darunia-puma Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 niech każdy dzień będzie nadzieją i wyzwaniem - napis będzie po hiszpańsku i będzie brzmiał tak - Que cada día sea esperanza y desafío myślę o przedramieniu dla mnie to bardzo ważna sentencja ... Quote
Besti Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 darunia-puma napisał(a):niech każdy dzień będzie nadzieją i wyzwaniem - napis będzie po hiszpańsku i będzie brzmiał tak - Que cada día sea esperanza y desafío myślę o przedramieniu dla mnie to bardzo ważna sentencja ... Bardzo ładny :) Na prawdę. Tym bardziej że nie po polsku ani po angielsku. Też fajne miejsce, ale nie w każdej pracy tolerują tatuaże (widziałam niedawno owiniętą bandażem rękę w upał:roll:) co jest wg mnie głupotą. Ale ogólnie miejsce na ciele super! To zależy czy chcesz aby był widoczny czy tylko do Ciebie. Daj znać jak się zdecydujesz. Quote
darunia-puma Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 jutro jadę więc na gorąco będę rozmawiała z kumplem który będzie go robił ( to ten sam co robił mi psy na plecach ) on mi proponuje stopę ale wiem że to strasznie w tym miejscu boli sama nie wiem .... Quote
darunia-puma Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 no dobra kochani zrobiłam go na przedramieniu właśnie wróciłam do domu odpocznę troszkę i postaram się wkleić zdjątko Quote
Besti Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Stopa na napis? Nieeeeeeeeeeeee;) Daj zdjęci to ocenimy czy "mu wyszło":evil_lol: Quote
Malgoska Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 darunia nie pogniewaj sie też tu wrzuce przeczytajcie koniecznie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/244873-ZAGINION******-ODDANE-Wioli-Mi%C5%82osz-UWAGA!SZUKAMY-OS%C3%93B-KT%C3%93E-POWIERZY%C5%81Y-JEJ-ZWIERZ%C4%98TA!?p=21025264#post21025264 być może ktoś oddawał do niej psy?? każda informacja jest ważna. Quote
darunia-puma Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 Małgosiu jak będziesz coś miała takiego jak link powyżej nie zastanawiaj się tylko wrzucaj na moją galerię Uploaded with ImageShack.us Quote
darunia-puma Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 najnowsze zdjęcia z sobotniej imprezy na ogródku - Dementia - nasz gość specjalny Buldog amerykański znajomych na początku było świetnie psy szalały ale w pewnym momencie Demi chciała zdominować Setha i ... Shiro puściły nerwy rzucił się do niej z zębami porozcinał jej pysk, kapała krew, najmocniej miała załatwione oko.... dobrze że nasi znajomi nie są ę, ą i sami stwierdzili że dziewczyna sama się o to prosiła ale to co ja przeżyłam - koszmar, bo gdyby Shilla, Seth i Shiro wszystkie się rzuciły Demi straciłaby życie... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
darunia-puma Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Uploaded with ImageShack.us wieczorem wstawię lepszej jakości zdjęcia robione aparatem a nie komórką ;-) Uploaded with ImageShack.us Quote
asiak_kasia Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 o kurczę Bulgotek cudeńko :loveu: ( mogę się dyskretnie zapytac skad jest sunia?) A co do starc psów. Czasami jest to nieuniknione, szczególnie jak do stada dochodzi dodatkowy psiak. A jeszcze jak psisko próbuje dominować no to wtedy bywa krwawo niestety. :roll: Quote
darunia-puma Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 kochana sunia jet jedynym buldogiem amerykańskim w Wałbrzychu ( takie mam info od właścicieli ) będzie teraz wystawiana w Świebodzicach ma niecałe 3lata jest przekochana ale charakterna ;-) jest z hodowli z Warszawy ale zabij mnie nie wiem jak ona się nazywa mogę się zapytać. Demi po domowemu a Dementia z hodowli ;-) Quote
asiak_kasia Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 darunia-puma napisał(a):kochana sunia jet jedynym buldogiem amerykańskim w Wałbrzychu ( takie mam info od właścicieli ) będzie teraz wystawiana w Świebodzicach ma niecałe 3lata jest przekochana ale charakterna ;-) jest z hodowli z Warszawy ale zabij mnie nie wiem jak ona się nazywa mogę się zapytać. Demi po domowemu a Dementia z hodowli ;-) danke. Pogrzebie sobie. Kiedyś mocno myślalam o buldogu, ale odpuściłam temat, bo bałam się, że nie dam rady uciągnąć tego charakteru. Szczególnie, że póki co 2 suki mam, za duże ryzyko ;) A Buldogów Amerykańskich ogólnie jest mało w PL, wiec tym bardziej fajnie wiedziec, ze się na wystawach pojawiają :cool3: Quote
Besti Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Fajna sunia, zgrabna bardzo. No tak, Shiro chciał być dobrym wujkiem i uspokoić gościa, ale tak jak mówisz, dobrze, że wszytkie się na nią nie rzuciły... No cóż zdarza się, dobrze że robią to w celu chwilowego zdominowania a nie agresji- zabić zniszczyć i po problemie.... Kiełbacha działa cuda :loveu: http://img109.imageshack.us/img109/340/iysg.jpg Quote
darunia-puma Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 tak to prawda jest ich mało ;-) my z mężem myślimy na razie na sucho o hodowlance ale na razie nie wiemy jaką chcielibyśmy rasę mój tz chce amstaffy ja się nie zamykam na inne rasy na pewno chcemy bojowe... ale to za co najmniej kilka lat - takie plany na dalsze życie ale tak jak pisałam to za ohohohoho trochę czasu ;-) Quote
darunia-puma Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 wujek Wiktor był dziadem i po sesji schował kiełbachę :diabloti: ale ciotka daria znalazła i po kryjomu dała doopkom wołowym :diabloti: Shiro ma straszną agresję na każdego psa na ulicy czy to pies czy suka czy szczenie - chce to zagryźć i gdyby dorwał nie byłoby co zbierać niestety uczy tego samego Setha ale on znowu jest karny i jak wrzasnę to się uspokaja a Shiro niestety nie i będzie szalał do momentu aż delikwent nie zniknie z pola widzenia... :shake: Shilla nie wtrąca się w ogóle zmartwiło mnie ostatnio zachowanie Shiro wracałam ze spaceru w lesie z całą 3- jcą świętą i stało dwóch chłopców na ulicy Shiro najpierw ich obserwował a jak mijaliśmy dzieci zaczął szaleć na jednego z nich i warczeć po czym się rzucił z zębami - spokojnie go utrzymałam ale zmartwiło mnie jego zachowanie on jest jeszcze gówniarz bo dopiero w październiku będzie miał 2 lata a zaczyna mu odbijać palma... seth i shilla oczywiście na ludzi ( czytaj na te dzieci) kompletnie nie zareagowały jak jest szaro, lub ciemno Shiro włącza się jakiś zapalnik ale dziś nie podobał mu się syn (5lat) sąsiadki i już wiem że nie lubi dzieci... jest bardzo łatwy do odczytania jeśli chodzi o jego sygnały jestem z nim od jego 6-go tygodnia życia codziennie prawie 24h więc umiem go odczytać ale chłopak ma straszny testosteron może mu jaja uciąć ale przy sethie to nie pomogło nic a nic... Quote
Besti Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Utnij utnij, czasami działa czasami nie, nie wiadomo na jakiej zasadzie ale nie szkodzi próbować każdej drogi. Moja też teraz jest w podobnym wieku i czasami robi dziwne numery, jak kiedyś kochała każdego psa tak teraz chce zdominować niektóre. Shiro miejmy nadzieje wyrośnie z tego. Z drugiej strony po prostu nie musi lubić każdego ;) Quote
darunia-puma Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 kochana ale żeby on lubił jakiegokolwiek psa to byłby sukces, Demi tylko toleruje do czasu aż mu się znudzi, reszty spoza stada nie odpuści jest głupolem i ma mały móżdżek mam nadzieję że mu przejdzie choć przykład naszej znajomej medorowej i jej pitbulla Mailo pokazuje iż może to być już stan stały tutaj link do jej galerii i kilka ostatnich dramatycznych stron i walki o ukochanego psa ... oj obie się napłakałyśmy za Maniusiem - poznałam go rok temu i nie mogę o nim zapomnieć ... bardzo głęboko jest w moim sercu i na zawsze w nim zostanie... http://www.dogomania.pl/forum/threads/56486-Gro%C5%BAn******-wchodzisz-na-w%C5%82asne-ryzyko-czyli-boxer-Medor-senior-Dinu%C5%9B-%29%29/page462 Quote
Oscar Patric Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Wiem co masz na myśli,Oscar bardziej się już uspokoił,ma 6 i pół roku,obecnie jest bardziej tolerancyjny,tak mogę to nazwać,nie wścieka już się tak często na smyczy do psów/zwierząt,nawet polubił samca kundelka,po mału nauczył się olewać ptaki,koty,ale co jakiś czas ma jeszcze jazdy.Dzieci w większości lubi,a z dorosłymi to już różnie.Nie raz już się zastanawiałam z czego One tak mają,są z socjalizowane,mają wyładowaną energię,są wychowywane itd,a może Kochana ćwicz z Nim jakieś sporty np.WP,dobrze to psa męczy. Quote
darunia-puma Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 uwierz że bardzo bym chciała z nim coś ćwiczyć ale ....czas ciągły jego brak ...mam trzy psy, szkolenie groomerskie, praca, trzy koty i cały dom na głowie... młody jest wybiegany ale widać te psy już tak mają ciężko jest go zmęczyć a z całą trójką biegać się nie da... Shilla wysiada na stawy, Seth nakręca się jak Shiro się rzuca na psy więc to już nie jest przyjemność... Quote
darunia-puma Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Uploaded with ImageShack.us Demi zaraz po pogryzieniu, ciotka tuliła tak mi było jej szkoda... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Aleks89 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Szelki ,ze 2opony i niech z tym łazi :) Po Lucasie widzę ,że im bardziej zajechany po spacerze tym mniej zwraca uwagę na psy. Quote
darunia-puma Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 szelki są obciążenie też i chłopak nic sobie z tego nie robi muszę skołować oponę od jeepa bo nasza od vectry nie za bardzo się sprawdza jest dla niego za lekka, młody waży teraz 34kg więc jakieś większe obciążenie muszę mu sprawić, szelki ma również z obciążeniem i ma już włożone wszystkie sztabki i ...nic sobie z tego nie robi Quote
Recommended Posts