Viris Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Miejmy nadzieję. Ale lepiej by było gdyby to trwało krócej. Quote
martik b Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Zabrałam się za ogłoszenia..a więc Marco na: http://www.eoferty.com.pl/id58353.html www.kupiepsa.pl www.4lapy.pl www.alegratka.pl www.adopcje.org www.kupsprzedaj.pl http://zwierzeta.pilne.net/ www.anonse.pl i będzie w gazecie anonse 30.11 w piątek Allegro nie zrobiłam, bo Marta napisałaś, że zrobisz ;) Quote
Cerber Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ehhhh no taaa, kolejna bida, która potrzebuje domku i opieki. Z tego co się zorientowałam to Marco jest bardzo fajnym, towarzyskim i nadającym każdego domku, psem. Nie skacze już na psa, z którym mieszka, oba siebie wzajemnie tolerują, a może nawet lubią... wiekszych problemów psiak nie sprawia, ale potrzebuje koniecznie kastracji i trochę socjalizacji, bo trochę nadpobudliwy jest i ciągle skacze na wszystko i wszystkich, nie zawsze w celu ten teges, tylko z radochy. Baaaaaardzo szybko się uczy, więc z mogę wywnioskować, że jest taki mądry jak mój cerbi :P tylko trzeba do niego konsekwencji... mam nadzieję, że niedłóugo przytyje i że Marta z Viris znajda mu kochający domek. Mam dobrą wiadomość odnośnie DT... na razie Marco może tam przebywać.... z tego co wiem to nikomu nie zawadza i jest super. Oczywiście Dt też chciałoby, żeby jak najszybciej misiak znalazl swoj kat na ziemi. Quote
Marta_Ares Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Marta dziekuje bardzo za ogloszenia :multi: :loveu: :loveu: Allegro bedzie dzisiaj jak wroce z angielskiego to odrazu zabieram sie za to. Agata (Viris) mam prosbe czy bylabyś w stanie zrobic ogloszenie o Marco do wydrukowania i mi przeslac to ja pokseruje i porozwieszam po Kowalu, w szkole pokaze. Quote
Viris Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Marta postaram się zrobić ogłoszenie, ale dzisiaj mam co innego na głowie. Dzięki Luiza że się wywiedziałaś jak się Marco sprawuje w DT, ja strasznie zalatana. Quote
Marta_Ares Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 ja postaram sie odwiedzic go w DT w ciagu tygodnia, stesknilam sie za nim:loveu: Quote
martik b Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Marta_Ares napisał(a):Marta dziekuje bardzo za ogloszenia :multi: :loveu: :loveu: Allegro bedzie dzisiaj jak wroce z angielskiego to odrazu zabieram sie za to. Agata (Viris) mam prosbe czy bylabyś w stanie zrobic ogloszenie o Marco do wydrukowania i mi przeslac to ja pokseruje i porozwieszam po Kowalu, w szkole pokaze. Wywieź takie ogłoszenia też w lecznicach wet. w schronisku może...a czy Wy w ogóle dzwoniłyście do schronu, ze znalazłyście takiego psa, bo może ktoś u nich zgłaszał zaginięcie...może się komuś zgubił...może :roll: ...choć bardziej prawdopodobne znając nasze społeczeństwo, że ktoś go po prostu wyrzucił :( Quote
Cerber Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 mam staly kontakt z DT wiec nie ma problemu info z mojej str ;) sama tez, ktoregos dnia zgarne cerbiszona i pojde na spotkanie z Marco ;) Quote
Marta_Ares Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 do schroniska probuje sie od soboty dodzwonic, jak wrescie ktos odebrał to powiedzial ze jest pracownikiem i nie wie czy ktos zglaszal zaginiecie psa i ze wogole on sie nie orientuje . Quote
martik b Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Marta_Ares napisał(a):do schroniska probuje sie od soboty dodzwonic, jak wrescie ktos odebrał to powiedzial ze jest pracownikiem i nie wie czy ktos zglaszal zaginiecie psa i ze wogole on sie nie orientuje . a to ciekawe:-o:cool1: te nasze schroniska i ich funkcjonowanie:shake: Quote
Viris Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Jak zrobimy ogłoszenia to zawisną wszędzie gdzie będzie potrzeba. Wszystkie lecznice, sklepy zoo, do schroniska podjedziemy też i zostawimy. Ja wczoraj dostałam 10 zł od Draczyn - na wystawie. Będzie dla Marco na jedzonko czy do kastracji się dorzuci. Na fora też powrzucam inne, ale teraz mam trochę roboty też na głowie. Quote
pixie Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 martik b Cerber Viris Marto jestescie FANTASTYCZNE!!! co za tempo! ja tylko z doskoku, wiec trzymam kciuki, ciesze sie ze w DT moze chwile pobyc Bazarek na kastracje dla chlopaka by sie przydal... hmmmm przejrze szuflady takze Marco - bardzo ladne imie! Quote
Marta_Ares Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Ja jestem rowniez zaskoczona tym jak zareagowali inni Dt, Viris i Luiza to byla blyskawiczna akcja, naprawde nie wiedzialam ze tak szybko to sie uda:loveu: jednak nie mozemy sie jeszcze do konca cieszyc poniewaz nalezy mu znalezc Ds, fakt jest narazie w dt ale wszyscy wiemy ze lepiej bedzie jak szybko znajdziemy mu jakis kochajacy domek, niestety ja tez mam bardzo malo czasu:-( Quote
martik b Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 macie w tytule prawie beagle..no umaszczenie może podobne jednak on mi bardziej posturą jakiegoś gończego przypomina :lol: Quote
Marta_Ares Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 no wrescie Marco jest na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=275629441 Quote
Viris Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Super. Ja na dniach zrobię to ogłoszenie, i dowiem się kiedy można go wykastrować. Bo nad tym jego popędem np do Klary nie da się zapanować. Dzisiaj zawiozłam do DT trochę eukanuby dermatosis, wyczyściłam mu dość dokładnie uszy. Jedno ucho jest w gorszym stanie - ma strupki i leci krew. Ale są lekarstwa na te zmiany, na szczęście moja Klara ma zapalenie uszu dość często więc po ostatnim lek teraz odziedziczył właśnie Marco i nie trzeba było wykładać 40 zł na to. Aha zawiozłam trochę pedigree - do weekendu jestem prawie bez kasy, ale zawsze taka pucha trochę pomoże w odtuczeniu. No i eukanubę też pochłaniał w sekundy :D Quote
Marta_Ares Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Kurde przydalby sie jakis bazarek, ja moge wystawic pluszaki, ale rowniez narazie nie mam czasu:-( :-( dzisiaj w nocy czeka mnie nauka na trudna klasowke z francuskiego. Ja tez mu cos zawioze do jedzenia jak go w tygodniu odwiedze. Quote
Cerber Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Tak Aga, ale z tego co wiemy to nasz przyjaciel nie skacze już na psa z którym mieszka, co bardzo DT cieszy, bo jest mniejszy problem. Mysle, ze jak Misiak ppoprzebywalby z Klarka tak jak z tym drugim psiakiem chociaz z dobe, no i pod okiem takiego dobrego opiekuna, który nie spuszcza go z oka to mysle, ze i do Klary by nie startowal. Mimo wszystko fakt jest faktem, ze Marco probuje skakac na każdego nowopoznanego pieska, no i to jest minus i dlatego sadze, ze trzeba go przekoniecznie wykastrowac, dla jego i innych bezpieczeństwa ;) Quote
Marta_Ares Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 tak jak napisalam na allegro Marco szybko sie uczy i wmiare ladnie raguje juz na imie i przywolywanie:loveu: Quote
Cerber Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Marta fotki są suuuper, Marco to naprawdę cudowny psiak, musi znaleźć domek nie ma co ;) Quote
martik b Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 [quote name='Marta_Ares']no wrescie Marco jest na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=275629441 Martuś świetnie, że ma allegro, tam bardzo dużo osób zagląda...ale mam pewną propozycję, ludzie na allegro często wrzucają jak chcą coś znaleźć pies, szczeniak itp...więc może do tytułu byś dodała Pies Marko...mi się wydaję, że tak będzie lepiej ;) Quote
Viris Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Ja coś wystawię na bazarek może, ale też nie teraz bo ledwo się wyrabiam ze wszystkim. Mam dwa pudła rzeczy do wystawienia, łącznie z 2 aparatami cyfrowymi :P Quote
Marta_Ares Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Marco ma 2 obserwatorow czy to ktos od Was???;) Quote
Recommended Posts