Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 532
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='betinka24']Jeszcze wkleje tu taki aktualny opis Pana Nogi!!!

O tym, że okrucieństwo ludzkie nie zna granic niejednokrotnie musieliśmy przekonać się na własne oczy..
Nic nie powinno nas już zaskoczyć, jednak wciąż nas to szokuje, wciąż boli..
Parę miesięcy temu do naszego schroniska przywieziono dwa pobite psy.
Jeden ze zmasakrowanym okiem, drugi z nogą.
Pisaliśmy o tym na naszej stronie. [FONT=Arial]www.psy-warszawa.pl[/FONT]
Na własną rękę leczyliśmy oba pieski.
Dla Pana Oczka życie okazało się łaskawe.
Znalazł już nowy dom, w którym jest bardzo szczęśliwy.

Teraz kolej dla Pana Nóżki (tak wyglądał przed amputacją)
On wciąż czeka.
Nie ma nogi ale ma wciąż kochające serce.
Pomimo tego co mu się przytrafiło, wciąż kocha ludzi i wciąż im ufa.
I tak bardzo czeka na swój dom, na ludzi, którzy pokochają go pomimo jego kalectwa, które kompletnie w niczym nie przeszkadza mu w życiu.
To bardzo energiczny, szybki, zwinny, kochający zabawę pies.
To, że nie ma nóżki nie przeszkadza mu w codziennych szaleństwach.
Ma świetny kontakt z dziećmi, jest ufny i przyjacielski .
Pan Nóżka nie lubi jednak innych samców.
W lipcu został poddany zabiegowi kastracji.
Jest zaszczepiony na wściekliznę, choroby zakaźne, odrobaczony .
Przebywa w okolicach Pomiechówka.
Serdecznie zachęcamy do adopcji.
Pan Nóżka ma mało czasu na znalezienie domu!!!

to od Beatki moze cos z tego?

Ja na adopcjepsa.pl zamiescilam takie ogloszenie:

"mlodziutki piesek pilnie potrzebuje domku! stracil lapke w wyniku okrucienstwa ludzkiego, teraz grozi mu schronisko, a jako kaleka w schronie nie ma szans na przezycie! a on bardzo chce zyc! jest pieskiem pelnym wigoru i energii, uwielbia bawic sie i psocic, lgnie do ludzi, tak bardzo chce kochac i byc kochanym! czy znajdzie sie ktos kto da mu szanse mimo jego innosci? kto da mu cieply kat w swoim domku i swoim sercu? on czeka... juz dlugo czeka... na Czlowieka - Czlowieku nie spoznij sie...
kontakt w sprawie adopcji:
kontakt do Beatki"

Posted

betinka24 napisał(a):
Nadal cisza w sprawie pana Nózki, czy nikt nie da mu szansy!!! Zaczynam sie naprawde o niego bardzo bac!!!
:placz:

nie bylo kompletnie zadnego ani jednego telefonu, wiadomosci odzewu? :crazyeye: to az niemozliwe :placz: na nk ma pelno komentarzy ze sliczny piesek itp. ale i tak nikt go nie chce :placz: :placz: :placz:

Posted

agniecha82x napisał(a):
nie bylo kompletnie zadnego ani jednego telefonu, wiadomosci odzewu? :crazyeye: to az niemozliwe :placz: na nk ma pelno komentarzy ze sliczny piesek itp. ale i tak nikt go nie chce :placz: :placz: :placz:

Nikt kompletnie nikt, cisza w jego sprawie!!!!

Posted

betinka24 napisał(a):
Nikt kompletnie nikt, cisza w jego sprawie!!!!

szok :-( przeciez to sliczny zdrowy psiak! pieski chore, starowinki, wymagajace leczenia,ciaglej opieki znajduja kochajace domki mimo tego wszystkiego! a to zdrowy piekny pies, pelen zycia i energii do zabawy, a co z tego, ze trojlapek skoro w niczym to nie przeszkadza? i nie ma kompletnie zadnego zainteresowania jak to mozliwe? czy to wogole mozliwe? co sie dzieje z ludzmi, gdzie ludzie o wielkich sercach pelnych milosci do zwierzat?!!!
:placz: :placz: :placz:

Posted

agniecha82x napisał(a):
szok :-( przeciez to sliczny zdrowy psiak! pieski chore, starowinki, wymagajace leczenia,ciaglej opieki znajduja kochajace domki mimo tego wszystkiego! a to zdrowy piekny pies, pelen zycia i energii do zabawy, a co z tego, ze trojlapek skoro w niczym to nie przeszkadza? i nie ma kompletnie zadnego zainteresowania jak to mozliwe? czy to wogole mozliwe? co sie dzieje z ludzmi, gdzie ludzie o wielkich sercach pelnych milosci do zwierzat?!!!
:placz: :placz: :placz:

Nie wiem co sie dzieja, brak mi slow zeby to opisac. Czemu ten psiak ma takiego pecha ktos go przeklnął czy co???:placz:

Posted

t_kasiek napisał(a):
aez ona ma uszka przesiczne.....

a powiedzcie mi gdzie jest aktuanie psiak ??? i czemu nie moze tam zostac ??? czemu ma trafic do schronu ???

on caly przesliczny jest i taki z niego urwis niesamowity lubi biegac i bawic sie :lol:
obecnie piesek przebywa w hoteliku w albo kolo Pomichowka, kazano go stamtad zabrac, bo jest zbyt zywiolowy, ma za duzo energii i inne pieski tez zaczynaja byc niespokojne przez niego i zaczynaja sie gryzc... czy jakos tak. Kazano go zabrac jak najszybciej, a nie ma dokad... do schronu nie moze trafic, bo jako kaleka nie ma szans na przezycie, psy moga go zagryzc, dlatego tak pilnie poszukujemy dla niego domku! i mimo tego, ze to sliczny mlodziutki piesek nikt kompletnie nie zwraca na niego uwagi... ma mase ogloszen, byl nawet w super expresie i nie bylo jeszcze w jego sprawie ani jednego telefonu!!! on jest niewidzialny dla ludzi! :placz:

Posted

t_kasiek napisał(a):
a moze poprostu trzeba mu zmienic imie.....nie wiem - ludzie czasem maja dziwne kryteria myslenia :( i na takie rzeczy tez zwracaja uwage....

ma tez zrobione ogloszonka z imieniem Mango :) jedna Cioteczka dala mu takie na szczescie :)
gdyby mial 4 lapki to juz dawno mialby domek, on ma dopiero 2 latka i jest slicznym energicznym pieskiem, uwielbia ludzi, dzieci, uwielbia sie bawic - psi ideal normalnie, ale ludzie najwidoczniej nie lubia trzylapkow i uwazaja, ze taki piesek jest gorszy, chociaz ja nie wiem w czym, bo kocha tak samo mocno i jest takim samym cudownym przyjacielem... nie mowiac juz o tym jaka bestia okaleczyla tego biednego psiaka na cale zycie... :-( bestia bo to nie zasluguje nawet by mowic o nim czlowiek!

Posted

Lulka napisał(a):
cholera wywyalilam wszystkie zdjecia i teraz potrzebuje ladne ale duuuuze zdjecie do gazety :angryy:

ma ktos??????

Podaj mi e-maila to moze ja jakies ci przesle!!!