szajbus Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Całkiem możliwe, ze to od pchełek! Do góry psinki Quote
Niewiasta_21 Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Sytacja zrobiła sie podbramkowa. Jutro trzeba zabrac szczeniaki bo ich stan bardzo sie pogorszył. Dokąd? Niewiem. Quote
Niewiasta_21 Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Naprawde niemamy z nimi co zrobic,pozostaje schronisko,trudno,nic nie wymyslimy :-( Quote
ciapuś Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 biegniemy się przypomnieć i tym razem błagać już o pomoc Quote
hanka456 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 szczenieta potrzebują pomocy. Zobaczymy co powie lekarz. Quote
Niewiasta_21 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Szczeniaki zabrane. Udalo nam sie je umiescic w lecznicy ale to tylko na kilka dni. Sa cudowne,maja ok 2-2,5 miesiecy. Piesek jest wiekszy ale bardziej sie boi sie ludzi,sunia jest mniejsza i kocha kontakt z człowiekiem. Skóra fatalna,suczka jest prawie łysa,strupy,rany i wszystko inne. Na zeskrobinie nic nie widac,to moze byc wszystko w jednym grzyb,nużeniec itp. Czy maja szanse na normalne zycie? Czy znajdzie sie ktos kto przytuli je do serca? Prosimy o pomoc w szukaniu dla nich tymczasów!!!! Quote
Niewiasta_21 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Niewiasta_21 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Nowy wątek maluchów!!! http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9480873#post9480873 Quote
hanka456 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Szczenięta będą leczone. Dostały dzisiaj antybiotyki, zawieziemy im karmę dla szczeniąt. Są przerazone zaistniałą sytuacją. Potrzebne domy dla nich. Może w tej chwili nie wyglądają wystrzałowo, ale to bezbronne istoty, które potrzebują naszej pomocy. Pomocy potrzebuje również Fundacja, zdajemy sobie sprawę, że pomagając takim maluchom generujemy olbrzymie koszty i bez pomocy "padniemy" na ryjki. Quote
Madzik77 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 A co z mamusia? kiedy sterylka? moze zostać na działeczce? Quote
Niewiasta_21 Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 I tu jest problem. Niewiemy co zrobic z suczka. Gdzie ja umiescic,jak ja złapac? Gdyby nie uciekała z działki to moze by ja trzymali,ale ona ciagle wykopuje dziury i ucieka i niewiem czy oni jeszcze ja chca :( Niewiem co robic. Quote
katya Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Trzeba rozważyć kilka rozwiązań: 1. Złapanie w klatkę, sterylka, wypuszczenie 2. Złapanie w klatke, zastrzyk p.cieczkowy, wypuszczenie 3. Złapanie w klatkę, sterylka, hotel/tymczas (ona nie musi się okazać zupełnie dzika, przypominam Fridę) Tylko czy znalazłaby się ktoś kto dałby jej tymczas???? Quote
magda801 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 katya napisał(a):Trzeba rozważyć kilka rozwiązań: 1. Złapanie w klatkę, sterylka, wypuszczenie 2. Złapanie w klatke, zastrzyk p.cieczkowy, wypuszczenie 3. Złapanie w klatkę, sterylka, hotel/tymczas (ona nie musi się okazać zupełnie dzika, przypominam Fridę) Tylko czy znalazłaby się ktoś kto dałby jej tymczas???? Popieram 100% Quote
katya Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Ania, zmień może tytuł, że sunia potrzebuje tymczasu... Quote
szajbus Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Jesli nie znajdzie sie tymczas, który zapewniłby jej opiekę pooperacyjną, to chociaz ten zastrzyk p. cieczce. Jednak 2 razy do roku trzeba by było ją lokalizować i szczepić. Takie zastrzyki nie sa idealnym rozwiązaniem ze względu na skutki uboczne. Dlatego lepiej chyba ciachnąć. No własnie- łatwo powiedzieć! Quote
Madzik77 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 ja mysle ze do jej cieczki to jeszcze troche bedzie dopiero skonczyla karmic poczekajmy do cieplej wiosny a wtedy... dobrze bylyoby dac szy ktore same sie rozpuszczą Quote
ewatonieja Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Szukamy domu dla grubiutkiej sunieczki!!!! Quote
szajbus Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Czy ona nadal przebywa na tych działkach? Quote
Madzik77 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 w marcu jest akcja sterylizacji http://www.arkastrefa.fora.pl/spis-klinik-bioracych-udzial-w-akcji-sterylizacji-2008,22/ moze w lecznicy obok was robia sterylke z rozpuszczalnymi szwami... Quote
hanka456 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Tak sunia przebywa na dzialkach. Wysterylizować ją i wypuścic? Kto ja zechce? Kto zechce z nia pracować i jej pomóc. Nie mówie, że niemozliwe jest niemozliwe. Tylko jesli o mnie chodzi nie wyobrażam sobie wypuscic ja po wszystkim. Nie ukrywam, że potrzebna nam w tym momencie powazna pomoc. Quote
Recommended Posts