Luzia15 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Przeczytałam już kilka książek o psach. I muszę Wam polecić na pewno "Uratować Sprite'a" - Mark Levin oraz "Pies, który kochał zbyt mocno" - Nicholas Dodman. Fajne książki dotyczące psychologii psa. :p A! Zapomniałam dodać "Balsam dla duszy miłośnika psów"! :lol: Quote
**Borderkowa** Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 [quote name='Luzia15']Przeczytałam już kilka książek o psach. I muszę Wam polecić na pewno "Uratować Sprite'a" - Mark Levin oraz "Pies, który kochał zbyt mocno" - Nicholas Dodman. Fajne książki dotyczące psychologii psa. :p A! Zapomniałam dodać "Balsam dla duszy miłośnika psów"! :lol:[/quote] No właśnie. Te książki sa cool! ;) Quote
joanika Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 nie chce mi sie wypisywac tytulow wszystkich moich ksiazek o psach wiec wklejam link :evil_lol: [URL="http://zwierzak-w-domu.info/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=124"]Zwierzak w domu - Książki o psach[/URL] do tego dochodzi jeszcze pare anglo- i włoskojęzycznych i kilka starych juz niewydawanych. Quote
kredka Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 ja zbieram gazety "mój pies" i "przyjaciel pies" :) mam kilka książek o rasach... a teraz planuje kupić jakąś książke o nauce tropienia,może jakąś polecicie? Quote
joanika Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 O nauce tropienia rewelacyjna jest książka "Nowoczesne szkolenie psów tropiących" B. Górny Quote
Sadza Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Czytałam wszystkie a najbardziej podoba mi się "Pies, który kochał zbyt mocno" Quote
Olusia Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Aktualizuję moją listę, bo doszło parę nowych tytułów :cool3: - [B]"400 rad dla miłośników psów"[/B] - Manfred Koch-Kostersitz - [B]"Choroby psów"[/B] - Rolf Spangenberg (z serii Nasi Ulubieńcy) - [B]"Szczeniak przybywa do domu"[/B] - Brigitte Harries - [B]"Przewodnik Pies - 10-tygodniowy kurs szkolenia"[/B] - Stella Smyth & Sally Bergh-Roose[SIZE=1] [SIZE=2]- [B]"Gdy mój pies jest chory"[/B] - Bruce Fogle - [B]"Wolny czas z psem"[/B] - Karin Wimmer-Kieckbusch - [B]"Teriery"[/B] - Elżbieta Chwalibóg - [B]"Po obu końcach smyczy"[/B] - Zofia Mrzewińska - [B]"Poradnik opiekuna PIES" [/B]- Graham Meadows & Elsa Flint - [B]"Psy"[/B] - Katharina Schlegl-Kofler & Monika Wegler - [B]"Mój pies jest grzeczny"[/B] z serii Mojego Psa - [B]"Mój pies jest piękny"[/B] z serii Mojego Psa - [B]"Mój pies jest zdrowy"[/B] z serii Mojego Psa - [B]"Psy rasowe" [/B]- Joan Palmer - [B]"Pies - encyklopedia"[/B] - Pierre Rousselet-Blanc - [B]"Rasy psów - kompendium" [/B]- Juliette Cunliffe, przełożył Mirosław Redlicki - [B]"Psy"[/B] - Luděk J. Dobroruka - [B]"Psy - minikompendium" [/B]- przełożyła Joanna Nenycz-Pazik, konsultacja kynologiczna Anna Redlicka - [B]"Psy"[/B] - Yann Arthus-Bertrand [/SIZE][/SIZE][SIZE=1][SIZE=2] - [B]"Przechytrzyć psa"[/B] - Terry Ryan, Kirsten Mortensen - [B]"Przygotuj psa na wystawę - Jak nauczyć się patrzeć okiem sędziego na psy 100 najpopularniejszych ras" [/B]- Janice Gardner - [B]"Kliker - skuteczne szkolenie psa"[/B] - Karen Pryor - [B]"Dlaczego psy piją wodę z toalety?"[/B] - Marty Becker, Gina Spadafori - [B]"Tajemnice psiego umysłu" [/B]- Stanley Coren [/SIZE][/SIZE] Quote
kredka Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 [quote name='joanika']O nauce tropienia rewelacyjna jest książka "Nowoczesne szkolenie psów tropiących" B. Górny[/quote] oj to widze że czekają nas zakupy w księgarni :D ale to jeszcze troszkę,bo narazie brak gotówki ;( Quote
wesna Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 A ja chciałabym polecić coś zupełnie innego. Książki które nie koniecznie są stricte o psach, ale autor ewidentnie upatrzył je sobie jako bohaterów, występują chyba we wszystkich jego książkach, szczególnie umiłował sobie bulteriery :) Zawsze mają dusze, myślą i bardzo często są obdarzone magicznymi mocami. Mówię tu o [B]Jonathanie Carrollu[/B] którego uwielbiam :) Gorąco polecam takie pozycje jak: [I]Muzeum Psów[/I], [I]Kraina Chichów[/I], [I]Zakochany Duch[/I]. Quote
Iss Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Widziałam, że kilka osób ma tę książkę w swojej kynobibliotece : [B][B][SIZE=2]G[/SIZE][SIZE=2]DY MÓJ PIES JEST CHORY - Bruce Fogle . [/SIZE][/B][/B] Chciałabym zapytać o recenzję, czy warto ją kupić? czy informacje są ciekawe, przydatne? Bardzo proszę o odpowiedź. Quote
Hawanka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 [B][I][FONT=Times New Roman][COLOR=navy]Ja od 4 lat zbieram ,,Mój pies" i ,,Przyjaciel pies" A z ksiażek posiadam:[/COLOR][/FONT][/I][/B] [COLOR=navy][FONT=Times New Roman][I][B]- ,,Mój pies jest grzeczny"Dodatek Mój pies[/B] [B]- ,,Mój pies jest piękny"Dodatek Mój pies[/B] [B]- ,,Mój pies jest zdrowy"Dodatek Mój pies[/B][/I][/FONT][/COLOR] [B][FONT=Times New Roman][COLOR=#000080][I]- Przedłuż życie swemu psu -Krzysztof Anusz[/I][/COLOR][/FONT][/B] [B][COLOR=#000080][FONT=Times New Roman][I]- Pies w rodzinie - Johannes Werner[/I] [/FONT][/COLOR][/B] [B][FONT=Times New Roman][COLOR=#000080]- [I]Psy - Leksykon przyrody - Ludek Dobroruka[/I] [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman][COLOR=#000080][I]- Szcześliwy pies...porady lekarza weterynarii - Dorota Sumińska[/I] [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman][COLOR=#000080]- Maltańczyk Bolończyk i ich kuzyni -[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][COLOR=#000080][B][I]- Psy - Ewa Maria Kramer[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=#000080][I][B]- Mój zdrowy pies - [COLOR=navy]Małgorzata Szmurło, Izabella Szmurło[/COLOR][/B][/I][/COLOR][/FONT] [B][COLOR=#000080][FONT=Times New Roman][I]- [COLOR=navy]"Maltańczyk, bolończyk i ich kuzyni" - [/COLOR] [COLOR=navy]Monika Dłuska, Elżbieta Widlicka-Sokołowska, Stanisław Kuchlewski[/COLOR][/I][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#000080][FONT=Times New Roman][I]-[COLOR=navy]"Polski owczarek nizinny" - Mirosław Redlicki - Encyklopedia psów [/COLOR][/I][/FONT][/COLOR][/B] [B][I][FONT=Times New Roman][COLOR=#000080][/COLOR][/FONT][/I][/B] Quote
Monika Ada Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 witam , czy miałby ktoś na odsprzedaż książkę NASZ PRZYJACIEL DOBERMAN Fedyk / Zielak z gory dziekuje za odpowiedz Quote
MarietkaMama Posted January 31, 2017 Posted January 31, 2017 a dziś do mnie trafiło takie cudo: 1 Quote
Zagrodowy pies polski Posted February 4, 2017 Posted February 4, 2017 "był sobie pies" - świetna książka do śmiechu i płaczu dla każdego. Wybierałam się na film, ale w związku z informacjami o wrzuceniu przerażonego owczarka do wody chyba jednak nie pójdę. Quote
niepowiem Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Też czytałem :D Filmu nie oglądałem, bo jakoś od Stycznia czasu nie miałem aż tyle :D Polecam :P Quote
rolmops Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 Hej ludziska. Zima nadchodzi, zatem chętnie porwę się na jakąś zwierzęcą lekturkę. Polecacie może jakieś fabularne psie książki? Czytaliście coś podobnego? Quote
Rotkanek Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 U mnie z książkami na razie licho, więcej mam na komputerze, ale papierowe mam: - Zofia Mrzewińska Psim Zdaniem -Jan Borzymowski Rottweiler wydanie 1 -Jan Borzymowski Rottweiler wydanie 2 -Jan Borzymowski Rottweiler Skuteczny obrońca wydanie 3 -Antoni Brzezicha Mój pies amatorskie szkolenie wydanie broszurkowe -Antoni Brzezicha Sami szkolimy nasze psy. Z specjalną dedykacją :) -Antoni Brzezicha Twój pies Podstawy wychowania i szkolenia -Antoni Brzezicha Amatorskie szkolenie psów -Antoni Brzezicha Mój pies i ja -Adam Janowski Mój pies championem -Joanna Zarzyńska FOKSTERIER SZORSTKOWŁOSY -Magdalena Nowicka, Agnieszka Boczula PSY OBRONNE -Z cyklu Pies na medal Rottweiler -Z cyklu Pies na medal Owczarek niemiecki -Manfred Koch-Kostersitz 400 rad dla miłośników psów. Z papierowych to wszystko na kompie mam Corena, Fanel, Mrzewińską lecz niedługo planuję zakupić i tych autorów. Quote
Sowa Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 Polecam Ted Kerasote - Życie z Merlem. Oprócz ciekawej fabuły, ogromnie wiele informacji o możliwościach psiego umysłu. Peter Mayle - Psi żywot. To takie prawie Pół żartem, pół serio w wykonaniu psa. Wcale nie głupia, a bardzo pogodna lektura na jeden wieczór. Gieorgij Władimow - Wierny Rusłan. Najstraszliwsza moim zdaniem historia zniewolenia psów i ludzi - rosyjskie łagry widziane przez obozowego psa. Quote
Sowa Posted September 22, 2018 Posted September 22, 2018 Dorzucam z nowości - A. Horowitz - "Nosem psa". - więcej o możliwościach ludzkiego, nie psiego nosa, ale przynajmniej sporo o zapachach. Chociaż tak naprawdę o zapachach to my wiemy mniej niż ktoś pozbawiony wzroku o światłocieniach na obrazach impresjonistów. Frans de Waal - "Bystre zwierzę. Czy jesteśmy dość madrzy, aby zrozumieć mądrość zwierząt" - koniecznie!!!! choć o psach akurat tu niewiele. Ch. Jung, D. Portl "Człowiek i pies. O głaskaniu, stresie i oksytocynie" - absolutnie koniecznie. Dla wszystkich, a także, może przede wszystkim dla tych trenerów, którzy ciasteczkami czy klikaniem chcą sprowadzić psa do roli robota, zapominając o tym, że psy potrafią współdziałać i że są zorientowane na cel. Na końcu ostatniego poradnika Mrzewińskiej "Zwykły niezwykły przyjaciel" - lista książek, które warto poznać najpierw, przed fascynacją informacjami o neuronach lustrzanych, o teorii umysłu i świadomości trójstronnej, czyli przed lekturą książek de Waala, Junga i Portl. Szczególnie polecam: Konrad Lorenz, I tak człowiek trafił na psa Temple Grandin, Zwierzęta czynią nas ludźmi, Zrozumieć zwierzęta Vitus Droscher, Rodzinne gniazdo Hugo i Jane van Lawick-Goodall, Zabójcy bez winy Mark Rowlands, Filozof i wilk. Krystyna Chwedończuk - Pies czy wilk, Psy i psowate. Roger Fouts, Najbliżsi krewni. Lech Wilczek, Opowieść o kruku. Stacey O’Brien, Sowa Wesley. 2 Quote
Patmol Posted October 4, 2018 Posted October 4, 2018 Dnia 22.09.2018 o 07:50, Sowa napisał: Dorzucam z nowości - czy warto przeczytać? Zaburzenia zachowania psów(Miękka) Autor: J. Dehasse, S. Schroll Redakcja naukowa: J. Iracka Wydawca: Edra Urban & Partner Data premiery: 30.09.2018 dość droga https://ksiegarnia.pwn.pl/Zaburzenia-zachowania-psow,734189667,p.html?gclid=EAIaIQobChMI54jQ_uvs3QIVwdmyCh1hpASHEAQYASABEgJ8lfD_BwE wiec pytam, zanim kupię nazwisko pani Irackiej sugeruje, że warta przeczytania Quote
Sowa Posted October 4, 2018 Posted October 4, 2018 Zawsze warto. choćby dla porównania z własnym zdaniem i z własnymi doświadczeniami. Książka Dehasse Agresja u psów, wydana przez Galaktykę, też była w części tłumaczona przez J. Iracką i z jej konsultacją merytoryczną. Quote
Patmol Posted October 4, 2018 Posted October 4, 2018 Dziekuje, kupie sobie w takim razie. Agresje u psów, o której piszesz, tez zamówiłam. Quote
Patmol Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 czytaliście może https://www.empik.com/selling-used-dogs-cabral-robert,p1054492595,ksiazka-p Selling Used Dogs Cabral Robert albo Desperate Dogs Determined Measures Cabral Rober https://www.empik.com/desperate-dogs-determined-measures-cabral-robert,p1054492568,ksiazka-p to jest o psach w schroniskach Quote
Recommended Posts