Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No cioteczki, bylam akurat u Bozeny jak Damian przywiozl sunie (wielkie podziekowania dla niego :)) Jak ja zobaczylam to... ojesoo szkieletorek normalnie. Takie malenstwo, drobinka taka, wszedzie odlezyny a lapki powylizywane gdzieniegdzie nawet do krwi.
Bozeny bulle zamknelysmy w pokoju i sobie dziewczynka zwiedzila mieszkanko, zjadla ladnie, zero agresji w stosunku do ludzi, z klatka tez sie sama zapoznala :) I jak juz caly domek zwiedzila zrobila wieeelkie siq na srodku pokoju :evil_lol: Jak dla mnie sunia jest rewelacyjna, ma sliczna glowe i jak dojdzie do siebie bedzie pieknym psem :)

PS: Sunia dostala na imie Tequila :lol: Bede relacjonowac na biezaco co z dziewczynka, bo pewnie bede u niej codziennie :D

A teraz kopiuje wypowiedzi Bozeny (bo nie chce mi sie pisac wszystkiego :P)

1. TEQUILA juz jest w domku widziałyście jaka jest chudziutka ??? Dzięki Piotr za fotki bo mój aparat jeszcze w sklepie.Zjadła porcje ryżu z mielonym mieskiem jajeczkiem i witaminami poskubala kilka suchych powąchała dom i postraszyła MAO weszła sama do klatki klatka jest spora jak na jej gabaryty 122 na 80 na 74 więc ma sporo miejsca dostała do zabawy sznur.Dzieci sa przeszczęsliwa ona chyba też merda ogonkiem jest pozytywnie nastawiona do ludzi przychodzi na gwizdanie.Jak sie zaaklimatyzuje wykapiemy ją i zaopatrzymy ranki.Wieczorem pojedziemy do weta zaszczepimy i odrobaczymy.Od jutra zaczniemy chodzic na spacerki.

2. Spokojnie odpasiemy panienke i doprowadzimy do bulowego wygladu!!!!na początek zastosujemy diete typową dla niedozywionych psiaków i wypróbowana na MAO czyli ryz mielona cielecina i witaminy z mikroelementami dla szczeniat do tego zółtko i twarożek do tego warzywa na parze i owocki wszystko powolutku będziemy wprowadzac mam eagle packa jagniecina z ryżem poskubała kilka może jej posmakuja.Ranki nie wygladają zle zaczynają sie goic mam sarcoseryl zaczne jej smarowac ale zobaczymy co powie wet.Jestem dobrej myśli ma cieplutko i mieciutko jest bezpieczna i chyba zreaksoana juz bo własnie rozłozyła sie w klatce i spi cdn....

Posted

nowe wiadomosci :)

Wrócilismy od weta dzieki protekcji Piotra Buteo mamy znizki na leczenie i preparaty dostalismy mieszanke witaminową i tableteczki na odrobaczenie zaaplikowano jej terapie antybiotykową ze względu na ropowice w ranach na ryjku i jest ogółnie wycieńczona moja dieta spodobała sie doktorowi i nic w niej nie zmienił sucz wazy 16 kilo!!!!!!! będziemy jeszcze odwiedzac pana doktora przez 5 dni na zastrzyczki, zachowanie u weta bez zarzutu bardziej rozrabiało moje dziecko....Zaraz zostanie wykąpana bo zrobilismy jej spacerek taki około 1 km idzie slicznie na smyczy i zna podtawowe komendy .Jak każdy bull pakuje sie do łózka i tulka na kolanach a i jeszcze sunia jezdziła samochodem pakuje sie na przednie siedzenie i siada sobie cwaniarka a i oczywiście jest łasa na kanapki a z ręki bierze kąski delikatnie karmil ją Oskar. To na razie tyle cdn....

Posted

Bożena wziała Mao o którym mowa w jej opowiastkach od nas ze schroniska :) ze psiego nieszczęścia doprowadziła go do pokaźnych gabarytów i bula pełną gebą ;) bardzo sie ciesze że i Tekilka tam trafiła,lepiej być nie mogło
A jak Samara reaguje na Tekile ?? Bo wiem ze Mao to spokojny i ugodowy pies to napewno miedzy nimi przyjaźń kwitnie

Posted

lamia2 napisał(a):
Bo bullomanki zawsze najlepiej i najsprawniej oragnizują wszystkie akcje :cool3:

Bullomanki- czyli wszystkie bulle? To wyciągnijcie jeszcze moją Brodawkę i będę mogła spać spokojnie :(

Posted

Rybc!a napisał(a):
Bullomanki- czyli wszystkie bulle? To wyciągnijcie jeszcze moją Brodawkę i będę mogła spać spokojnie :(

Moje tymczasy pokradły mi amstaffy, a ze schronu do schronu to nie wiem czy jest sens.

Posted

Sluchajcie nie wiem co ten pies w sobie ma, ale po prostu zakochalam sie w niej od pierwszego wejrzenia i zaloze sie ze gdyby nie to ze mam juz astke (jedynaczke, ktora zje kazdego psiaka) to normalnie wzielabym ja bez wachania. Normalnie zobaczylam ja i jakbysmy sie znaly od zawsze, nawet jak bralam moja sucz nie mialam takiego uczucia... Oj juz ja jej znajde kochajacy domek, taki ze zlotymi klamkami ;)

Posted

ja tak sie zakochałam natalia w bulach kiedy poznałam tego bula Mao który teraz jest u Bozeny,wystarczyło mi pare godzin jak wiozłam go od nas ze schronu do niej i juz byłam nim oczarowana,jak fajnie chrumkał noskiem i mnie nim szturchał,ogólnie chodzący spokój,taki opanowany i wogule.
Wiadomo kazdy bul jest inny,ale one mają costakiego w sobie,niby zdają sobie sprawe z własnej siły,ale tego nie okazuja,takie typowe misie przytulaki ...
Oby znalazł sie dobry domek dla Tequli,Jak rozmawiałam z Bozeną to mówiła ze sunia moze zostać u niej aż nie znajdą jej domu,bo zamierzają sami tez szukać jej odpowiedzialnego domku :) znając Bożene i jej cudowne metody,sunia gdzies za 2 tyg bedzie nie do poznania ;)

Posted

Ahh to Ty wiozlas tego urwisa :) Oj Mao to jest kawal bulla teraz, sile ma skubany, a takie chucherko bylo ledwo chodzace :)
Asty kocham niemalze od zawsze, pchalam lapki do kazdego takiego mordercy, dlatego moja mama miala cholerne obawy jak szlam do schronu bo wiedziala, ze wszystki w typie bull beda moje :) A bulle pokochalam od czasu cale tej sytuacji z Bullinka z Gdyni (pewnie pamietasz...) Pozniej poznalam Bozene i jej Samarke, potem byl Mao i teraz Tequilka. Ale normalnie ona jest pierwsza, ktora mnie tak urzekla :)

PS: No kwestia kilku tygodni i sunia bedzie przypominac bulla, o to mozecie byc spokojni.

Posted

Witajcie!!!! Tequila znalazla nowy dom.Rodzice to młodzi ludzie zakochani w rasie i znajacy jej problemy mieszkają w Pile mają domek z ogrodkiem,zakochali sie w niej i mam nadzieję ze sucz odwzajemni to uczucie.Tequila ładnie przybiera na wadze od czwartku 2,5 kg ma apetyt i ochote do zabawy to że znalazl sie dla niej domek i że pojedzie tam jeszcze na święta jest dla mnie najfajniejszym prezentem na gwiazdke.Zycze wszystkim schronowym bidulkom takiej akcji adopcyjnej.

Posted

Sunia pojechała do nowego domku ,troche mi smutno bez niej.Nowi rodzice to młodzi ale zdrowo bulnieci ludzie ich bullek wypieszczony i widac że ma miski zawsze pełne,pokochali Tequile od pierwszego miziania,a i sucz odwzajemnia to uczucie wybrała sobie pania Milenke i wpakowala jej sie na kolana,mimo ze jest o połowe szczuplejsza od Sambusia pokazala mu że ona tu rządzi.Przekazałam wszystkie spostrzezenia i uwagi jakie mi sie nasuneły kiedy sucz mieszkala z nami.Kiedy pierwsze lody zostana przełamane bedzie z nich świetna para urwisów.Zmojej strony to wszystko życze wszystim schroniskowym biedulkom takich rodziców adopcyjnych.

Posted

Tak sie ciesze ,ze biala bulka szybko znalazla dom .Miała dziewczyna szczęście ,nie była dlugo za kratkami, za to brodawka siedzi juz dlugo i patrzy tymi proszącymi oczami. Bylam pare dni temu w schronisku,widzialam biedaka i głaskalam przez kraty a on smyrał mnie po ręce tym cudownym zimnym nochalem. Nie rozumie dlaczego pies tak piekny nie znalazl jeszcze domu, może to ta jego obroża nabita ćwiekami , która mi się żle kojarzy/ pies do walk/ a pracownik opowiadal ,że w brodawce nie ma nic z agresji. Biedak i tyle ! Brodawek jakby mniej a troche przyschly. Zostal przeniesiony do zimnego boksu w budzie samo bloto .

Posted

basia0607 napisał(a):
Tak sie ciesze ,ze biala bulka szybko znalazla dom .Miała dziewczyna szczęście ,nie była dlugo za kratkami, za to brodawka siedzi juz dlugo i patrzy tymi proszącymi oczami. Bylam pare dni temu w schronisku,widzialam biedaka i głaskalam przez kraty a on smyrał mnie po ręce tym cudownym zimnym nochalem. Nie rozumie dlaczego pies tak piekny nie znalazl jeszcze domu, może to ta jego obroża nabita ćwiekami , która mi się żle kojarzy/ pies do walk/ a pracownik opowiadal ,że w brodawce nie ma nic z agresji. Biedak i tyle ! Brodawek jakby mniej a troche przyschly. Zostal przeniesiony do zimnego boksu w budzie samo bloto .

Dokładnie, dziękuję Basiu.
Brodawka jest cudowny. Gdyby nie Zuzia... byłby u nas. Uwielbiam bullowate, dlatego bardzo dużą ilość czasu spędzam przy jego boksie. Jest taki biedny, potrzebujący. I tak patrzy tymi swoimi ślepiami. I płacze... :(

Na dodatek, tak jak napisała Basia, został przeniesiony do boksu bez ogrzewanego pomieszczenia, z samą budą... On ma włoski cieniutkie... i się bidok trzęsie.