GrubbaRybba Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 [quote name='ocelot']Na kwarantannie jest przepiękny, ogromny kudłaty pies. Było spęcie między Maćkiem a kierownikiem o Twoją ulubienicę.[/quote] Jakie spięcie? Napisz więcej. Ja mam fioła na punkcie tej suni. Quote
ocelot Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Maciek chce ją sterylizować, kierownik nie. Quote
GrubbaRybba Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 [quote name='ocelot']Maciek chce ją sterylizować, kierownik nie.[/quote] Dlaczego kierownik nie chce? W jakim wieku są jej szczeniory? Czy one już szukają domów? Czy ona nadal siedzi w szpitaliku? Quote
ocelot Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Suka i szczeniaki nie są nasze, są gminy Inowłódz, stąd całe zamieszanie. Quote
GrubbaRybba Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Ania, wiem, ale przecież schronisko je może wyadoptować. Czy szczeniaki znalazły już domy. Czy kierownik postanowił i będą tam siedziały do usranej śmierci, bo on na tym zarabia? Quote
Bazyliah Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ja już w końcu nie rozumiem... To ona może iść do adopcji? Jeśli tak, to trzeba będzie cisnąć, bo teraz jest piękną, radosną, adopcyjną suką. A za miesiąc, czy 2 stanie się kolejnym brudnym, smutnym psem pośród wielu :-( Quote
ocelot Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Myślę, że w końcu i maluchy i sunia pójdzie do adopcji, to kwestia dogadania. Kierownik ma uraz do Gminy Inowłódz i chyba stąd to zamieszanie. Quote
GrubbaRybba Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Dziś od rana seria złych wieści... Domek, który był zainteresowany Emirem, zrezygnował... Kraksa, sunia z wypadku ofiarnie ratowana przez Abaporu wczoraj odeszła za TM [']... :-(:-(:-(:-(:-( Gdzie są te dobre wiadomości? Quote
rita60 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 :-(:-(:-(nie masz szczescia pieknooki Emirku. Kraksa:-(:-(:-( [*] Quote
ZUZANNA11 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Aniu, pisałaś, że przyjeżdżają dziewczyny z Holandii. Jadąc samochodem z Malwiną powiedziałaś, że poprosisz o karmę. Czy mogłabyś to zrobić ? Odciążyło by to p.Prezes i dogomaniaków. Quote
ocelot Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Zuzana ta wizyta jest wcześniejsza niż ta zaplanowana na karmę, teraz maja przywieźć lampę do gabinetu. Wszystko w samochodzie się nie zmieści. Dary są też dla schroniska w Opolu. W sobotę porozmawiam z Madziek i poproszę o karmę dla Malwinki Quote
ocelot Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Jestem po wizycie w schronisku. Madziek wraz z Holendrami zabrała Luckiego, przywieźli 90 kg karmy, lampę do gabinetu, kocyki, plastikowe legowiska. dziękujemy:loveu: Sporo nowych psów, masę po zabiegach. Następny mi skradł serce. 12 szczeniaków. Na naszą prośbę zostala przeniesiona zastraszona sunia, chuda niemożebnie, padłaby z głodu. I Ciapuś do większych psów, bo gryzł bardzo kolegę. Teraz się o Ciapka boję. czy ktoś mógłby mi Ciapka wypromować? Quote
Bazyliah Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 A jak tam "moje psiaki"? I co z terierkowatą z dziećmi? Prawdopodobnie kartę z odzyskaną większością fotek bedę miała w poniedziałek :multi: Aparat jeszcze zostaje w serwisie :mad: Quote
ocelot Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Super by było, bo zdjęć psiaków brakuje, a na stronie pustki. Twój piękny dzisiaj znowu podszedł, ma kolegę też łagodne, duże psisko. Daje się głaskać. Dziki, skołtuniony, powąchał rękę Magdy i jej nie capnął. Ale porządek z tym jego futrem trzeba zrobić. Uśpić i ogolić, sama nie wiem. Mix kaukazy świetnie:) Kwitną. dziewczynie trzeba by imię nadać. Lord spokorniał, nie wiem czemu. Może go nowy towarzysz terroryzuje? Albo Denis? jedno szczenię od matki z Inowłodza u ludzi to do niej podobne. Gwójka została. Kierownik się zaparł i nie wiem na co czeka, chyba, że Gmina ją ze szczeniakami zabierze. Quote
Bazyliah Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 A czy "mój piękny" ma imię? On teraz jest na kwarantannie, ile jeszcze czasu mu tam zostało? Boję się, jak sobie poradzi, jak trafi do boksów ogólnych... Lorda ewidentnie dominuje ten drugi pies. Sporo się przyglądałam ostatnio - Lord jest przepędzany, podgryzany, czasem atakowany na poważnie. Lord się wycofuje i poddaje, także waliki nie ma. Ale jak jeszcze dorośnie - to może się postawić. Kołtunka trzeba będzie podstrzyc, nawet byle jak, aby tylko kołtunów pozbawić - pod tymi kołtunami tylko chorób się nabawi. Ale co mu podać - nie wiem, tu nie mam doświadczenia. Czy jeśli będą fotki jest szansa, że schron wyda terierkowatą albo szczeniury na DT? Ona w schronie straci urodę i radość życia. Quote
ocelot Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Piękny nie ma imienia możesz nadać;) Też mi się wydaje, że Lordzik zdominowany, trzeba by mu może wątek założyć. O Kołtunku trzeba poważnie z kierownikiem porozmawiać. Jeśli Gmina Inowłódz zdecyduje o DT to kierownik nie ma nic do powiedzenia. Sunia faktycznie pełna radości i chęci życia. Quote
Kara. Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Mojemu Lordziowi się krzywda dzieje:mad: I jak ja mam się spokojnie udać na beznecie:shake: Quote
Bazyliah Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Kara. - nie możesz się udać na beznecie ;) Lord potzrebuje wsparcia :p Ocelot - o odlot dla kudłatka się dowiem, jeśli nie da się coś wcześniej wskórać, jak przyjadę będę jeszcze marudzić. Jeśli się uda odzyskać jakiekolwiek fotki terierkowatej, to chciałabym założyć wątek. Ale jeśli poprosimy o DT i się znajdzie, a schron nie wyda.... Warto wiedzieć wcześniej... Quote
ocelot Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Wyda, maciek zna urzędników z Gminy, powiedzą, że to oni zabierają sunię. Kara o Lordzie pomyślimy. Ogłoszenia porobimy, choć ja nie potrafię. Poprosiłam Maćka, żeby przeniósł Denisa do 8, a z 8 przestraszonego fajnego psiaka do Lorda i Emira. Nie wiem czy to zrobią, ale się dowiem Quote
Kara. Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Muszę:-( Nie wiem jak ja wytrzymam bez Dogo:shake: Straszna kuracja odwykowa:placz: Pilnować Lorda (i reszty) i głaskać go ode mnie za każdym razem:cool3: Quote
Bazyliah Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Zrobię ogłoszenia dla Lorda. Tylko tekst dajcie. Quote
Madziek Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 co to za karma dla Malwinki, Aniu? nie wspomniałaś nic. Lucky jest okropnie chudy, patrząc na niego nie było tego widać, ale przy głaskaniu można było wyczuć każdą kostkę. W drodze do Opola siedział na moich kolanach, bardzo kochany, spokojny i ciuchutki piesek. Niepokoi mnie to, że przez noc nic nie zjadł. Trochę pokasłuje. Dziś rano razem z 3 psiakami od nas pojechał do Holandii :) Wiecie...w nocy nie mogłam spać, bo myślałam o Waszych pieskach... Jak znajdzie się już dom dla Benka to myślę, że wezmę od Was do Opola jakąś bidę... Quote
ocelot Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Nie mówiłam, bo się nie złożyło. Malwinka to dzika sunia ze szczeniakiem w Tomaszowie na tymczasie. Oswojenie długo potrwa. I ogromna prośba do naszych dziewczyn dało by radę woreczek dobrej karmy? Sunia po przejściach od szczeniaka sama na polu. Dzika. Roczna. Lucky szczęśliwej drogi. Madziu dlatego tak ważne są ogłoszenia dla tych naszych psiaków. Nie wiem kogo na ten wątek ściągnąć, żeby pomógł ogłaszać. Głupi wczoraj z tą suczką wyszło, ale chyba życie jej uratowaliśmy. Maciek ma ją w poniedziałek obejrzeć, wyszłam ze schroniska dopiero, jak już w szpitaliku była. Teraz o Ciapka się boję. Quote
Madziek Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 ocelot napisał(a):Nie mówiłam, bo się nie złożyło. Malwinka to dzika sunia ze szczeniakiem w Tomaszowie na tymczasie. Oswojenie długo potrwa. I ogromna prośba do naszych dziewczyn dało by radę woreczek dobrej karmy? Sunia po przejściach od szczeniaka sama na polu. Dzika. Roczna. Lucky szczęśliwej drogi. Madziu dlatego tak ważne są ogłoszenia dla tych naszych psiaków. Nie wiem kogo na ten wątek ściągnąć, żeby pomógł ogłaszać. Głupi wczoraj z tą suczką wyszło, ale chyba życie jej uratowaliśmy. Maciek ma ją w poniedziałek obejrzeć, wyszłam ze schroniska dopiero, jak już w szpitaliku była. Teraz o Ciapka się boję. Aniu tym razem nie było chyba dużo karmy dla szczeniaków, ale ostatnio dziewczyny sporo przywiozły - czy jeśli poproszisz o nia kierownika to on da? Czy ja mam poprosić? W ogłoszeniach Wam niestety nie pomogę, bo sama nie mam czasu na nasze opolskie pieski. Aniu jakie głupio, o czym Ty mówisz? Dobrze, że ona już bezpieczna. Strasznie dużo tych psiaków macie, duże zagęszczenie, nic dziwnego, że tak walczyć zaczynają. Ale np moim zdaniem jak są już wysterylizowane czy wykastrowane to lepiej w boksach przemieszać psy z sukami, myślę, że mniej konfliktów by było. Ale w sumie to nie od Was zależy...ech... Quote
ocelot Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Ja do Maćka napiszę z tym wymieszaniem. Może go przekonam, jak jego się uda, to dalej z oporami, ale może pójdzie. Karmy dla Malwiny nie da, bo ona z Lubochni, a Lubochnia sama problem z bezdomnymi psami rozwiązuje. Źle coś się zaczyna dziać. Za dużo walk, za dużo zagryzień. Lordowi wątek założę jutro, albo Rybbę poproszę, żeby jakiś tekst wymyśliła do wątku i ogłoszeń. Quote
Recommended Posts