ceta Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='panienkabubu']Mnie ktoś kiedyś powiedział, że A. ma charakter przeciwbólowy i dlatego tak wszystkie psy stawia na nogi :hmmmm:[/quote] Działa przeciwbólowo ponieważ zawiera związki przeciwzapalne, więc redukuje obrzęki, wysięki i inne takie historie związane z zapaleniem,a powodujące psiakowi ból. Ania i Salma- ja przechowuję A w szafce w temp pokojowej, bez dostepu światła. dla mnie jest to super środek, mój poprzedni pies dostawał leczniczo i świetnie działało. Teraz mojemu bullowi daję codziennie profilaktycznie od 3 msc życia i zamierzam mu dawać do ok 18, kiedy zakończy całkowicie wzrost i widzę efekty, brak "francuzów" itp. Wole inwestować teraz niż później siedzieć pół życia u weta. Oczywiście pełnej gwarancji nikt mi nie da... Dodatkowo dostaje jeszcze proszek Gelacan plus Darling ma hydrolizat kolagenu wzmacniający i regenerujący chrząstki stawowe, więzadła itp. u nas to bardzo ważne bo Baz potrafii znęcać się nad stawami jak opętany:razz: Quote
Ania i Salma Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 My stosujemy go juz od jakiś 4 lat :eviltong: Tylko dopiero teraz zaczelam zastanawiac sie nad jego przechowywaniem - czy ta lodowka to oby dobry pomysl :evil_lol: Quote
Agnes Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='Ania i Salma']My stosujemy go juz od jakiś 4 lat :eviltong: Tylko dopiero teraz zaczelam zastanawiac sie nad jego przechowywaniem - czy ta lodowka to oby dobry pomysl :evil_lol:[/quote] moze inaczej - na opakowaniu nic nie pisze o tym zeby przechowywac w lodowce ;) Quote
Agnes Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='sota36']Ja przechowywalam w lodowce.[/quote] dobra a teraz dowod oto cytat z opakowania A: "Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w oryginalnym opakowaniu" Czyli - jesli producent tak zaleca nie ma potrzeby trzymania w lodowce - mysle, ze raczej nie powinno sie w lodowce Quote
sota36 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Oki, pisze, ja przechowywalam, nawet zima na gornej polce. Quote
Ania i Salma Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 U mnie na opakowaniu nie ma takiej wiadomości (opakowanie kupilam w zeszlym roku) :mad: Jest tylko "przechowywac w chlodnym miejscu" ;) Quote
sota36 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='Ania i Salma']U mnie na opakowaniu nie ma takiej wiadomości (opakowanie kupilam w zeszlym roku) :mad: Jest tylko "przechowywac w chlodnym miejscu" ;)[/quote] No wiec wlasnie, chlodnym miejscem jest dla mnie lodowka :) szczegolnie przy np dzisiejszej temperaturze - u nas 30 stopni :) Quote
Agnes Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='sota36']No wiec wlasnie, chlodnym miejscem jest dla mnie lodowka :) szczegolnie przy np dzisiejszej temperaturze - u nas 30 stopni :)[/quote] 30 stopni tak ale na zew a w pokoju - nie wierze;) widac - cos sie zmienilo, bo mam w miare nowe opakowanie odpowiadajac na wczesniejsz zadane pytanie - nie ma potrzeby trzymac A w lodowce Quote
sota36 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='Agnes']30 stopni tak ale na zew a w pokoju - nie wierze;) widac - cos sie zmienilo, bo mam w miare nowe opakowanie odpowiadajac na wczesniejsz zadane pytanie - nie ma potrzeby trzymac A w lodowce[/quote] Agnes - w pokoju 23, a wiec nie jest to chlodne miejsce:) i bardzo dobrze! Quote
Agnes Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='sota36']Agnes - w pokoju 23, a wiec nie jest to chlodne miejsce:) i bardzo dobrze![/quote] dobra - dla mnie temp pokojowa to nie lodowka i juz:eviltong: Quote
panienkabubu Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 U mnie pisze "Przechowywać w temperaturze pokojowej, w oryginalnym opakowaniu" :cool3: Quote
Agnes Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='panienkabubu']U mnie pisze "Przechowywać w temperaturze pokojowej, w oryginalnym opakowaniu" :cool3:[/quote] nooo to jak u mnie:eviltong: Quote
moniqa Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Ehhh, szkoda że nie usłyszałam o tym specyfiku kiedy mój mały (6 miesięcy) szczeniak wpadł pod samochód i złamał łape. Na pewno by pomogło. Bo jak sie pytaliśmy weta co podawać, żeby lepiej sie goiło i generalnie na wzmocnienie kości-to powiedział ,że czegoś takiego nie ma, ale można dac fosforan wapnia. A teraz jako 7 latek zaczyna ten brak profilaktyki sie pojawiać. Odpadają dłuższe wycieczki rowerowe, bo po zmęczeniu i obciążeniu łapy zaczyna kuleć. Się pytam-warto mu teraz, w sumie po fakcie, wprowadzić ten Arthroflex? Bo poza tym to mu z łapami absolutnie nic nie dolega, a nie chce psa faszerować zbędnymi chemikaliami czy lekami. Quote
wiq Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 odgrzebuję temat ;) moja sucz najstarsza trochę niedomaga ostatnio - głównie chodzi o sztywność stawów po wysiłku (na drugi dzień) i rano, zanim się rozchodzi. kupiłam jej Reumaphyt i Stabil Forte (1 tabl - 500 mg glukozaminy i 100 mg chrząstki rekina - chondroityna). jak dawkować? Stabil przeliczę sobie jakoś, ale ten Reumaphyt? Quote
Kati25092 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Mam sunie owczarka niemieckiego(teraz ma 16 miesiecy), która ma "poczatki dysplazji (stawu biodrowego)"jak ujeła do weterynarz. Dostaje Artroflex i nie widze poprawy... Daje jej od marca-dawke 2,5 ml jak kazała weterynarz Ale i tak daje jej ok 3-4 w bo teraz wiecej sie rusza, a moge zmieniac dawki w zaleznosci od ilosci ruchu słyszałam o nim naprawde różne opinie-że jest wspaniały i, że to do niczego... Co o tym sądzicie? Pozdrawiam ;) Quote
Nor(a) Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 [quote name='Kati25092']Mam sunie owczarka niemieckiego(teraz ma 16 miesiecy), która ma "poczatki dysplazji (stawu biodrowego)"jak ujeła do weterynarz. Dostaje Artroflex i nie widze poprawy... [/QUOTE] Bo to nie jest cudowny lek, ktory "naprawi" to co jest w genach. Działanie może polegać też i na tym, że się psu nie pogarsza..a to już dużo. Quote
Kati25092 Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Ech, tylko Werce się wręcz pogarsza-moze wpływ ma pogoda ale od kilku dni nie chce w ogóle wchodzić na 4 piętro, gdzie mieszkamy. Wnoszę ja średnio do 2 piętra, a potem zachęcam ciasteczkami, uciekam jej itd.Trochę to trwa. Kolejne zdjęcie stawów zrobimy we wrześniu i wtedy się okaze co robić dalej. Ale Aftroflex będzie dostawała już do końca ;) więc chyba się zaopatrzę w tą butelke 500ml :D Pozdrawiam. Quote
Ania i Salma Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Czy u psa u którego stwierdzono zwyrodnienie stawu mogę stosować Arthroflex już "do końca". Dodam że Salcia skończyła właśnie 7 lat - do tej pory podawalam jej Arthroflex w kuracjach 2-3 miesięcznych a miedzy nimi wet zalecał przerwę. Zastanawiam się jednak czy można go podawać non stop :???: Quote
Talia Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 [quote name='Ania i Salma']Czy u psa u którego stwierdzono zwyrodnienie stawu mogę stosować Arthroflex już "do końca". Dodam że Salcia skończyła właśnie 7 lat - do tej pory podawalam jej Arthroflex w kuracjach 2-3 miesięcznych a miedzy nimi wet zalecał przerwę. Zastanawiam się jednak czy można go podawać non stop :???:[/quote] Ja podawałam go przez pierwszy rok życia mojej suni cały czas. Teraz podaje ArthroFos pół dawki (1 tabletka) dziennie jako profilaktyka. Quote
Alojzyna Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 U mojej suczki z ubytkami w chrząstce w stawie kolanowym bardzo wyraźna poprawa nastąpiła po Chondrocanie. Wcześniej podawałam jej Arthtrofleks i inne preparaty arthro-podobne (w tabletkach) ale dopiero Chondrocan zadziałał. Quote
Ania i Salma Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Tylko że nam Atrhroflex pomaga - podaję go Salmie od prawie 3 lat, tylko że z przerwami ;) Teraz zastanawiam się czy mogę go podawać bez przerwy... Quote
sota36 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='Ania i Salma']Tylko że nam Atrhroflex pomaga - podaję go Salmie od prawie 3 lat, tylko że z przerwami ;) Teraz zastanawiam się czy mogę go podawać bez przerwy...[/quote] Mozesz! Nie przedawkujesz - pytalm weta,moj pies kilka lat byl na nim, do konca... Quote
Ania i Salma Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Świetna wiadomośc :multi: Po prostu boję się go odstawić skoro Salcia ma to zwyrodnienie, bo nawet z Arthroflexem nie jest za różowo :-( Quote
sota36 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Mnie wet kazal, po dawce "uderzeniowej", stosowac polowe dawki po 3 tygodniach - juz do konca... Quote
Recommended Posts