betinka24 Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Szun to około 3 letni pies który przyjechał do schroniska w zeszłą zimę. Na początku był bardzo nieufny , uciekał za budami , nie dal sie dotknąć , unikał kontaktu. Było nam przykro kiedy widziałyśmy jego zagubienie , brak zaufania i stres. dałyśmy mu spokój (nie odzywałyśmy sie do niego nawet słowem , nie wołałyśmy) chodziliśmy do jego kolegów i koleżanek z boksu - miało to na celu pokazanie Szuniowi, ze nic mu nie grozi, ze głaskanie i przytulanie jest miłe. Obserwował nas zza budy. Dzięki temu stosunek Szunia do ludzi nieco sie poprawił. W przeszłości musiał zostać przez nich skrzywdzony. Został przeniesiony do innego boksu (blisko biura) żeby mial kontakt z człowiekiem non stop. mieszkał tam z około 7 psami. próbował pokazać ze dobrze sobie radzi , ze sie nie boi (ani psów ani ludzi)-ukazywał to w sposób następujący :szczekał. niestety to były tylko pozory, tak naprawdę to jego niby "groźne" szczekanie było wywołane jego totalnym strachem. niestety tydzień temu został pogryziony - psy wyczuły ze Szun to tak naprawdę slaby osobnik . Szun został przeniesiony do kolejnego boksu. Kiedy zobaczyłam go w sobotę serce rozpadło mi sie na milion kawałków. Szun wyglądał z budy - trząsł sie , denerwował. Nie szczeknął ani razu . kiedy go zawołałam nie wiedział czy ma podejść...robił 2 roki w tył , jeden w przód. W końcu sie odważył i wtedy zobaczyłam ze to jest niesamowity pies który potrzebuje naszej opieki. jego ruchy były niepewne , ale najważniejsze jest to ze sie przełamał. Kiedy głaskała go kasia (odwracał głowę w druga stronę, cały czas unikał kontaktu wzrokowego) ,w pewnym momencie Szun spojrzał jej prosto w oczy . kiedy zobaczyłam ze Kasia płacze wiedziałam juz ze Szun dał jej znak. nagle powiedziała "Ewa , teraz będzie juz tylko lepiej , zobaczyłam w tych oczach uśmiech" to był ten przełomowy moment, szun nam zaufał. Trwało to około roku ... Na pewno nie będzie tak, ze teraz podbiegnie do nas z merdającym ogonem , ale wiemy ze spokojem i delikatnością wyprowadzimy tego psa na prostą. Quote
iwop Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Kolejny piekny kudłaczek! Terierrowany a może sznaucerowaty...?:oops: Quote
betinka24 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Muszesie upewnic do konca czy to suczka czy piesek!!! Bo juz sama sie pogbilama ale dzis napewno bede wiedziala!!! Quote
betinka24 Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 juz teraz jestem pewna to piesek !!!! Quote
malagos Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Kudłata jak owieczka! Śliczna panienka! Quote
betinka24 Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 tylko doprowadzic go do porzadku, ostrzyc, wykapac i tylko kochac. Cudowny psiak!!! Quote
betinka24 Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Szuń czeka na cudowny domek, zakoncz jego schroniskowy koszmar Quote
iwop Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Czy ma ogłoszenia? Może trzeba zbierać na sterylke? Quote
betinka24 Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 iwop napisał(a):Czy ma ogłoszenia? Może trzeba zbierać na sterylke? To jest jednak piesek wczorej bylam w schronisku i go sprawdzilam na 100%, ale sie z nim zamotalam inna wolontariuszka powiedziala mi ze to suczka i nia sie zasugerowalam, ale teraz juz wiem ze to piesek, wiec sterylka nie potrzebna tylko domeczku szukamy. a ja go oglaszam jeszcze na allegro!! Quote
betinka24 Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Szun ciagle czeka na domek??? Quote
betinka24 Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 dzis tak pada śnieg a Szuń siedzi w tej klatce pewnie caly trzesie sie z zimna pewnie caly jest mokry. Biedny psiaczek:placz: Quote
betinka24 Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 Szun zostal przeniesiony do innego kojca tam caly sie trzesie ze strachu, potrzeba mu szybko znalesc domek, gdzie bedzie mogl odzyc!!! Quote
betinka24 Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 Nowe foteczki psiaka, nawet na tych fotkach widac jak bardzo jest wystraszony!!! Quote
betinka24 Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Szuń idzie jeszcze na noc na spacerek moze teraz ktos go jeszcze zauwazy!!! Quote
Edi100 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Naprawdę jest sliczny i taaaaaaaaaaki biedny!:placz: Quote
betinka24 Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Edi100 napisał(a):Naprawdę jest sliczny i taaaaaaaaaaki biedny!:placz: i strasnie wystraszony. Biedak mowi wam!!! Teraz zostal przeniesiony do innego kojca i wogole nie potrafi sie w nim odnalesc :-( Quote
betinka24 Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 no i biegniemy do góry po domek!!! Quote
betinka24 Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 Szun bardzo pilnie potrzebuje domku!!! Quote
malawaszka Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 on już od jakiegoś czasu na sznaucerowej stronie, tylko jak ma na imię w końcu? Szuń czy Mat jak pisała mi Neigh? a to i tak pewnie imiona "robocze" na które nie reaguje? Quote
betinka24 Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 malawaszka napisał(a):on już od jakiegoś czasu na sznaucerowej stronie, tylko jak ma na imię w końcu? Szuń czy Mat jak pisała mi Neigh? a to i tak pewnie imiona "robocze" na które nie reaguje? Dokladnei to sa tylko imiiona robocze ja mowie na niego Szuń zeby wiedziec pozniej o ktorego psiaka chodzi!!! Quote
betinka24 Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 Szuń biegnie do góry po domek. domeczku gdzie ty sie ukrywasz ile Szuń jeszcze bedzie na ciebie czekal!! Quote
betinka24 Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 Szuń na dobranoc wszystkim sie przypomina!!! Quote
iwop Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 betinka skąd takie dziwaczne imie kudłaczka? :oops: Quote
Recommended Posts