ruda76 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 „ Solo” rodowodowy staffik, którego zabraliśmy wczoraj ze schroniska we Wrocławiu . ( został znaleziony na jednej z wrocławskich ulic). Jest starszym ok. 8-9 letnim psem bez oczka. ( brak oka to stara sprawa) Solo jest super wesołym , przymilnym psem do ludzi ( typowy staffik). Na spacerze nie zwraca większej uwagi na inne psy. Przy bezpośrednim kontakcie merda ogonem ale zachowuje dystans, jest raczej ostrożny . Być może spowodowane jest to jego kalectwem i tym ,ze ma ograniczone pole widzenia. Solo to typowy pies mieszkający w domu ( mieszkaniu) . Doskonale zna spanie w łóżku , sygnalizuje chęć wyjścia na spacer , bardzo dobrze jeździ autem. Jest przesympatycznym wesołym staffikiem. Solo miał mieć dom w Łodzi ale niestety chłopak , który chciał dać mu dom miał kilka dni temu wypadek . Sytuacja się strasznie skomplikowała a my nie mogliśmy pozostawić psa ani jednego dnia dłużej ( z racji swojego wieku i kalectwa nie rokował szans na adopcję). Mieliśmy bardzo mało czasu ( kilka godzin) na znalezienie jakiegoś rozwiązania . Solo potrzebuje nowego domu najlepiej bez innych psow ( napewno samców) W sprawie Solo można się kontaktować ( Łódź) tel. Quote
andzia69 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 został wyciagniety - bo nie było innej opcji - no i niestety dom nie wypalił..... pomózcie staffikowi....:-( Quote
invictus hilaritas Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 moze zmienic temat, zeby wiecej osob weszlo.. Quote
Pysia Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Jezeli Solo jest rodowodowy, to czy wiadomo kogo był? Czy wiadomo z jakiej hodowli pochodzi? Pytam, bo jakby tak się coś "przytrafiło" mojemu szczeniaczkowi to na 100% to ja bym mu najpierw pomogła... Moze hodowca nie wie co się z Solo dzieje? Quote
andzia69 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 z tego co było napisane o tej hodowli na astach....to nie polecam:shake: a pies miał byc uśpiony bo stary i bez oka - czyli nieadopcyjny!!!:angryy: Quote
ruda76 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Pysia napisał(a):Jezeli Solo jest rodowodowy, to czy wiadomo kogo był? Czy wiadomo z jakiej hodowli pochodzi? Pytam, bo jakby tak się coś "przytrafiło" mojemu szczeniaczkowi to na 100% to ja bym mu najpierw pomogła... Moze hodowca nie wie co się z Solo dzieje? hodowca nie jest zainteresowany:shake:nie zapisuje komu sprzedaje:roll: Quote
ruda76 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Pies jest charakterystyczny z powodu braku oczka. Moze ktoś wsrod wrocławskich znajomych ,włascicieli staffikow popyta czy komus nie zaginął :roll: Strata oczka to stara sprawa wiec moze komus wpadł w oko taki pies Quote
dariaopole Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 kochani staffiki to wspaniale i kochane psiaki do tego on jest juz staruszkiem - niech sie ktos zlituje i da mu dom !!!!:placz: Quote
ruda76 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 dariaopole napisał(a):kochani staffiki to wspaniale i kochane psiaki do tego on jest juz staruszkiem - niech sie ktos zlituje i da mu dom !!!!:placz: daria czy Ty przypadkiem nie chciałas miec staffika:eviltong: Quote
basiagk Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Podnoszę tego bidulka. Ja tak lubię staffiki! To takie serdeczne stworzonka! Quote
ruda76 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 basiagk napisał(a):Podnoszę tego bidulka. Ja tak lubię staffiki! To takie serdeczne stworzonka! Dzięki Basiu ;) Solo mimo swojego kalectwa jest bardzo wesolutki, świetnie aportuje patyczki ;) Quote
Ada-jeje Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Solo w gore przeciez jeszcze kilka lat zycia przed toba, napewno ktos sie znajdzie kto cie pokocha z wzajemnoscia. Quote
irysek Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 podniose wielkoluda bez oczka, wybyles z wroclawia, moze w lodzi ci sie poszczesci :) Quote
ruda76 Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 SOLO pilnie szuka domu lub chociaz Dt . :placz: Quote
ruda76 Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 andzia69 napisał(a):Kto pokocha staffika????:-( andzia chyba nikt,:shake:bo jest starszy i mało atrakcyjny:roll:A takie starsze chrupki są wspaniałe sama wiem po Kilerze, ktorego los tez doswiadczył Quote
andzia69 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 no i gdzie on biedaczyna teraz jest????? mial tymczas tylko do dzisiaj... Quote
ruda76 Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 andzia69 napisał(a):no i gdzie on biedaczyna teraz jest????? mial tymczas tylko do dzisiaj... biedaczyna zajmuje dom Heniowi a tamtemu marznie tyłek w kojcu:placz: Quote
karoluch Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=284653622 wrzuciłam też chłopaka na adopcje.org trzymam kciuki! :thumbs: Quote
ruda76 Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 Solo szuka wspaniałego domu takiego gdzie będzie kochany a napewno odwdzięczy się tym samym;) Quote
Recommended Posts