Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczeniaki zabrane. Udalo nam sie je umiescic w lecznicy ale to tylko na kilka dni. Sa cudowne,maja ok 2-2,5 miesiecy. Piesek jest wiekszy ale bardziej sie boi sie ludzi,sunia jest mniejsza i kocha kontakt z człowiekiem.
Skóra fatalna,suczka jest prawie łysa,strupy,rany i wszystko inne. Na zeskrobinie nic nie widac,to moze byc wszystko w jednym grzyb,nużeniec itp.

Czy maja szanse na normalne zycie? Czy znajdzie sie ktos kto przytuli je do serca?

Prosimy o pomoc w szukaniu dla nich tymczasów!!!!

Posted

" class="ipsImage" alt="">

Posted

Szczenięta będą leczone. Dostały dzisiaj antybiotyki, zawieziemy im karmę dla szczeniąt. Są przerazone zaistniałą sytuacją. Potrzebne domy dla nich.
Może w tej chwili nie wyglądają wystrzałowo, ale to bezbronne istoty, które potrzebują naszej pomocy.

Pomocy potrzebuje również Fundacja, zdajemy sobie sprawę, że pomagając takim maluchom generujemy olbrzymie koszty i bez pomocy "padniemy" na ryjki.

Posted

I tu jest problem. Niewiemy co zrobic z suczka. Gdzie ja umiescic,jak ja złapac? Gdyby nie uciekała z działki to moze by ja trzymali,ale ona ciagle wykopuje dziury i ucieka i niewiem czy oni jeszcze ja chca :(
Niewiem co robic.

Posted

Trzeba rozważyć kilka rozwiązań:

1. Złapanie w klatkę, sterylka, wypuszczenie
2. Złapanie w klatke, zastrzyk p.cieczkowy, wypuszczenie
3. Złapanie w klatkę, sterylka, hotel/tymczas (ona nie musi się okazać zupełnie dzika, przypominam Fridę)

Tylko czy znalazłaby się ktoś kto dałby jej tymczas????

Posted

katya napisał(a):
Trzeba rozważyć kilka rozwiązań:

1. Złapanie w klatkę, sterylka, wypuszczenie
2. Złapanie w klatke, zastrzyk p.cieczkowy, wypuszczenie
3. Złapanie w klatkę, sterylka, hotel/tymczas (ona nie musi się okazać zupełnie dzika, przypominam Fridę)

Tylko czy znalazłaby się ktoś kto dałby jej tymczas????

Popieram 100%

Posted

Jesli nie znajdzie sie tymczas, który zapewniłby jej opiekę pooperacyjną, to chociaz ten zastrzyk p. cieczce.
Jednak 2 razy do roku trzeba by było ją lokalizować i szczepić. Takie zastrzyki nie sa idealnym rozwiązaniem ze względu na skutki uboczne. Dlatego lepiej chyba ciachnąć. No własnie- łatwo powiedzieć!

Posted

Tak sunia przebywa na dzialkach.
Wysterylizować ją i wypuścic? Kto ja zechce? Kto zechce z nia pracować i jej pomóc. Nie mówie, że niemozliwe jest niemozliwe.
Tylko jesli o mnie chodzi nie wyobrażam sobie wypuscic ja po wszystkim.
Nie ukrywam, że potrzebna nam w tym momencie powazna pomoc.