Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:oops::lol:Tak, czasami fundacja i takie "dobermany" zabiera, ale to wówczas, jak podczas przeglądania stronki komuś się pies spodoba i ktoś ją zauważył i bardzo "zapragnął", więc teraz musimy ją "zdobermanić";)

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aisaK napisał(a):
;)
Napisze do Niemiec;)...
...być może uda się fundacji przyjechać do Mielca, zobaczymy...

Ale byłoby pięknie :loveu:. Będe za to trzymała mocno kciuki :thumbs:!!!

Posted

[quote name='aisaK'];)
Napisze do Niemiec;)
Z Mielca pojedzie: Melon, Rubi, Śnieżka (w domku bedzie Snow), miks pinczerki. To i tak juz sporo ;)Ale przeglądana jest stronka w dalszym ciągu i być może uda się fundacji przyjechać do Mielca, zobaczymy...

O którą sunię chodzi? Fionkę II?

Posted

[quote name='aisaK']I ta sunia tez raczej pojedzie:

No i jest miejsce dla Hubercika, ale ona widzę, że jest już na tymczasie, więc nie wiem czy nie odwoływac akcji.
Aisak, ta sunia jest taka miniaturowa, drobniutka jak maly dobermanek.
Bardzo fajna, trochę nieśmiala suczynka. Sterylizowana.

Czy trzeba powiadomic p.kierownika o potrzebie czipowania i wyrobienia paszportow? Czy psiaki beda jechac przez Murkowy hotelik?

Posted

Na razie jest ustalany termin wyjazdu , czyli przyjazdu przedstawiciela fundacji po psiaki. wstępnie termin jest na początek marca, ze względu na szczepienia Rubiego. Z tego co teraz jest ustalone mają jechać: Rubi, Śnieżynka, Fiona i ta co ja wkleiła Kasia-pinczerkowata (u nas Leda). Chciałybyśmy aby Niemcy zabrali jeszcze tą dobermnkę z Orzechowców:
http://www.nadzieja-dobermana.pl/inne/adopcje/shira.html

Ale kto nam pomoże? Kto przygotuje te psiaki (oprócz Rubiego, on jest u Kasi)?
I poszukac transportu, pewnie do Zgorzelca...

Posted

Z tego co teraz jest ustalone mają jechać: Rubi, Śnieżynka, Fiona i ta co ja wkleiła Kasia-pinczerkowata (u nas Leda).

Trzeba by zglosic potrzebe zaczipowania i wyrobienia paszportow p.kierownikowi do schroniska. Podac dane Fundacji do schroniska,
wstepnie zarezerwowac psy.

Koszt czipu i paszportu to ok. 150 zl od psa. Plus jeszcze transport. Z tym bedzie najgorzej.

Posted

To ja w poniedziałek zadzwonię do kierownika i porozmawiam z nim, moge? Jesli tak, to proszę cie Ulka18 abyś podała mi numer telefonu kierownika. Czy dzwonic na ogólny-do schroniska, jak sądzisz?

Posted

Wystawiam Poziomke na allegro i dostałam dzisiaj takiego maila:

Strona z przedmiotem: Maleńka suczka jak większa świnka morska!
Treść wiadomości:
Dzień Dobry,
Chciałam zapytać jak suczka dogaduje się z innymi zwierzaczkami i czy toleruje dzieci (8mi 12 lat). Mam prawie 10 letnią suczkę bokserkę chorą na nowotwór skóry , która przeszła już 4 operacje i 2 świnki morskie
Bardzo kochamy zwierzęta, jednak zostają one dość długo w domu same . Czy wiadomo coś na ten temat czy suczka jest może mieszkać w bloku i być sama w domu przez dłuższy czas?
Dziękuje za informację
A.Z

Niewiem co odpowiedzieć... Niestety z pewnych powodów rzadziej bedę teraz nadogo a nie chciałabym zaprzepaścić szansy poziomki. ...

Posted

Pani od Poziomki sie nie odezwala :shake: szkoda, bo to taka fajna sunia.

Za to kroi sie domek dla Śniezki z b. 20. Sunia ma byc na dniach zaszczepiona p.wirusowkom. Domek w Krakowie dzieki Foksi I Dzekusiowi :multi: