Mysia_ Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Mysiu, jutro wyślę kasę. W złotówkach. Tak ? kasa dotarła, dzięki ;) Quote
Manixsa Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 On najbardziej nie lubi jak sie go ciagnie za obroze ale lubi smyranie po szyi, oczywiscie musi miec na to ochote. Quote
Izis Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Sprawozdanie z wizyty cioci Evy :-) A to mail od Evy: "Halo Izis, Byłam dziś u Agasa i Maren w odwiedzinach. Agas ma się dobrze. Ma jeszcze trochę katar. Na początku bał się jeszcze trochę mojej córki i chciał ją capnąć. Ale widzieliśmy, że po prostu się bał. Moja córka i ja byłyśmy później z Agasem na spacerze. On jest bardzo miły, tylko trzeba z nim troszkę ostrożnie, ale wszystko ułożyło się dobrze. Ze mną też nie miał kłopotów, ale ja go długo nie głaskałam. On potrzebuje czasu i cierpliwości. To wszystko jest przecież dla niego nowe i tak wielu obcych ludzi. Dobrze tolerowali się również z moją suczką Senta." Quote
Patikujek Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 O proszę jakie dobre wieści od Agaska:loveu: Quote
Mysia_ Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 http://strony.psy.pl/aura/agas/agas14.jpg :loveu: Quote
magdyska25 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Czy ciotki tylko ja tak myślę czy Agaskowi się troszkę przytyło:eviltong: Dobrze że nowi właściciele są odpowiedzialni i wiedzą że czeka ich praca nad psiakiem. Quote
Izis Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Magdyska Maren to DT Agaska. Domku dalej mu szukamy. Quote
magdyska25 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Izis napisał(a):Magdyska Maren to DT Agaska. Domku dalej mu szukamy. ehhhhhh ale klapa taka pomyłka......:roll::oops: zmylił mnie tytuł wątku.... Quote
Izis Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Wiesz najważniejsze, że jest już bezpieczny. Tutaj mail z wczoraj od Maren: "Stary miś przytulanka nie jest już taki spięty i czuje się coraz lepiej. Z jego katarem jest już coraz lepiej! Dziś u weterynarza dostał antybiotyk aż do następnego tygodnia. Miejmy nadzieję, że przejdzie całkiem do tego czasu. Bo jeśli nie to musiałby dostać znieczulenie i musiałaby zostać pobrana próbka przez płukanie nosa. Ale mam nadzieję, że zostanie mu to oszczędzone! Już nie warczał, gdy wetka chciała go osłuchać. Zrobił trochę teatru gdy badała jego głowę. Gdy zorientował się, że to też nie boli i wetka jest energiczna w stosunku do niego to wkrótce był już pokojowo nastawiony. Agas bawi się z Lava i szaleje i skacze. Dużo go ściskamy i czuje się już o wiele bezpieczniej. Jak tylko Bernd przyniesie aparat z pracy to porobię nowe zdjęcia." Quote
Izis Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 fotek na razie nie mam ale jedna z Pan interesujacych sie losem Agaska załatwila mu ogłoszenie - może znajdzie się jakiś spokojny domek dla niego: http://www.canifair.de/tiere/einzeltiere.php?id=2672&k=Ruede&pos1=0 Póki co Maren uczy go, że to nie on jest szefem ;-) Quote
Mysia_ Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Izis napisał(a):Póki co Maren uczy go, że to nie on jest szefem ;-) oby zrozumiał ;) Quote
Izis Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Agas ma sie dobrze. Co prawda u Pani weterynarz dostał znów antybiotyk na parę dni i środek wykrztuśny w nadziei, że zaoszczędzone zostanie mu płukanie nosa, ale poza tym jest OK. Agasek jest grzeczny i daje sobie aplikować przez Maren bezpośrednio do pysia homeopatyk na wzmocnienie stawów i kości (taki jak dostaje Manfred - jego psi kumpel), żeby jak najdłużej pozostał w dobrej kondycji ruchowej. Maren w ostatnio popracowała nad Agasem z grzebieniem i wyczesała sporą część jego zimowej sierści - bardzo się to mu podobało :-) A gdy Maren pisała te słowa to stał przy niej z głową na jej kolanach i drapany był za uszkami :-) Zdjęć nowych na razie nie ma. Quote
Mysia_ Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 wygląda na to, ze Agas poprostu potrzebuje czasu oraz wyrozumiałych i cierpliwych opiekunów ;) Quote
Izis Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Stare zdjęcie niestety jakoś przeoczyłam tego maila z 21.04.2008 :-( Quote
Mysia_ Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 świetne te fotki :loveu: ta pierwsza w szczególności :cool3: Quote
Izis Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Agas trzyma się zawsze w pobliżu Maren i dlatego ciężko jest jej zrobić mu zdjęcie ;-) Maren ma teraz dużo nauki i niestety przez psy i studia trochę nie dba o swoje zdrowie a to niedobrze :-( Na pierwszej fotce Manfred ogląda TV a w niej program pt. z życia świnek morskich. Zobaczcie jaki jest skupiony ;-) Quote
Patikujek Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Fajne fotki:loveu: Cieszę się że u chłopaka wszystko ok Quote
Izis Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 No idealnie niestety nie jest. Agas gryzie. Ugryzł Policjanta i nawet Maren gdy próbowała go zamknąć po tym incydencie w pomieszczeniu, żeby dane wymienić w spokoju z ugryzionym policjantem. :-( Przepraszam chwilowo nie mam czasu więcej pisać i tłumaczyć szczegółowo bo chora jestem i nie siedzę przed kompem. Quote
Mysia_ Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 może ma uprzedzenia do mundurowych? W końcu juz był listonosz? Quote
ElzaMilicz Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Fajny dom. :) :calus: Ciągle coś remontują... Quote
Asia_Klero Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Jejq bez powodu nie ugryzl.Izis prosimy cie daj nam znac co z Agasem przeciez to dla nas wazne Quote
Recommended Posts