Patikujek Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Raczej wątpię, z tego co wiem w schronisku bez powodu raczej nikogo nie ugryzł(jedynie był przeciwnikiem robienia czegoś na siłę) no ale jakby nie było schronisko jest traumą dla psiaka, i na pewno nie chce go pamiętać a ludzie w roboczych ubraniach przypominają mu pracowników schroniska Quote
Izis Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Może kojarzy mu się z kastracją albo coś w tym stylu. Chociaż Bernd też w roboczym ubraniu czasem i to Agasowi nie przeszkadza. Quote
Patikujek Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Mam nadzieję że to był jednorazowy wybryk i więcej się to nie powtórzy(jakiś ciężki dzień może miał):) Quote
Asia_Klero Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Tez szczerze watpie w ugryzienie bez powodu....a to bylo takie porzadne czy moze tylko lekko zlapal?Bo ludzie czesto dramatyzuja...a psiak w nowym miejscu,nowi ludzie moze sie przestraszyc i nie mozna miec o to do Agaska pretensji..;) Quote
Pusiakowa Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Biedna Psinka :-( . Dobrze ze juz w domku :) Quote
Mysia_ Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Agas nie miał nigdy nic przeciwko pracownikom w schronisku, bardziej się z nimi kolegował niż np. ze mną i innymi dziewczynami ;) Może poprostu nie lubi listonoszy.... Listonosz dla psa jest inny niż wszyscy, jest w wiecznym biegu, robi wokół siebie duże zamieszanie, a do tego nosi na sobie miliony przeróżnych zapachów :roll: Quote
Izis Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Może nie lubi listonoszy. Z tego co wiem to najczęściej "gryziony zawód"... ale co z sąsiadem. Hmm. Czekam na dalsze wieści. Quote
Mysia_ Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 no właśnie co z sąsiadem :roll: Może Agas czegos się wystraszył dlatego ugryzł? Quote
ElzaMilicz Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Kluczowe zdanie :[B] Agas nie lubi jak mu się robi coś na siłę.[/B] Zanim przywyknie do weta musi go często odwiedzać nawet bez powodu. Potem pozwoli zrobić sobie niemal wszystko. U mnie kończyło się na pozorowanych atakach. Agas nie lubi gdy obcy podczas głaskania zmierzają dłonią w kierunku brzucha. Jest dopiero w nowym domu od kilku dni. Choć się uśmiecha,nie ma zaufania do nikogo. Minie miesiąc i dopiero wtedy uzna Maren za swoją Panią. :) Jasne,że niech Maren się tu loguje i pisze. Ona się nauczy polskiego a my doszlifujemy niemiecki. :) Quote
Mysia_ Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 ElzaMilicz, zagadzam się z Tobą w 100% :cool3: Quote
Izis Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 E to no jasne ;-) Myślałam, że jakiś mail do mnie nie dotarł ;-) Quote
ElzaMilicz Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Mysiu, jutro wyślę kasę. W złotówkach. Tak ? Quote
Mysia_ Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Mysiu, jutro wyślę kasę. W złotówkach. Tak ? tak, dzięki ;) Quote
Izis Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Agas dostaje lekarstwo i mają nadzieję, że wkrótce poczuje się lepiej. W weekend powinna odwiedzić go cioteczka Eva, która od samego początku w Niemczech mu kibicuje. To ona wpłaciła na konto Andrei kase za chipa i paszport. Mam nadzieję, że Andrea wkrótce prześle Maren tą kasę. Cioteczka Eva chciała też pomóc w dowiezieniu Agaska od transportu Poker (no ale jak wiemy facet od Poker niestety nawalił). W każdym razie to jedyna osoba oprócz Maren, którą obszedł los Agaska (jeśli chodzi o Niemców) i która próbowała mu pomóc. Mam nadzieję, że wizyta wypadnie pomyślnie. Quote
Izis Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 To mail z wczoraj jest. Sorki, ze tłumaczę dopiero dziś ale nie miałam czasu: "Kochana Izis dziekuje za link do Forum. Tylko nie rozumiem ani słowa ;-) Ale będę przeglądać dalej - przecież są też zdjęcia :-) Mały facecik jest całkiem kochanym chłopakiem, przede wszystkim kiedy zda sobie sprawę, że człowiek jest przyjacielski do niego. Wtedy daje się nawet bez problemów drapać po brzuchu. On tylko nie lubi szybkich ruchów i gdy mu nieznajomi mężczyźni wydają polecenia. On musiał dużo doświadczeń nazbierać i w ciągu swego życia nauczył się, jak się bronić i wyraźnie okazać komuś jak mu coś nie pasuje - on się nie cofa wtedy lecz oznajmia "To mi nie pasuje!" A więc w żadnym wypadku nie powinien iść do małych dzieci. Wygląda na to, że koty go nie intresują a świnki morskie tylko obwąchać chce. Inne psy spotyka on też często i pozdrawia je albo nie zauważa. Na przykład dwóch złośliwych i agresywnych psów spotkanych ostatnio na spacerze nawet nie zaszczycił swoją uwagą. Nie jest też zazdrosny o karmę ale za to jest o nagródki, które sobie zachował, żeby się nimi delektować i położył między swymi przednimi łapkami. Jak daje się mu coś do jedzenia z ręki, to jest całkiem ostrożny i bierze to bardziej wargami niż zębami - praktycznie prawie wysysa, żeby tylko kogoś nie zranić. Nie jest nachalny i jest spokojnym chłopakiem. Kładzie się jak nic się nie dzieje i jest zaraz bardzo uważny jak coś się dzieje. Stoi zawsze przy stole jak jemy ale gdy zauważy, że nic nie dostaje to kładzie się pod stołem do czasu aż skończymy. Jedzenie dostaje on jeszcze namoczone, żeby nie podrażniać gardła i bardzo dobrze ze względu na gardło, że ma te szelki a nie obrożę. Już nie kicha tak dużo i jest mu rzeczywiście już trochę lepiej! Na szczęście! Przeprowadziliśmy też kurację odrobaczającą na wszelki wypadek i prawdopodobnie w piatek idę z Agasem znów do weterynarza, żeby jeszcze raz mógł go obejrzeć. Tym razem pójdzie już w kagańcu, żeby się nie bronił jak ostatnio... Agas ma niechęć do stetoskopu. I nie daje sobie zajrzeć dokładnie w jedno z uszu, przypuszczalnie ponieważ go boli. Że ma tam stan zapalny to można jednak i tak zobaczyć. Drapałam go też dokładnie po uszach, żeby zorientował się, że nic złego tam nie chcę mu zrobić. Tymczasem wsiada on nawet sam do auta - ponieważ wie, że rano nie musi nim daleko jechać, lecz tylko około kilometra ;-) od razu kładzie się w aucie. Można go tam też na jakiś czas zostawić samego i nic nie narozrabia. Serdeczne pozdrowienia, Maren" Quote
ElzaMilicz Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Maren to fajny i mądry CZŁOWIEK. :) Jak to dobrze... Quote
Mysia_ Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 czyli wieści całkiem dobre ;) Wspaniale, że Maren zna się na psiakach i wie o co mu chodzi ;) Quote
Asia_Klero Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Ciesze sie,ze Agaskowi jest tam dobrze i sa pozytywne wiesci:D:DPozdrowionka dla psiaczka:* Quote
Recommended Posts