Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

baffi2 napisał(a):
...czy nie brudzi w domu, czy jest aktywna :)

Echh te Ciotki... a o czym to ja niby pisałem w poscie poprzedzającym Twój wpis? :razz:
Mamba jest baardzo aktywna. Będzie to doskonale widać na filmiku, który mam nadzieję, jutro uda mi się zaprezentować.

Posted

gallegro napisał(a):
Echh te Ciotki... a o czym to ja niby pisałem w poscie poprzedzającym Twój wpis? :razz:
Mamba jest baardzo aktywna. Będzie to doskonale widać na filmiku, który mam nadzieję, jutro uda mi się zaprezentować.

:oops: czytałam tylko pierwszą strone...
A w jakiej miejscowości się znajduje? :)

Posted

baffi2 napisał(a):
...A w jakiej miejscowości się znajduje? :)

W okolicach Siedlec, ale jest możliwość dowiezienia w okolice Warszawy i Radomia. Inne miejscowości po uzgodnieniu.

Posted

Dolores stwarza pozory bardzo zdecydowanej i nieprzejednanej.
W rzeczywistości jest bardzo łagodna i potrafi się dogadać z każdym psiakiem. Gorzej jest z Bonusem, ale akurat z Mambą jest sztama.

Posted

hihihi, Dorka "zjada" Mambę :lol:

gallegro napisał(a):
Dolores stwarza pozory bardzo zdecydowanej i nieprzejednanej.
W rzeczywistości jest bardzo łagodna i potrafi się dogadać z każdym psiakiem. Gorzej jest z Bonusem, ale akurat z Mambą jest sztama.

Bo Bonus akceptuje wyłącznie dziewczyny;).

Posted

wanda szostek napisał(a):
Widzę, że chyba już ogłaszać Mamby nie trzeba.

Domyślam się, że powyższe stwierdzenie wynika z wcześniejszych zapytań, które padły na wątku nieco wcześniej.
Jak widzisz, póki co nie ma konkretnych decyzji, dlatego ja również proszę Ciebie o ogłaszanie suni gdzie się da ;)

Wracając do rozmiarów mamby... powinniśmy to w końcu jasno określić.
Ania pisząc, że Mamba sięga do połowy łydki, niestety rozmija się nieco z prawdą :cool3:. No chyba, że była w butach na wysokim obcasie ;)
Mnie sięga do 2/3 ew. 3/4 łydki. Zresztą 38 cm. w kłębie nie podlega dyskusji.
A teraz ciężar Mamby... hmmm... Aniu, kiedy napisałem, że sunia waży 6-7 kg, zwróciłaś uwagę, że waży nieco więcej... Teraz sama piszesz, że 6-7 kg.
Ale w końcu nie to jest najważniejsze. Mam nadzieję, że na filmikach wyraznie widać, z jakim to minipotforem mamy do czynienia ;)

Posted

gallegro napisał(a):
A teraz ciężar Mamby... hmmm... Aniu, kiedy napisałem, że sunia waży 6-7 kg, zwróciłaś uwagę, że waży nieco więcej... Teraz sama piszesz, że 6-7 kg.
Ale w końcu nie to jest najważniejsze. Mam nadzieję, że na filmikach wyraznie widać, z jakim to minipotforem mamy do czynienia ;)

brałam ją na ręce, jest lekka, chociaż upasłeś ją trochę ;), najlepiej zważ ją po prostu, najpierw z Mambą na rękach a potem sam się zważ i będziemy wiedzieli. Wagę porównałam po prostu z moim Reksiem, który waży 14 kilo. Stąd te przypuszczenia o Mambie, że waży jednak mniej. Tomku do dzieła, wskakuj na wagę.

Co do wzrostu Mamby to ja brałam pod uwagę jej grzbiet.

Posted

gallegro napisał(a):
Domyślam się, że powyższe stwierdzenie wynika z wcześniejszych zapytań, które padły na wątku nieco wcześniej.
Jak widzisz, póki co nie ma konkretnych decyzji, dlatego ja również proszę Ciebie o ogłaszanie suni gdzie się da ;)

Rzeczywiście, wyglądało na to, że dom się kroi, a ponieważ wczoraj miałam dwie takie sytuacje, po ogłoszeniu okazało się, że jeden już dom ma a drugiemu właśnie ktoś zaproponował, to chciałam uniknąć powtórki.
Ogłosić mogę i dzisiaj, ale bez zdjęć? Od trzech dni na nie czekam.
Czy Ty jesteś przytomny, czy zakochany?

Posted

wanda szostek napisał(a):
Rzeczywiście, wyglądało na to, że dom się kroi, a ponieważ wczoraj miałam dwie takie sytuacje, po ogłoszeniu okazało się, że jeden już dom ma a drugiemu właśnie ktoś zaproponował, to chciałam uniknąć powtórki.
Ogłosić mogę i dzisiaj, ale bez zdjęć? Od trzech dni na nie czekam.
Czy Ty jesteś przytomny, czy zakochany?

:evil_lol:
Tomku, prześlij Wandzi fotki na maila.
Wandeczko, dziękujemy, ogłoś Mambę gdzie tylko możesz.