Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzeba spojrzec prawdzie w oczy - gdyby nie upór i determinacja p. Haliny Derwisz to guzik by z tego wyszło.....Jessssu, tą kobitę to normalnie trzeba w góre podrzucić....Listy, maile i nękanie UM też pewnie swoje zrobiły. No i oczywiście media bo od tego to wszystko się zaczęło....:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

[SIZE=5]ogromny sukces!!!!!brawo!!!!!ja tez dziekuje i ciesze sie ze wreszcie beda zmiany:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:[/SIZE]

Posted

Ruszyło więc .... teraz tylko by nikt tego nie zaprzepaścił .... Wszystkim się podziękować należy....wszystkim mającym odrobinę odwagi na to by nie patrzeć z boku .....
P. Derwisz w szczególności ( ja Jej podrzucać nie chcę bo sie Jej trochę boję :) wiecie o co chodzi hehe )
Oby tak dalej ......

Posted

Może w końcu będzie normalnie...
Może w końcu ruszy do przodu...
Może w końcu psy nie będą głodne i spragnione...
Może w końcu wolontariusze nie będą postrzegani jako złodzieje i najgorsze zło...
Może w końcu polepszą się warunki w schronisku...
Może w końcu będzie tam opieka weterynaryjna...
Może w końcu...

Posted

Brawo, nareszcie:lol: najlepszy przykład że determinacją i zaangażowaniem w los zwierząt można coś zrobić w tym kraju. Szkoda tylko że tak długo to trwało.

Posted

No, ponoć było śmiesznie, bo po wczorajszych naradach i negatywnej decyzji Kom.Budżetowej, dzisiaj radni - jak zobaczyli media - to od razu zmienili front.Wystraszyli się następnych wyborów... A vicek Iwaneczko publicznie przyznał się do wieloletnich zaniedbań na tym polu w imieniu władz oczywiście. Był jeszcze jakiś prawnik, który poruszył prawa zwierząt i Halina Derwiszowa, która odwołała się nawet do JP II i Szymborskiej ( to się nazywa mić gadane:loveu::loveu::loveu:). Przy okazji poruszono też sprawę pani Romy i ziemi na Sybiraków. Mówiono mi, że schronisko będą chcieli przenieść bliżej Przemyśla i że ma być takie z prawdziwego zdarzenia.
Terap pozostaje tylko trzymać ich za słowo i patrzeć na ręce.
Aha, ponoć do Orzechowców wybiera się też TVN - tak mieli mówić ci z TV rzeszowskiej

Posted

o mnie pyta? jesli tak to przy najbliższej okazji ... będę szczęśliwa jeśli zechce mnie poznać bo wiem, że jest bardzo ostrożna w stosunku do ludzi. Nie dziwi mnie to wcale więc tym bardziej jest to dla mnie wielka radość.
Żaba bardzo Pani Romie pomagacie .... ja wiem, że Ty wciąż czujesz niedosyt ale ja sledzę jej wątek i widze jak wiele pracy i serca w to dajecie.

Co do schronsika i zmian .... jeszcze sporo czasu upłynie zanim to wszystko z kopyta ruszy i pierwsze efekty zobaczymy, ale mimo wszystko nie posiadam się dzisiaj ze szczęścia że ruszyło!! Niech jeszcze u Pani Romy się wszystko unormuje.

Posted

Właśnie oglądam aktualności na tv Rzeszów,sporo pokazali,nawet te zdjęcia szczątków szczeniąt...
No i publiczne oświadczenie-psy uratowane,pieniądze się znalazły...
Zobaczymy,co wyniknie z ich obietnic...

Posted

ja tez oglądnęłam ... wet siostro zwrociłas uwagę jak wysprzątane?? Szkoda tylko że znów miski puste i bez wody często. Ja bardzo jestem zaskoczona, że (nie wiem czy nie przekręce nazwiska) Pan Iwaneczko przyznał publicznie, że przez kilkanaście lat miasto zaniedbało schronsiko. To ważne że jest tego świadomość i padły te słowa głosno. Trzeba miec odwagę się przyznac i to było bardziej odważne niż odwracanie wzroku przez tyle lat. Ile psiego cierpienia ta ziemia wpiła ....

Posted

[quote name='agnes_czy']Uchwała przeszła zdecydowaną większością- 18:1. Halina mówi, że podjęto jedną z najlepszych uchwał w kraju, opartą w całości na Ustawie o ochronie zwierząt.
W tym roku przewidziano 200 tys., + 60 tys na samochód, od przyszłego 400 tys rocznie na utrzymanie. I do tego 1 200 000 na inwestycję.[/quote]

[B][SIZE=3]yes ! yes! yes! :loveu: [/SIZE][/B]

Posted

Nie,nie przekręciłaś nazwiska.Rzeczywiście trzeba było wiele cywilnej odwagi,by przyznać się do zaniedbań...
A wysprzątane było na błysk-chyba musieli wiedzieć,że tv przyjeżdża...Szkoda,że tak nie jest na co dzień...
Jestem bardzo ciekawa,jak teraz ułoży się współpraca...Jak byłam na rozmowie u p.Szostka mówił,że nie będa zmieniać kierownictwa,ale uważam,że powinni-zresztą już coś czytałam,że niby jest...Może rzeczywiście coś drgnie do przodu...
OBY...

Posted

Miałam przyjemność poznać Pana Iwaneczko i trzeba przyznać ,że oceniam go pozytywnie. Jest bardzo krótko w Urzędzie przybył niedawno w miejsce Pana Lewandowskiego. Przede wszystkim wiem, że cała rodzina kocha zwierzęta i to już jest duży plus.
Wracając do Pani Romy nie przesadzajcie z tą pomocą , bo jak patrzę do przodu to więcej jest jeszcze do zrobienia niż zrobione.
Żaba ma duże zasługi w pracach fizycznych u Pani Romy ja to tylko za wykidajłe, bo za dużo ani dzwignąć ani kopać .. itp. Ostatnio pozamiatałam tylko chodnik.

Posted

Strasznie sie ciesze, tylko cały czas sie boje ze znowu cos bedzie nie tak. Tez bym chciała pomoc u P. Romy ale co planuje wyjazd to cos wyskakuje :(.
Czy wie ktos co z Irysem, jak sie ma ??

Posted

Irys nieżle,nózka potracona nie złamana,Szpilka tez mamy duzo obietnic,spotkałysmy sie z Tata Kasi.Opanujemy Jarosław.W sobote trza poswietowac od 16?Umów sie z Kasią na sobote ..Dzwoniłam do Janusza,ma byc tez.Jutro reszta.