Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taka okropna dziś pogoda ,że aż się prosi coś optymistycznego napisać. Więc rozmawiałam z jedną panią i tak na 99% jeden piesek z Orzechowców będzie miał dom.Nie będzie to "już" bo dopiero kończą ogrodzenie wokół domu,nie bedzie mieszkał w domu tylko w budzie , ale na pewno żaden łańcuch no i nie wiadomo który ale nie szczeniak(jakieś typy ?) I co Wy na to żebym najpierw na trochę wzięła go (ją) do siebie i oswoiła z "normalnym" życiem ? Ile kosztuje taki drewniany boks jakie stawiają teraz w Orzechowcach?(czy to pachnie początkiem domu tymczasowego?)

Posted

Właśnie wróciłam z dziećmi ze szkoły aleśmy zmokli !
Ten piesek musi być łagodny bo pani ma dzieci w wieku moich (dlatego właśnie przyszło mi do głowy żeby go oswioć u mnie ) Myślałam raczej o tej takiej smutnej spokojnej czarnej suni z boksu 64 lub Żabolowej (?) Dianie ? Ale nie wyprzedzajmy faktów. Dałam pani namiary na waszą wolontariacką stronkę może sama coś wypatrzy.:p

Posted

Przyznam że też o niej myślałam Mój Szymon (3 lata) chciał ją zabrać z nami do domu tak mu się spodobała (przypuszczam że i pies i imię-wszystkie dzieci lubią frytki ) Ona ślicznie wychodzi na zdjęciach więc ... Zobaczymy

Posted

[quote name='SZPiLKA23']A moze Frytka, sunia srednio wieksza, dłuzsza siersc, młoda, energiczna, nie wiedziałam w niej oznakow agresji
[/quote]

jakie ma fajne puchate uchole:loveu:

Posted

OK proponuje sprawe osobowości wyjaśnić w schronie w sobotę, pogadać z Artkiem itd. zabrać na spacer, spróbować jej coś odebrać z pyska i zobaczymy na co stać naszą piękną Frytkę.

Aniu w sobotę sprawdzimy co i jak i damy znać :)

Posted

Więc dobra. Wy zaczarujecie pogodę na sobotę a ja zabiorę wszystkie moje dzieci do Orzechowców i na spacerze będziemy "testować" Frytkę i kto się jeszcze nawinie Czy coś grozi za eksperymenty na własnych dzieciach ?

Posted

Rozmawiam od kilku dni z dziewczyną z Jarosławia, która ze swoimi koleżankami postanowiła zorganizować akcję na rzecz orzeszków :) Zbierają pieniądze i dary w szkołach itp., założyła bloga (narazie się rozkręca) poświęconego naszym psiakom ;) iii... coraz więcej osób chce pomagać :multi:
W tygodniu w gazecie jarosławskiej ukaże się artykuł dotyczący pomocy schronisku :loveu:

Posted

[quote name='AnnaB']Myślałam raczej o tej takiej smutnej spokojnej czarnej suni z boksu 64 lub Żabolowej (?) Dianie...:p[/quote]

Musimy pamietac że to ma być pies ktory bedzie mieszkał na zewnatrz. Nie wiem czy żabolowa Dianka sie nadaje bo do tej pory mieszkała w domu i martwie sie strasznie co bedzie z psiną w zimie. Wg mnie Diance koniecznie trzeba znależc jakis ciepły domek....:roll:

Posted

Aniu proszę dowiedz się jak najwięcej od tych ludzi jakiego psa chcą - suka czy pies, wielkość, wiek ... wszystko co ważne. Wg tego będziemy sprawdzać konkretne psiaki na spacerach. Proponuje zrobić im zdjęcia i pokazać - niech sami zdecydują a najlepiej do schroniska przyjadą :)

Są w schronisku psy, które idealnie nadają się do warunków " na zewnątrz". Dianka do nich nie należy uważam tak jak dziewczyny.

Jeszcze jedno w sobotę trzeba będzie nosić słomę do bud więc ... im nas więcej tym lepiej bo szybciej i sprawniej. Oby tylko jeszcze wirusy nas opuściły bo wiem, że wolontariat nam choruje włącznie ze mną. ZDROWIA drogie piękne PANIE! :)

Posted

Słoma w sobotę? Jak to kusząco brzmi! :p Moja ulubiona pora roku w schronisku się zbliża wielkimi krokami, więc ciotki sterydy w żyły i zdrowieć!

Diana do budy się nie nadaje kompletnie. Pieszczoch i pomarznie... Jest dużo zapomnianych psów na "L" które do mieszkań nigdy nie trafią.

Posted

No i teraz Żaba ,którego nawet nie znam obrazi się na mnie że mu chciałam Dianę dać do budy.A ja tak ją tylko wymieniłam bo jakoś z Waszych rozmów wynikało że Wam bardzo na domu dla niej zależy.

Posted

[quote name='Neczka']Rozmawiam od kilku dni z dziewczyną z Jarosławia, która ze swoimi koleżankami postanowiła zorganizować akcję na rzecz orzeszków :) Zbierają pieniądze i dary w szkołach itp., założyła bloga (narazie się rozkręca) poświęconego naszym psiakom ;) iii... coraz więcej osób chce pomagać :multi:
W tygodniu w gazecie jarosławskiej ukaże się artykuł dotyczący pomocy schronisku :loveu:[/quote]
Ja też od rana siedzę i trzaskam pisma do wszystkich szkół przemyskich , to zimno mnie zmobilizowało do akcji na rzecz Orzechowskich zwierząt.