Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O właśnie Madziu.
Przepraszam, że zawracam głowę. Ale biurokracja. Mogłyby dziewczyny dane nowych właścicieli podać? Bo Naczelnik wydziału czepia się kierownika, że powinny być. niestety mądrość urzędników jest dyskusyjna.

Dzięki za fantastyczne wieści:loveu:
Zdjęcia Dyzia i Lopka będą?

Posted

ocelot napisał(a):
O właśnie Madziu.
Przepraszam, że zawracam głowę. Ale biurokracja. Mogłyby dziewczyny dane nowych właścicieli podać? Bo Naczelnik wydziału czepia się kierownika, że powinny być. niestety mądrość urzędników jest dyskusyjna.

Dzięki za fantastyczne wieści:loveu:
Zdjęcia Dyzia i Lopka będą?

Aniu spytam, ale obawiam się, że dane nowych właścicieli są tylko do wiadomości ich fundacji. Ale przecież kierownik ma w papierach dane ich fundacji, która adoptowała psy. One oddają je dalej do adopcji jako fundacja i podpisują właśne umowy adopcyjne. Jeśli Vagabond Pets bierze psy czy to od nas ze schroniska czy ode mnie jako Fundacji to my robimy tak samo - w umowie są dane fundacji.

Ja też mam biurokracyjną prośbę ze swojej strony: czy mogłabyś poprosić kierownika o kopię umowy adopcyjnej o Bena? Powinnam mieć w Fundacji papier, że adoptowałam go od Was

Posted

Madziek napisał(a):
a zdjęcia Lopka i Dyzia jak tylko będę miała to wyślę

Mam nadzieję, że Ola ucieszy się na zdjęcia Bowiego :)

Ola bardzo szczęśliwa, nawet się ze szczęścia połakała. A teraz cały czas marudzi o Ciapku, chociaż i ja o nim myślę.

Kierownikowi przekażę.

Posted

Pozdrowienia od Bena ;-) nie wiem czy Wam już mówiłam, ale puszczam Benka na spacerach bez smyczy - jest bardzo grzeczny, zawsze wraca na wołanie, a szalejetak aż miło popatrzeć. Z resztą proszę bardzo:

Posted

ocelot napisał(a):
Jejku na tych zdjęciach widać szczęśliwego psa;)

A co to za osoba?

dziewczyna chyba gdzieś w moim wieku, mieszka z rodzicami pod Kędzierzynem Koźlem - tam kończą budować dom. Chcą psa dużego, który będzie odstraszał wyglądem. Nawet dwa psy chcą :) Ona zakochała się w Benku od razu. Ja tylko boję się, że jakby chcieli mu w przyszłości dodać drugiego psa to mógłby być problem. Ben nie ma normalnego kontaktu z psami, tylko przez kraty i przez to jest strasznie cięty. Byłyśmu już umówione na wizytę przedadopcyjną ,ale koparka rozwaliła im kawałek domu i płot, więc musiałyśmy przesunąć spotkanie.

Posted

Ciotki - zdjęć na razie nie dorzucę :shake: Coś się stało z aparatem i pochrzanił nawet kartę- ani drugi aparat ani komp nie czyta :angryy: Czekamy, może uda się naprawić. Szkoda tylu fotek...

Posted

Bazyliah, u mnie też tak kiedyś było. Włóż kartę do kompa. Kliknij na kartę (dysk wymienny) i zrób wyszukaj IMG. On wtedy powinien wyświetlić wszystkie zdjęcia z karty. Ja tak wchodzę na moją kartę.

Posted

U mnie wychodzi niewłaściwy format pliku przy próbie otwarcia zdjęcia. W drugim aparacie też komunikat w tym stylu.
Nie tylko karta, ale cały apartat padł - możliwe, że w ostatnich chwilach agonii coś nakminił na karcie. Zobaczymy, co serwis powie.

Trafia mnie dodatkowo, bo mam full tymczasów, a ten drugi aparat to się do robienia ładnych zdjęć zwierzaków średnio nadaje.

Posted

Wybiorę się w ten weekend, bo jednak sporo psiaków jest po zabiegach i podobno spore zmiany w schronisku.
Przede wszystkim ostatnie boksy będą miały wybiegi, a tam gdzie teraz jest gnojówka, to właśnie wybiegi, a nie budy i ubłocone psy.

następna sprawa potrzebujemy transportu dla niewielkiego psa z Tomaszowa Maz. do Opola na 15, 16 listopada. Pies ma lat 8, a w Holandii czeka na niego już domek.