Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój colak gdy go kupilam od chlopa wygladal dużo gorzej., chodzący , cuchnący dred. Sierść sfilcowaną Waszego colaka trzeba wyciąć ale delktatnie z rozmyslem aby go nie oszpecić, bo jest piekny. Wydaje mi sie , że psy tej rasy mają często zapalnie przyzębia. Ja swemu zdjelam kamień , dokladnie, ultradżwiekami, dostawal leki lecz znowu zaczyna mieć problem z zębami, nie mowiąc o zapachu. Wydaje mi sie , że wypadanie zębów spowodowane jest jego podeszlym wiekiem.
To są mądre , dostojne psy, on musi znależć dom.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W schronisku to szybciej mu wszystkie zęby wypadna ,a ma ich juz niewiele niż ktokolwiek zainteresuje się jego uzębieniem a właściwie to juz brakiem uzębienia. Zapachy to raczej mało ciekawe wydobywaja mu sie z paszczy. Ale jest na to lekarstwo-prawdziwa miłość.

Posted

Na forum colaków - wcisnęła go Ula, do której zwróciłam się o pomoc. Właśnie próbuję się tam zalogować, bo ludzie mają pytania, na które mogę odpowiedzieć

A ty Lucyja - jesteś tam zarejestrowana może? coś mi tu nie wychodzi, albo po prostu długo trwa
a my wiemy jak on się w stosunku do dzieci zachowuje...

Posted

ta pani, która interesowała się nim - nie dojechała wczoraj. Dzisiaj jej chyba nie było - bo nic dziewczyny nie mówiły.
Ja odnoszę takie wrażenie, że ludzie boją się tam jeździć jak nie ma osoby ogłaszającej. Jutro do niej zadzwonię.
Napisz proszę o tych zębach, żeby była jasna sytuacja i to dziewczyny pisały, że chudy i nieobecny.
Ja jeżdżę do schroniska z synem - ma 13 lat i spokojnie dawał sobie radę z Kolą. Nam też Kola zwiał i Przemek bez problemu łapał go za kryzę. Kola nie kulił się, nie odgryzał się, stał spokojnie i czekał aż zmienię obrożę. Nie wiem jak z mniejszymi dziećmi - bo nie mamy.
Do innych psów - zainteresowanie jest, ale bez zbytniej wylewności w żadną stronę.
W boksie - totalny autyzm, jak już Kasia wspomniała - kukła

tylko wiesz - tam jest podany mój nr telefonu i mail - jakby kogoś pies interesował - toby sam chyba zapytał...

Posted

Czy ta osoba miała byc w schronisku w Gdańsku? Dzisiaj nikogo nie było, byłysmy do samego konca, a wczoraj to pewnie AGA by cos wiedziała. Pracownice tez nic nie mówiły, zeby ktoś sie o Kolę pytał.

Posted

Młode i zdrowe przeciez się trafiają ale one od razu do Niemiec jadą. U nas zostaja stare, chore i z problemami. Jeden młody i zdrowy tam jest, ale on na dwóch nogach chodzi i ma sie całkiem dobrze.

Posted

Dlatego tym dwunożnym się nie zjmuję. Ale cos mi teraz przyszło do głowy. Dlaczego u nas w schronisku nie ma psów na 3 łapach?????????????? W innych schronach są. Czyżby u nas same zdrowe okazy biegały???????????

Posted

Ale kota widziałam na trzech!
Jedymym trzyłapkiem był ten z biura, co do Bydgoszczy pojechał. innych nigdy nie widziałam. Nie widziałam też takich w szpitalu. Były dwa z gipsem, ale jeden już nie żyje, a drugi? Nie wiem - to dawno było. Mały był, więc pewnie do Niemiec pojechał...

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
wszystkie są piękne, wszystkie są samotne, wszystkie potrzebują człowieka...

:placz: oj prawdę mówisz Aga :-(

Posted

dzisiaj moje siostra opowiadała o Koli swojemu znajomemu - miłośnikowi ras paterskich (i nie tylko) - a on z kolei swoim znajomym, których schroniskowy collak odszedł właśnie za TM...
państwo są z Turunia, może zadzwonią...