Unbelievable Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='Vectra']Terriery nie dorastają nigdy :diabloti:[/QUOTE] oj oj, Gram dorósł ;) zrobił się statecznym Panem Gramem :diabloti: Quote
Amber Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 O czyli jednak dorastają, to masz jakieś światełko w tunelu ;). Bo dobki serio, to wieczne szczeniaki. Jari to jest taki głupek, że szkoda gadać. Cały czas mu mówię "ale ty głupi jesteś!" :evil_lol: Z takich pamiętnych akcji to otwieram u TŻ drzwi na ogród i pytam się gdzie Jari, i nagle Jari wślizgiem chyba z 30 km/h wpada na taras, ślizga się po kafelkach (akurat padało) i wrąbuje się z całą mocą w donicę, którą tłucze, urywa rynnę i ląduje na trawie z drugiej strony. Oczywiście NIC nie zauważył i przybiega uchachany od ucha do ucha. No co za kawał debila :evil_lol: Przy poważnych jamnicach wydaje się jakby one miały 60 lat, a on 15 ;) Z całą stanowczością mogę jednak stwierdzić, że wolę mieć jednak psa posłusznego i wpatrzonego w siebie. Niezależne charaktery męczą mnie do tego stopnia, że czasem nie czuje się jakbym miała psa, no bo co to za pies, co po spuszczeniu ze smyczy daje od razu w długą i głuchnie? ;) Na kanapie owszem poleży, pośpi, nie przeszkadza, ale ja czegoś więcej wymagam od psa. Jak ogarniesz Miotłę w stanie wystarczającym to to docenisz na pewno :) Quote
Vectra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='Unbelievable']oj oj, Gram dorósł ;) zrobił się statecznym Panem Gramem :diabloti:[/QUOTE] tiaa :diabloti: dobrze terriery to ja rozumiem , wiedziałam co brałam i na co mogę liczyć. Ale Ajda ? jak o tym czytałam i to brałam , to było że stateczne , poukładane pieski. A to jest taka śruba :mdleje: i szczerze , to ona była spokojniejsza jak była młodsza. Ale ten kundel skończy w tym roku 6 lat ... a to za wronami gania , a to z oponą w mordzie , albo wisi na oponie ... To nie jest piesek którego można puścić i wróci i nie jest to piesek co patrzy w oczka człowiekowi. Zdecydowanie samodzielne bydle. Jest po zerwanym więzadle , dlatego jak to to pędzi i zawija po podwórku , to można dostać zawału , że znowu sobie coś zrobi. Z dobkiem się oszukiwałam przez kilka lat ;) skończy rok zmądrzej , potem 5 będzie hiper .... miał 11 prawie i odszedł takim samym kretynem jak był ;) Quote
Unbelievable Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='Amber']O czyli jednak dorastają, to masz jakieś światełko w tunelu ;). Bo dobki serio, to wieczne szczeniaki. Jari to jest taki głupek, że szkoda gadać. Cały czas mu mówię "ale ty głupi jesteś!" :evil_lol: Z takich pamiętnych akcji to otwieram u TŻ drzwi na ogród i pytam się gdzie Jari, i nagle Jari wślizgiem chyba z 30 km/h wpada na taras, ślizga się po kafelkach (akurat padało) i wrąbuje się z całą mocą w donicę, którą tłucze, urywa rynnę i ląduje na trawie z drugiej strony. Oczywiście NIC nie zauważył i przybiega uchachany od ucha do ucha. No co za kawał debila :evil_lol: Przy poważnych jamnicach wydaje się jakby one miały 60 lat, a on 15 ;) Z całą stanowczością mogę jednak stwierdzić, że wolę mieć jednak psa posłusznego i wpatrzonego w siebie. Niezależne charaktery męczą mnie do tego stopnia, że czasem nie czuje się jakbym miała psa, no bo co to za pies, co po spuszczeniu ze smyczy daje od razu w długą i głuchnie? ;) Na kanapie owszem poleży, pośpi, nie przeszkadza, ale ja czegoś więcej wymagam od psa. Jak ogarniesz Miotłę w stanie wystarczającym to to docenisz na pewno :)[/QUOTE] Jakbym chciała dzieciaka to bym brała ozika ;) Ja brum cały czas powtarzam że jest tępą sraką :evil_lol: to jest pies bez jakiejkolwiek mądrości życiowej, no zero myślenia :evil_lol: [quote name='Vectra']tiaa :diabloti: dobrze terriery to ja rozumiem , wiedziałam co brałam i na co mogę liczyć. Ale Ajda ? jak o tym czytałam i to brałam , to było że stateczne , poukładane pieski. A to jest taka śruba :mdleje: i szczerze , to ona była spokojniejsza jak była młodsza. Ale ten kundel skończy w tym roku 6 lat ... a to za wronami gania , a to z oponą w mordzie , albo wisi na oponie ... To nie jest piesek którego można puścić i wróci i nie jest to piesek co patrzy w oczka człowiekowi. Zdecydowanie samodzielne bydle. Jest po zerwanym więzadle , dlatego jak to to pędzi i zawija po podwórku , to można dostać zawału , że znowu sobie coś zrobi. Z dobkiem się oszukiwałam przez kilka lat ;) skończy rok zmądrzej , potem 5 będzie hiper .... miał 11 prawie i odszedł takim samym kretynem jak był ;)[/QUOTE] twoje świniaki spaczyły Ajdę :grins: Quote
Unbelievable Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Męczę szczeniaczka :grins: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=QIKA0kbg1Ko[/URL] jestem w szoku bo to jej trzecia sesja :) Quote
Unbelievable Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='Justa']Ona umie stać i się nie ruszać? :mdleje:[/QUOTE] przecież się nie rusza :diabloti::evil_lol: dodam że jest śnięta i nieruchawa, bo ją obudziłam Quote
Unbelievable Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='Vectra']dobrze wam idzie :klacz:[/QUOTE] dzięki :loveu: to jeszcze łobuzy obiedwa [video=youtube;wPoLT-fxavs]http://www.youtube.com/watch?v=wPoLT-fxavs&feature=youtu.be[/video] tak jakby ktoś pytał o różnice między terrierem a borderem :diabloti: Quote
Justa Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 [quote name='Unbelievable']przecież się nie rusza :diabloti::evil_lol: [/QUOTE] Widzę, moje pytanie odnosiło się do tego czy aby na pewno dobrze widzę :diabloti: Drugi filmik mega ! "a Grami co? :p " Quote
LadyS Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Po obejrzeniu filmiku stwierdzam, że mój JRT zachowuje się bardziej jak BC :lol: Quote
Unbelievable Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='dog193']Gramiś najlepsiejszy :loveu:[/QUOTE] no oczywiście :loveu: [quote name='Justa']Widzę, moje pytanie odnosiło się do tego czy aby na pewno dobrze widzę :diabloti: Drugi filmik mega ! "a Grami co? :p "[/QUOTE] a już myślałam że taki poziom ruszalności to też coś nadzwyczajnego :evil_lol: specjalnie dla ciebie, kazałam siostrze robić z gramem włażenie na ścianę żeby nie zapomniał :diabloti: [quote name='LadyS']Po obejrzeniu filmiku stwierdzam, że mój JRT zachowuje się bardziej jak BC :lol:[/QUOTE] w jakim sensie? [video=youtube_share;fQnL2LvyJ5g]http://youtu.be/fQnL2LvyJ5g[/video] męczenie szczeniaczka znowu :evil_lol: btw, przyszła klateczka- wielkości tej szczurowej, czyli o ile nie urośnie zbyt dużo do pociągu będzie ok ;) sama do niej wlazła i poszła w niej spać :evil_lol: a jeżeli chodzi o samą klatkę, to jest super, bardzo solidna, lekka, ładnie zrobiona i zdecydowanie warta swojej ceny do tego kupiłam różową oczowalną smyczkę :loveu: :evil_lol: Quote
LadyS Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 [quote name='Unbelievable'] w jakim sensie? [/QUOTE] No jest bardziej skupiony, od razu wykonuje większość komend - w sensie, czasem ma bardziej owczarowaty styl pracy. Oczywiście nie zawsze, ale im więcej ćwiczymy, tym częściej :) Quote
Unbelievable Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='LadyS']No jest bardziej skupiony, od razu wykonuje większość komend - w sensie, czasem ma bardziej owczarowaty styl pracy. Oczywiście nie zawsze, ale im więcej ćwiczymy, tym częściej :)[/QUOTE] no szczur generalnie też, ale jak kręciłam filmiki panicz był obrażony i zdegustowany, że coś mu się między nogami kręci, i że jak śmiałam przerwać rzucanie mu piłeczki dla tego czarnego coś :diabloti: jak będę w domu postaram się nagrać jak on pracuje na piłkę, jest przezajebisty :loveu: Quote
Unbelievable Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='Vectra']poka smyczkę :diabloti:[/QUOTE] prosz :diabloti: [IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_7728copy.jpg[/IMG] Quote
gops Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 kolor smyczy świetny :) aż zaraz sobie lookne na hamiltona Quote
Unbelievable Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 Bo ślicznemu to we wszystkim ślicznie :grins: :evil_lol: Mam nowego zwierzaka :diabloti: Pana Henryka :loveu: [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/528491_338776182842453_100001302231612_821505_1211065061_n.jpg[/IMG] Quote
DomixX Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 [url]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_7728copy.jpg[/url] Ale kolor słłitaśny :evil_lol: :loveu: Ładny ten Pan Henryk :lol: Quote
dog193 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 A to jest pan? Myślałam że samce mają takie długie pletwy ;) Quote
Recommended Posts