Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żabulec jakiś nieswój, kupsko zrobił w nocy nieciekawe - a spała z kotami, więc nie sądzę żeby to one... nie szaleje, nie gryzie, dałam jej cusik na biegunkę i zobaczymy.

Posted

Coś strasznego się zaczęło dziać...

Wczoraj o 18 Żabulec zlazł z fotela, za momencik usłyszałam dziwne odgłosy- a to ona w ataku padaczki... wzięłam ją na ręce i zaraz przeszło.

Dostaliśmy 10sztuk czopków luminalu żeby dawać w miarę potrzeby, dostała pół czopka ale niestety kolejny atak miał miejsce o 0,36, a następny o 1 w nocy. Trwały po maksymalnie 30 sekund
Jestem maksymalnie przerażona...

Posted

Niedobre wieści.
Ale napady dgrawek mogą miec różne tło.
Potrzebna diagnostyka i skuteczne leki w dobrej dawce.

Malinka trzymaj się !!

Posted

W czwartek jedziemy do Warszawy badać poziom amoniaku i całą biochemię, nic się już takiego nie powtórzyło ale widzę że coś jest nie tak. NIestety dopiero w czwartek o ile dobrze pójdzie będę miała jakiekolwiek pieniądze.

Posted

Ja z moim Bardem idę dzisiaj do prof. Lechowskiego (na ul. Powstanców Śląskich) - jak nie dotrę do domu za późno to zdam dzisiaj relację.
Przedtem byłam u dr Czerwieckiego (też w sumie byłam zadowolona ale b. daleko.)
Moje doświadczenia z atakami padaczkowymi (Bard nie ma ustalonego podłoża, możliwe że to starsość albo coś b. poważnego na co niestety nie mam wpływu...:() są takie, że i tak punktem wyjścia jest dokładne badanie krwi....potem luminal jeżeli sie powtarzały przynajmniej 3 razy bo atakom przede wszystkim trzeba zapobiegać (jak poszłam po raz pierwszy do weta w tej sprawie to też dostałam czopki - tylko po co mi one jak atak nie trwa 2 minut ?). Po rozmowie ze znajomą która młodą sukę "leczyła u specjalistów" miesiącami aż doszło do 6 ataków w ciągu dnia postanowiłam się jeszcze raz przejechać do weta i poprosić o tabletki. Daję je dwa razy dziennie. Teraz kontroluję tylko poziom luminalu we krwi.

Posted

Nasza wetka chce jej dać NEURONTIN, wiecie coś o tym leku?

Mamy być u niej dzisiaj późnym popołudniem.
Na razie Malizna siedzi w szafie i warczy, muszę ją jakoś z tego stanu wydobyć bo nie mogę patrzeć na to...

Posted

[quote name='Neris']Idziemy w czwartek do doktora Lenarcika na Rózaną. Czy ktoś wie czy tam mozna płacić kartą kredytową?[/quote

Niestety nie można.

Posted

Malizna dostała od naszej pani doktor 0,5cm Clamoxylu, 0,2cm dexafortu, cocarboxylase, vit b1 i b12.
Najpierw musiałam ją wyszarpać z szafy zarzucając jej na głowę koc, bo panicznie się bała, warczała i kłapała szczęką.

Bardzo się o nią boję.
Wygląda tak jak wtedy w lutym... :-(
Wyniki krwi dopiero jutro

Posted

Neurontin w napadach drgawkowych u psów stosuje sie jako dodatkowy lek połaczony z innym lekiem przeciwdrgawkowym.
Nie zaczyna się leczenia od Neurontinu.
Bo po co - jak jest wiele tańszych, zazwyczaj skutecznych leków przeciwdrgawkowych.

Posted

Pamiętam jak byłam dzieckiem...to co opisujesz to nazwałabym właśnie tą aurą padaczkową...ale tylko intuicyjnie, bo nie wiem dokładnie co to znaczy a nazwa pasuje...
Mój pierwszy pies tak odszedł...miałam 8 lat a pamiętam to jak dzisiaj .. 4 dni zachowywała się tak jak opisałaś Maliznę i w trakcie 4 ataku odeszła...na moich rękach...ciągle winię siebie za to, ale to inna historia....

Malizno trzymaj się!!! Jesteś młodsza niż nasza Puśka całe 7 lat, więc nie masz prawa być chora...aż tak. Bierz się w garść suniu i pokaż Neris na co Cie stać.Zdemoluj coś, rozpruj zabawki ale bądź zdrowa.Bardzo Cie proszę.
Nerisku będzie dobrze.Musi być! Powiedz czego potrzebujesz, a cioteczka postara się załatwić.
Cioteczka ma spore możliwości załatwiania wszelkich rzeczy więc co trzeba to na PW.