Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pidzej napisał(a):
I Ciebie też podniosę Szuniu
On by pewnie bardzo ładnie wyglądał ostrzyżony.

Zgadzam się w całej rozciągłości. Na poczatek kąpiel by też uczyniła cuda.....

• Replies 481
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kto odwiedza Szunia? Nie dałoby rady go wykąpać i ostrzyc? Ludzi przerażają kołtuny i brudne, zabłocone strąki zwisające z psa.
A w ogóle czy można go odwiedzić, tak niezobowiązująco?:cool1: jak schronisko podchodzi do 'tylko oglądających'?

Posted

pidzej napisał(a):
Kto odwiedza Szunia? Nie dałoby rady go wykąpać i ostrzyc? Ludzi przerażają kołtuny i brudne, zabłocone strąki zwisające z psa.
A w ogóle czy można go odwiedzić, tak niezobowiązująco?:cool1: jak schronisko podchodzi do 'tylko oglądających'?

Odwiedzić schronisko, zabrać psa na spacer, wyczesać mozesz - w końcu bywają tam osoby, które to właśnie robią.

Nikt jednak psa nie "wypożyczy" na kąpiel czy strzyżenie. Zresztą wydaje mi się, że przy jego poziomie stresu to nie byłby dobry pomysł. on od niedawna dopiero podchodzi do ludzi.....

Posted

pidzej napisał(a):

Jest problem bo on jest strasznie bojazliwy, jak chce sie do niego podejsc to ucieka acz kolwiek wczorej dal sie poglaskac ale tylko chwileczke. Jesli chodzi o odwiedziny mysle ze nie bedzie z tym problemu jesli ktos by chcial go odwiedzic prosze mi dac znac ja poinformuje schronisko i napewno go bedzie mozna wziasc na spacerek czy sprobowac go poglaskac!!!

Posted

Nie chodziło mi o 'wypożyczenie' tylko o kąpiel i strzyżenie w schronisku. Może jakby się na raz zebrało więcej osób to by dało radę.
Kurde- schronisko 25 km ode mnie, a nie mam samochodu. Bardzo bym chciała go regularnie odwiedzać.Może ktoś zna dobry dojazd z Marek komunikacją?:roll:

Posted

pidzej napisał(a):
Nie chodziło mi o 'wypożyczenie' tylko o kąpiel i strzyżenie w schronisku. Może jakby się na raz zebrało więcej osób to by dało radę.
Kurde- schronisko 25 km ode mnie, a nie mam samochodu. Bardzo bym chciała go regularnie odwiedzać.Może ktoś zna dobry dojazd z Marek komunikacją?:roll:

Niestety dojazd do tego schroniska bez samochodu jest bardzo trudny!!!!
Mysle ze na kapiel jest jeszcze troszke za zimno, chlopak nie moze sie przeciez przeziebic, mozna go poki co wyczesac tylko, ja w sobote bede w schronisku sprobuje tego dokonac!!!

Posted

Tyle czasu w schronisku a nadal taki wystraszony, co on musi przeżywać:-( betinka spróbuj go doprowadzić jako tako do porządku i zrób może nowe zdjęcia?

Posted

pidzej napisał(a):
Tyle czasu w schronisku a nadal taki wystraszony, co on musi przeżywać:-( betinka spróbuj go doprowadzić jako tako do porządku i zrób może nowe zdjęcia?

Psiak musial w zyciu bardzo duzo przezyc, a schronisko go pewnie jeszcze bardzie wystraszylo i psiak dlatego to wszystko tak bardzo przezywa, w sobote postaram sie go z kolezanka chociaz uczesac i zrobimy jakies nowe foteczki!!!

Posted

U nas niestety padalo ale jakos udalo nam sie go wczesac. Szun sie bal ale pozniej zaczal podchodzic, to kochany i bardzo madry psiak. Ma takie madre oczka ktore byly tak wpatrzone w moja osobe. Okazalo sie ze Szun uwielbia czesanie byla bardzo grzeczny podnosil lapke. Jego siersc po wyczesaniu byla taka delikatna padala w odcien takiego srebra wygldal slicznie. Biedak boi sie aparatu jak tylko chcialo sie zrobic zdjecia odrazu uciekala i serduszko mu tak bardzo mocno bilo, ale udalo sie zrobic pare foteczek ktora lada chwila wstawie jak tylko zostana mi przeslane. Szun jest wspanialy i piekny juz po wyczesaniu wygladal cudownie a co dopiero mowic jak by wygladal po kapieli i ostrzyzeniu. jestem pewna ze jak ktos by dal mu domek Szun by byl najkochanszym i najszczesliwszym psiakiem pod sloncem!!!!

Posted

pidzej napisał(a):
Piękny Szuń. Ale dużo większy niż na pierwszy zdjęciach? Myślałam ze on mały- średni a tu widac że chyba średni ewidentnie?
Oczka cudne.

No Szun siega pewnie gdzies tak do kolana ma pewnie cos okolo 50 cm wysokosci!!!!