Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="3"]Pilnie szukamy domu dla mlodej owczarkowatej suni

Trafila do domu, gdzie sa koty - Panstwo mieli nadzieje sobie poradzic w razie klopotow z ich akceptacja, ale niestety nie daja rady...
Koty sa zaszczute, a jak to sie konczy, wiemy wszyscy...:-(

POMOCY!! Nie chcemy, zeby sunia trafila znow na ulice, dom bez kotow potrezbny pilnie !

10 dni temu (27 grudnia) Coffee, poczatkujaca dogomaniaczka, wyratowala spod kol samochodu mlodziutka sunie ON..
Biegala zdezorientowana pomiedzy autami w Legionowie...
Albo komus zaginela albo, co gorsza, ktos ja wystawil z samochodu na srodku ulicy na pewna smierc...

Zadbana, nauczona czystosci i wczesniej zapewne mieszkajaca w domu. Bez obrozy, czipow i tatuazu. Jest w dobrej formie, juz po wizycie u weta i zapobiegawczym szczepieniu. Jest aktualnie na DT u Coffee.

Nikt sie nie zglosil do tej pory - ogloszenia powieszone byly w dwoch lecznicach w Legionowie, na zaginione i psy.warszawa. Przeszukalysmy siec..
I nic.

Znaczy szukamy wlasciciela ta droga. Albo domu docelowego...
Panienka na pewno mieskzala w domu - to i tak powinna trafic. Bedzie duzym pieknym psem.
Zobaczcie sami:

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogloszenia byly wywieszane wszedzie w okolicy....
Jest w tej chwili w DT z inna, mniejsza od siebie sunia - bawi sie z nia, czasem nawet dosc energicznie :-)

Szukamy wlasciciela dalej, ale nie zaszkodzi szukac dla niej domu... Jakos czuje, ze nikt sie po nia nie zglosi :shake:

Posted

Na innym wątku suni długowłosej ONka Milka napisała:

[quote name='milka02']01.01.08.zagineła moja suka w okolicy białołęki warszawa, wabi sie mamaba prosze ew. o kontakt jesli znalazła sie o okolicy[/quote]

Może to jej sunia?

Posted

5 tygodni był u mnie pies. Poszedł do adopcji. Wrócił, by wkońcu odnaleźć właściciela.
Zginął w sasiedniej miejscowośći w stosunku do miejsca znalezienia.
Odnaleziony dzięki allegro i pewnej dziewczynie co skojarzyła odłoszenie na słupie ze zdjeciem w necie. I zadzwoniła do mnie.

Nie traćmy nadzieji.

Posted

[quote name='jayo']Ona reaguje na wszystko, byle sie do niej odezwac....[/QUOTE]

Tak zeby usystematyzowac:
1. "Ciapa" zostala znaleziona w Legionowie 27.12.2007
2. Dalam ogloszenia u wetow, i w okolicy na slupach, oprocz tego obeszlam z nia cala okolice z nadzieja, ze cos rozpozna ale musze powiedziec, ze niestety nie bylo zadnej pozytywnej reakcji z jej strony - tak jakby to bylo dla niej obce miejsce. Zostala znaleziona w okolicy stacji kolejowej.
3. Nie reaguje na imie "Vega", rownie dobrze moge do niej zawolac "niunia" - najbardziej reaguje na "ciapa" i "inka" (tak sie wabi moja sunia).
4. Jest bardzo spokojna i przyjacielska, jest dosc nieufna do mezczyzn.
5. Jest bardzo grzeczna, szybko sie uczy, musiala przebywac w domu bo wie jak sie zachowac i potrafi otwierac sobie drzwi (skacze na klamke).
6. W samochodzie zachowuje sie grzecznie, do mojego wskakuje bez najmniejszego problemu, do samochodu mojego meza nie chce wsiadac.
7. Potrafi sygnalizowac swoje potrzeby (drapie w drzwi, popiskuje). Przez tydzien wogole nie szczekala, teraz jej sie zdarza szczeknac raz na dzien :)

Zasluguje na bardzo dobry domek :)

Posted

[quote name='GameBoy']w jakim sunia jest wieku? czy ma mniej niz rok?
mam dom dla suki, takie warunki
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103226

sunia ma okolo 7-8 miesiecy, ale raczej jest psem przyzwyczajonym do mieszkania w domku niz na podworku dlatego szukamy jej kata w domu - ja mam podworko ale jak sie wybiega drapie w drzwi zeby ja wpuscic do domu lub probuje otworzyc je klamka. Potrzebuje obecnosci ludzi - zdecydowanie nie bedzie szczesliwa na podworku.

Posted

Wyslalam zdjecia na ogloszenie z zaginionych - ale to nie jest Vega raczej - data sie nie zgadza :( ale podobienstwo jest zaskakujace !

szukamy domeczku dla slicznej sunieczki ..

Posted

[quote name='jayo']Wyslalam zdjecia na ogloszenie z zaginionych - ale to nie jest Vega raczej - data sie nie zgadza :( ale podobienstwo jest zaskakujace !

szukamy domeczku dla slicznej sunieczki ..[/QUOTE]

z tym podobienstwem cos jest :) ogladam to zdjecie co chwila i sie zastanawiam :) - gdyby nie data to powiedzialabym, ze ciapa i vega to ta sama psinka :)

Najgorsze jest to, ze tak sie do mnie przyzwyczaila, ze chodzi za mna wszedzie jak cien. Wydaje mi sie, ze nie mogla sie zgubic bo nawet nie odchodzi od mojej nogi jak spacerujemy. Przy okazji z dobrych nawykow: potrafi bardzo ladnie chodzic na smyczy, cos czego mojej sunce brakuje :) No i jeszcze bardzo lubi dzieci i bardzo ladnie sie bawi z moimi urwisami (6 i 4 latka), ma do nich duzo cierpliwosci.

Posted

[quote name='coffee']z tym podobienstwem cos jest :) ogladam to zdjecie co chwila i sie zastanawiam :) - gdyby nie data to powiedzialabym, ze ciapa i vega to ta sama psinka :)

[quote]

No myślałam, że odnalazł się właściciel i będzie szczęśliwe zakończenie. Na zdjęciach suńki są niemal identyczne. Wiekowo też. Może to siostry?

Tylko data się nie zgadza:shake:

Posted

Może mimo wszystko warto jeszcze poczekać z tym szukaniem DS...przy przewrotności losu właściciel może znaleźć się tuż po przeprowadzonej adopcji i będzie to tragedia dla każdej ze stron, zwierzaka, nie wspominając o nerwach i emocjach obecnego DT. Hm...tu chyba brak idealnego rozwiązania...

Posted

[quote name='majqa']Może mimo wszystko warto jeszcze poczekać z tym szukaniem DS...przy przewrotności losu właściciel może znaleźć się tuż po przeprowadzonej adopcji i będzie to tragedia dla każdej ze stron, zwierzaka, nie wspominając o nerwach i emocjach obecnego DT. Hm...tu chyba brak idealnego rozwiązania...[/quote]

pytanie tylko jak dlugo czekac i gdzie oglaszac..

Posted

Dlatego w żadnym razie nie przyjmowałam tonu pouczania, a raczej wątpliwości...Wierzyć się nie chce by pies, ktory nie zdradza swoim zachowaniem niczego na "nie" miałby być ot tak bezdomny...Chyba, że dał dyla i zrobił kawał drogi.

Posted

Nie uslyszalam w tonie pouczania :evil_lol: raczej zdrowy rozsadek.

I sama sie zastanawiam, jak to mozliwe zeby ktos zgubil takiego psa i nie szukal go wszedzie, w tym na sieci, ale po pierwsze: sunia mogla przebyc wieksza trase, po drugie nie wszyscy korzystaja z sieci jednak.

Ale fakt, ze krecila sie pomiedzy samochodami raczej wskazuje na cos zupelnie innego... ze jednak komus juz zawadzala.. i chcialabym byc zlym prorokiem..:-(

Posted

Hm...niestety widziałam nie raz akcję uchylania drzwi i łomotnięcia psem na zewnątrz. Jejku, przecież to chodząca piękność, w którą trzeba włożyć serce i ta psina odda je z nawiązką. Myślałam (mając na uwadze jeszcze 2 inne piesie z dogo, tylko czekam na uzupełnienie info o nich) o adopcji tej suni, gdyby nie znalazł się właściciel. Tyle, że u mnie w mieszkaniu poza małą, bitą kiedyś sunią (też adoptowaną) są 2 kicie, które, jak to powiedzieć, spsiały. Mają dosłowne parcie na psa i zero obronności, byle się do psa dostać, wtulić i jest już pełnia szczęścia, a w przypadku tej sunieczki trudno by było pewno przewidzieć...

Posted

[quote name='maggiejan']Myślę, że to dało by się sprawdzić, kota chyba jej znajdą...;)
Jeśli ona jest taka przylepka to chyba agresji na kocie nie wyładuje?[/quote]
Jeśli nikt jej wcześniej nie szczuł. Zresztą psiaki mają to też do siebie, że swoje kicie są w stanie zaakceptować, a obce gonić do upadłego. Wszystko tez zależy od charakteru samego psa. Rotuś Amor, którym się opiekowałam i niestety przegrałam walkę o jego życie, pozwalał kiciom okupować swoją miseczkę, one z kolei robiły dosłownie wszystko by wejść mu w paszczę i dać się zamemłać i zalizać. Moje koty walczą wyłącznie ze mną, a o względy psa zabiegają tak, jakby na psie świat się kończył (zdrajcy :evil_lol:).