Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Unbelievable']pies przybija łapami w tą ruchomą część i uruchamiają się takie "młoteczki" które piłkę wybijają- dla staffików do zabawy tako się nie nadaje na pewno, zbyt niebezpieczne, za dużo możliwych urazów

[/QUOTE]
Marysi tatuś czynnie uprawiał ten sport :) dla staffika wszystko co robi , jest niebezpieczne i ma dużo możliwych urazów ;)

mnie chodziło jak jest zbudowana ta machina , a nie co robi ... bo to wiem ;) co robi
Jest to kupione czy da się zrobić ? pytam czysto ciekawie

Posted

można można, jak jest budowane dokładnie nie mam pojęcia, ta maszyna była robiona przez kogoś w domu, tylko to spory koszt (koło 600-700zł)

[IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/319033_430096143710456_1009214972_n.jpg[/IMG]

Posted

Biedna Brum:-( Przecież tak ładnie biegała flyball:placz:

Długo Ci zajęło nauczenie jej tego?;) Podoba mi się ten "trup", ale to chyba jeszcze nie ten level u mojego psa w umiejętności spoczywania w bezruchu:evil_lol:

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=Fk-I38tzvfo&feature=relmfu[/URL]
a to jest świetne:loveu: i ten jazgot jakby dostał kopa z buta:eviltong:

Posted

Byłam ciekawa na jakiej zasadzie to jest zbudowane ;)

tego [url]http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=n3oConCeNJI&NR=1[/url]

nigdy nie dała bym staffikowi Franiowi , bo by poprawił tą machinę , po stafficzemu ;) :evil_lol: zrobił by mix boomera z aportowaniem ;)

ale fajowe jak się komuś piłką rzucać nie chce.

Posted

[quote name='Vectra']Byłam ciekawa na jakiej zasadzie to jest zbudowane ;)

tego [URL]http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=n3oConCeNJI&NR=1[/URL]

nigdy nie dała bym staffikowi Franiowi , bo by poprawił tą machinę , po stafficzemu ;) :evil_lol: zrobił by mix boomera z aportowaniem ;)

ale fajowe jak się komuś piłką rzucać nie chce.[/QUOTE]

Jakbyś to zalała betonem to może dałoby rade:evil_lol:

Posted

umysł niektórych staffików , nie zezwala na tego typu zabawki .... musiała by być jednostka z zerowym ilorazem inteligencji , by czekała pokornie aż maszyna wywali piłkę. Może ze 2 -3 razy by poczekał przeanalizować rozwój wydarzeń... a potem by urozmaicił grę i nadał jej tempo.

Bardziej sprawdziło by się w wersji , tej co pytałam jak budowa ...ale na zasadzie - wsadzić nacisnąć - boom piłka leci ... Bo zabawa jest wtedy jak coś się dzieje , a czym dzieje się szybciej tym weselej.

Posted

[quote name='nick_']a teraz ja z innej beczki.. Unbl.. do kiedy Twoj Gram byl na lince? rzecz jasna mam na mysli lata..[/QUOTE]
jakoś do 3 lat na każdym spacerze, później zaczęliśmy chodzić na agility, odpinałam mu linkę jak coś z nim robiłam i widziałam ze nie ucieknie, odważałam się głównie przy tym jak uczyłam go aportować i zostawać w miejscu, no i spuszczałam go jak było dużo śniegu i -20 na dworze, wtedy nie miał ochoty uciekać :evil_lol: i jakoś to poszło dalej
[quote name='jonQuilla']nie chcę Cię straszyć ale chyba pies Ci zdechł ... pozdrawiam :)[/QUOTE]
<płacze rzewnymi łezkami>

ktoś zna fajny miot borderów?

:grins:

Posted

idź na PWP , coś Ci dobiorą :evil_lol:

pamiętam taki temat , jak dziewczyna chciała adoptować psiaka (jest stosowny dział) wypisała wytyczne , z naciskiem że piesek ma być maleńki .. taki do łydki max ... to wklejano jej 50 -70 kg molosy.Mały też podobno pojęcie względne.

Napisz że chcesz biłdeła , młodego , suczkę musowo .. będziesz ją chudo trzymać , szkolić wyczynowo , będzie miała klatkę i takie tam ;)

Bo nudno na tym dogo szalenie :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']a dopisac ze poprzedniego oddalam bo sie nie sprawdzil a nie mam kasy na nowego? :evil_lol:[/QUOTE]
Ja myślę , że jak napiszesz. Że oddałaś to rodowodowe ścierwo , bo spać nie mogłaś , jeść ani myśleć ... tylko patrząc na tego snobistycznego pieska .. same łzy cisnęły Ci się po policzkach .. że on tu rasowy , a tyle głodnych bid w schroniskach - że nie wytrzymałaś i musisz mieć adopcyjnego.
Może Ci wybaczą :) w tą stronę prędzej , masz szansę ... Napiszesz , że sie zreformowałaś , bo to przez te słitaśne foto blogi tak ci w głowie namieszano ..

Dasz radę !!!!

Posted

[quote name='Vectra']Ja myślę , że jak napiszesz. Że oddałaś to rodowodowe ścierwo , bo spać nie mogłaś , jeść ani myśleć ... tylko patrząc na tego snobistycznego pieska .. same łzy cisnęły Ci się po policzkach .. że on tu rasowy , a tyle głodnych bid w schroniskach - że nie wytrzymałaś i musisz mieć adopcyjnego.
Może Ci wybaczą :) w tą stronę prędzej , masz szansę ... Napiszesz , że sie zreformowałaś , bo to przez te słitaśne foto blogi tak ci w głowie namieszano ..

Dasz radę !!!![/QUOTE]
no to nic tylko smażyć posta :grins:

a serio, to chyba niestety galeria i niecenzuralne pw wysyłane do cioteczek rozsyłających rzewne wiadomości mogą mnie spalić :<

edit: smażyć i spalić? chyba jestem głodna :evil_lol:

Posted

tak przy okazji PwP

Wczoraj ładnie wkleiłam sobie do podpisu tekst (widać poniżej :evil_lol:), a 5 min później otrzymałam standardowo wiadomość z zaproszeniem na bazarek, odpisałam grzecznie że sobie TAKICH wiadomości nie życzę i że mam to ewidentnie wpisane w podpisie, dostałam odpowiedź

[QUOTE]Pewnie życzysz sobie tylko wiadomości, że wszystkie psy są zdrowe, najedzone. Jedną z [B]istotnych form pomocy [COLOR=#ff0000]psom [/COLOR][/B]są bazarki.
Twój wpis w sygnaturze jest nie na miejscu w sytuacji, kiedy przynależysz do tego forum. [/QUOTE]

także dowiedziałam się że będąc uczestnikiem tego forum MUSZĘ odbierać wiadomości tego typu i MUSZĘ kupować na każdym bazarku, a mój podpis jest nie na miejscu :-(

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Idź coś zjedz może. :lol:[/QUOTE]
już dawno zjadłam, jeszcze schudnę, i będę do psa pasować, i co wtedy :grins::evil_lol:
[quote name='NightQueen']tak przy okazji PwP

Wczoraj ładnie wkleiłam sobie do podpisu tekst (widać poniżej :evil_lol:), a 5 min później otrzymałam standardowo wiadomość z zaproszeniem na bazarek, odpisałam grzecznie że sobie TAKICH wiadomości nie życzę i że mam to ewidentnie wpisane w podpisie, dostałam odpowiedź

także dowiedziałam się że będąc uczestnikiem tego forum MUSZĘ odbierać wiadomości tego typu i MUSZĘ kupować na każdym bazarku, a mój podpis jest nie na miejscu :-([/QUOTE]
co za bezczelność :roll:

Posted

[quote name='Unbelievable']już dawno zjadłam, jeszcze schudnę, i będę do psa pasować, i co wtedy :grins::evil_lol:
[/QUOTE]

To twój pies jest chudy? Pewnie leczysz się z kompleksów w ten sposób :diabloti:

Posted

[quote name='dog193']To twój pies jest chudy? Pewnie leczysz się z kompleksów w ten sposób :diabloti:[/QUOTE]
szczerze mówiąc to tylko czekałam od długieeeego czasu jak ktoś z czymś takim wyleci :grins: o dziwo moi znajomi jeszcze się nie odważyli, za to dogo wszczęło alarm :diabloti: uwaga uwaga, chcesz mieć chudego psa, musisz być chudy! :grins: tylko po co ;) myślę za psa i myślę za siebie, psu tej krzywdy co samej sobie nie mam zamiaru robić :grins:

Posted

[quote name='Unbelievable']

co za bezczelność :roll:[/QUOTE]

żaenada...
oczywiście odpisałam co o tym sądzę i już odpowiedzi nie dostałam - na szczęście :evil_lol:

Ludzie z PwP normalnie mnie przerażają, fanatyzm nie jest zdrowy :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']szczerze mówiąc to tylko czekałam od długieeeego czasu jak ktoś z czymś takim wyleci :grins: o dziwo moi znajomi jeszcze się nie odważyli, za to dogo wszczęło alarm :diabloti:[B] uwaga uwaga, chcesz mieć chudego psa, musisz być chudy![/B] :grins: tylko po co ;) myślę za psa i myślę za siebie, psu tej krzywdy co samej sobie nie mam zamiaru robić :grins:[/QUOTE]

serio? nie wiedziałam.... od dzisiaj tuczę psa! oj już sobie wyobrażam Salsę z tą jej małą głową i ogromniastym odwłokiem jak u krowy :loveu: będzie piękna

Posted

[quote name='jonQuilla']serio? nie wiedziałam.... od dzisiaj tuczę psa! oj już sobie wyobrażam Salsę z tą jej małą głową i ogromniastym odwłokiem jak u krowy :loveu: będzie piękna[/QUOTE]
ja brum też muszę utuczyć, będzie pięknie skakać przez hopki :loveu:

Posted

[quote name='Unbelievable']ja brum też muszę utuczyć, będzie pięknie skakać przez hopki :loveu:[/QUOTE]

w ogóle musisz sobie zadać pytanie czy Ty się ruszasz tak intensywnie...jeżeli nie to nie masz prawa zmuszać psa do wysiłku! :P