shake: przeskoczylam wpis :lol: Quote
betinka24 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 a nasz Pan Nożka ma trzy łapki i nie moze znalesc domku :placz: Quote
agniecha82x Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 agniecha82x napisał(a):Beatko na poprzedniej stronie podalismy Ci kilka fundacji niemieckich... bedziesz sie probowala skontaktowac z nimi w sprawie Nozki? no to ponawiam pytanko :eviltong: Quote
betinka24 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 agniecha82x napisał(a):no to ponawiam pytanko :eviltong: Tak spróbuje sie z nimi skontaktowac!!! Quote
betinka24 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Czy ktos mi moze pomoc sie skontaktowac z tymi fundacjami, nie wiem zbytnio do kogo i co mam napisac!!! Quote
agniecha82x Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 betinka24 napisał(a):Tak spróbuje sie z nimi skontaktowac!!! jakbys potrzebowala pomocy to mow :> Yana zaoferowala pomoc w kwestii jezykowej :) i informuj na biezaco co i jak prosze, czy cos sie rusza czy nie... Nozka spedza mi sen z powiek, ciagle o nim mysle... EDIT: przeskakujemy sie postami widze :lol: Quote
Beata19 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='Beata19']Przetłumaczona wersja strony http://www.hoffnung-rettet-leben.de/HP_Neu/Gesamtseite3.htm to link do strony niemieckiej fundacji (tylko przetłumacnej na polski) Nie wiem czy zajmuje się psiakiami z innych części Polski ale współpracuje ze schroniskiemw Dłuzynie Górnej np. w piatek zabierają ze schronu 3 czy 4 pieski i w niemczech będą szukać domków... Jeśli chodzi o tą fundację to można napisać do uzytkowniczki dogomanii Shawnee nie jestem pewna ale chyba jest członkiem fundacji a już na pewno wspólpracuje z nią (można dogadać się po polsku) Quote
Shawnee Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Hi, www.hoffnung-rettet-leben.de jest moja hp. Naze towarzystwo opieki nad zwierzętami sie nasiwa Freundeskreis "Die Vergessenen" e.V. Pomagamy normalnie w Dluzynie Gorna ale moge wam tez spróbować pomóc. O co chodzi? Quote
agniecha82x Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='Shawnee']Hi, www.hoffnung-rettet-leben.de jest moja hp. Naze towarzystwo opieki nad zwierzętami sie nasiwa Freundeskreis "Die Vergessenen" e.V. Pomagamy normalnie w Dluzynie Gorna ale moge wam tez spróbować pomóc. O co chodzi? witamy serdecznie. chodzi nam o pomoc w znalezieniu domu dla pieska, bohatera tegoz wlasnie watku. piesek ma tylko 3 lapki i moze to jest powodem tego, ze nie ma nim zadnego zainteresowania! mimo wielu ogloszen w roznych mediach i wielu staran nikt ani razu o niego nie zapytal. a jego sytuacja wyglada tak, ze do tej pory mieszkal w hoteliku, ale teraz ma byc z niego zabrany jak najszybciej. jezeli nie znajdzie domu trafi do schronu, a tam moze zostac zagryziony przez inne psy, ktore wyczuja jego innosc i slabosc... caly czas szukamy mu domu i caly czas bezowocnie! dlatego pomyslalysmy o adopcji zagranicznej, moze za granica naszego kraju znalezli by sie ludzie, ktorzy pokochaliby pieska o 3 lapkach? piesek jest mlody, energiczny, doskonale sobie radzi, wykastrowany, odrobaczony. czy Pani moglaby nam jakos pomoc? nie wiemy juz co robic... Quote
Shawnee Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 nie musis Pani do mnie mowic^^ jestem Joanna^^ Mam 2 możliwośćy 1. wesme jego na internetowom strone (www.hoffnung-rettet-leben.de) potrzebue fotos i infos, kontakt. 2. moge spytać www.hoffnung-fuer-tiere.de one tylko malom bojaźliwe psiaki. Moze jego tez wesmom? Schronisko jest 90 km od Görlitz w Germany gdzie on jest? ma szczepienie na wścieklizna, parvo, staupe? jest wykastrowani? jest zgodny z innymi psami? jakby schronisko jego przyjmowal, by ktoś umial tam jechać i jego oddac? Quote
agniecha82x Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='Shawnee']nie musis Pani do mnie mowic^^ jestem Joanna^^ Mam 2 możliwośćy 1. wesme jego na internetowom strone (www.hoffnung-rettet-leben.de) potrzebue fotos i infos, kontakt. 2. moge spytać www.hoffnung-fuer-tiere.de one tylko malom bojaźliwe psiaki. Moze jego tez wesmom? Schronisko jest 90 km od Görlitz w Germany gdzie on jest? ma szczepienie na wścieklizna, parvo, staupe? jest wykastrowani? jest zgodny z innymi psami? jakby schronisko jego przyjmowal, by ktoś umial tam jechać i jego oddac? Joanno... dziekuje!!! niestety ja wiem niewiele o psiaku, tyle co napisalam, musimy zaczekac az pojawi sie BETINKA24 ona udzieli wszystkich informacji o piesku, przesle zdjecia i kontakt. Quote
Recommended Posts