Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyszło jajo, Rufi ma babeszjozę :crazyeye:
W życiu bym go nie podejrzewała, bo apetyt ma, pije dużo wody, humor mu dopisuje...
Dziś po południu dostanie imizol i tetracyklinę.

Wyniki krwi wyszły ok, tylko mocznik jest znacznie podwyższony, ale to zapewne z powodu babeszjozy.

Rufi ma obróżkę na pchły i kleszcze, tak jak wszystkie psiaki (gratisowo). Nie wiem czy zabezpieczać dodatkowo jeszcze kropelkami :roll: Czy to się nie kłóci ze sobą? Kropelki musiałabym podawać co miesiąc... U nas niestety kleszczy dużo :-(

W spadku po Mai, Rufi dostaje 100 zł:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/zalekniona-maja-z-mielca-znalazla-wyjatkowy-dom-kciuki-potrzebne-120996/index73.html[/URL]
Może choć na leczenie starczy...

Posted

[quote name='Murka']Na prośbę Ulki porobiliśmy trochę nowych zdjęć Rufikowi ;) [IMG]http://img521.imageshack.us/img521/8038/rr4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img526.imageshack.us/img526/7329/rr2.jpg[/IMG]

[/quote] [B][SIZE=3][COLOR=magenta]Zdjecia PRZECUDNE[/COLOR][/SIZE][/B] :iloveyou: wyslalam gdzie trzeba, ale wobec choroby Rufika, chyba sie trzeba bedzie wstrzymac :oops:
Tyle ostatnio psów choruje, to juz drugi mielczanin z babeszjoza :shake: Normalnie 'idzie sie' zalamac.

Posted

A to Rufi niemiłą niespodziankę sprawił! Żeby tylko mu się nagle nie pogorszyło, bo nie jest młodzieniaszkiem. Jeśli kropelki się nie wykluczają z obróżką to chyba warto je Rufiemu zaaplikować!

Posted

[B]Ulka[/B], do czasu wyjazdu, mam nadzieję Rufi będzie już zdrowy... Ogólnie wyniki ma ok i nic po nim nie widać, więc powinien szybko się rozprawić z choróbskiem :roll:

Posted

o matko...dobrze ze dostal imizol..znaczy to ze choroba jeszcze sie nie rozwinela za bardzo skoro mial apetyt i humor
trzymam kciuki za mego pupila

Posted

Mail, który dostałam w sprawie Rufiego:
prosze mi puscic sygnał na numer 721338772 a ja oddzwonie. chce wziac rufiego do siebie. jakby sie przydał to jest mój adress email [email][email protected][/email]. pozdrawiam. czapla patrycja.
ps. prosze rowniez sprawdzic czy mi rufi nie bedzie polował na kury .
Niech Murka oceni, czy to coś warte!

Posted

Tak, to ta sama Pani. Tylko czemu nie napisała na mój mail? :roll: Czy dzwoniłaś do niej agusiazet?
Bo ona miała uzgadniać adopcję Rufiego z mężem.
Kury możemy spróbować sprawdzić, ale na ile to będzie miarodajne :roll: wcześniej jednak dobrze by było zapytać o warunki jakie miałby Rufi niezjadający kur ;)

Posted

Tak, dzwoniłam i powiedziałam, żeby się skontaktowała z hotelikiem, bo ja tylko ogłaszam Rufiego. Ale ona czeka na telefon, a nie sama dzwoni. Chodź skrobnąć też by coś mogła do hoteliku! Nie wiem, chyba się nie nadają na dom dla Rufiego:( Brak specjalnego zaangażowania! Tylko takie niezdecydowane może!

Posted

Osobiście nie widzę Rufiego wśród wolnochodzących kur... Raczej wśród szybkobiegających :evil_lol: Pytałam tę panią czy te kury są jakoś zamknięte czy mają mu chodzić koło nosa...
Jeśli decyzja o adopcji Rufiego miałaby zależeć tylko od tych nieszczęsnych kur, to możemy to sprawdzić wyprowadzając Rufiego na lince za płot, gdzie kury sąsiada grandzą na całego. Ale zainteresowana się nie odzywa do mnie... więc nie wiem czy jest sens się produkować :roll:

Rufi zaraz jedzie na zastrzyk, jutro też ma dostać trzeci i ostatni.

Posted

A już dajmy sobie spokój z tymi kurami! Niech im idą na zdrowie! [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_4_12.gif[/IMG]
Rufi musi być chciany bezwarunkowo, że się tak wyrażę. Zdrowiej, piesku!

Posted

Rufiemu dokuczają tylnie łapy po bolesnych zastrzykach (wczoraj dostał trzecią i ostatnią dawkę). Nie ma ochoty na spacery i czasem nawet nie chce wychodzić z budy. Apetyt na szczęście ma i wodę pije, więc generalnie jest ok. Ale zobaczymy jak będzie jutro, w razie czego podjedziemy z nim do Stalowej Woli.