Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie co z kasą ? Miałam małą nadzieję,że będziemy mieli jakiś,maleńki wpływ na wygląd tabliczki... :roll:

Marzyłam sobie,że będzie na niej jakiś napis,który powie odwiedzającym grób Eli,jaką była osobą....teraz wiadomo,że to jest miejsce JEJ spoczynku i to wszystko....szkoda... :roll:

Nie piszcie proszę,że pownniśmy się cieszyć z tego co jest ! Cieszę się,tylko miałam nadzieję,na coś bardziej osobistego !

Posted

My chyba i tak myslimy o takiej normalnej plycie nagrobnej - marmurowej czy cos - i wtedy bedziemy mogli napisac cos o tym, jakim Czlowiekiem byla Ela...

Posted

Lu, dobrze, ze Ela nie leży w bezimiennym grobie, a na tabliczkę nie mieliśmy wpływu bo to nie mu ją robiliśmy :(

A zdjęcie Eli w białej sukni też duzo mówi :wink: że była osobą czystą ...... duchowo :wink:

Posted
My chyba i tak myslimy o takiej normalnej plycie nagrobnej - marmurowej czy cos - i wtedy bedziemy mogli napisac cos o tym, jakim Czlowiekiem byla Ela...

No,właśnie o to mi chodzi !!! :P

PIKA,jasne,że dobrze,że ELA nie leży w bezimiennym grobie ! Co do tego nie mam żadnych wątpliwości !!! :P

Posted

Jejciu jak siem cieszę, że Ela ma już swoja tabliczkę... A to, że nie ma tam jej z psami... w końcu najważniejsze jest to, że MY wiemy, że była wspaniałym człowiekiem, kochała charty i wszystkie inne stworzonka...

Chciałabym kiedyś pojechać do Poznania na grób Eli... a póki co, mam nadziję Agguś, że zapaliłaś świeczuszke także odemnie...?

[*]

Posted

Bardzo, bardzo Ela była przy mnie w te smutne dni....[:]

I ja uważam, że dobrze, że ktoś (?) pomyslał i nie leży już bezimiennie. To dobra wiadomość.

Choć nadal uważam, że nasz pomysł z tablicą był wspaniały i wart dlaszej pracy z naszej strony. Tak niewiele możemy jej ofiarować tutaj. Jak myślicie?

Posted

nie było mnie na Dogomanii od kwietnia. przyszłam kilka dni temu, wątek o Rotti odnalazłam dzisiaj :( :( :( mam nadzieję, że śpi teraz spokojnie [']['][']

sorki, ze tak prosto z mostu: dajcie mi znać co z jej psami, może trzeba jakoś pomóc. mieszkam we Wrocławiu, ale może chociaż dorzuciłabym się na karmę.

Posted
Chciałabym kiedyś pojechać do Poznania na grób Eli... a póki co, mam nadziję Agguś, że zapaliłaś świeczuszke także odemnie...?

[*]

Kupiłam jeden duzy niebieski znicz...

Posted

Przepraszam, że zniknęłam na tak długo - siła wyższa.

Tuż przed 1 listopada skontaktował się z jarkiem (moim kolega małżonkiem) Karol (syn Rotti) z prośba czy tablicę można zrobić przed Swiętem. Niestety - to był za krótki termin, a do tej pory nie otrzymaliśmy danych, jakie miałyby pojawić się na takiej tablicy( data urodzenia). Oczywiście, że byłam na grobach i zajrzałam do Eli, zapaliłam niebieskie znicze. Tabliczkę widziałam, ale nie wiem czy to już ostateczna wersja? Bo Jarek nie odwołał zobowiązania i jeżeli tylko Karol wyrazi taką chęć i poda dane (choć teraz to już mogę spisać je z tabliczki na grobie) to zrobienie przez nas tablicy (gratis oczywiście) i jej zamontowanie jest nadal aktualne. Potrzebne są tylko wymiary, dane i zgoda Karola...

Posted

Joanna to dobrze że skontaktowałas sie już z Karolem i wszystko się teraz powinno ruszyć :roll: .

Amadeusz my też Cię serdecznie witamy :wink: . Jak widzisz cały czas sprawa tablicy jest załatwiana, trzeba było najpierw ustalic wszystko z rodziną Rotti nie można tak samemu sobie zrobić co sie podoba. A pieniążki były wysyłane dla Rotti na bieżąco (mozesz to poczytać tu http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=11855&postdays=0&postorder=asc&highlight=chust&start=500)

Rotti My zawsze o Tobie pamiętamy :(

Posted
nO TAK,ale największa ilość chust została sprzedana w lipcu i sierpniu,kiedy niestety Roti już odeszła.Sorki,że sie nie przywitałem

A kto z Was przygarnął pieski Roti-są nadal razem?Chętnie podrzuce im coś smacznego do jedzonka

A moglbys napisac cos wiecej o sobie - bo wybacz, ale pojawiles sie nagle i chcesz rozliczenia - pieniadze zebrane juz po odejsciu Eli zostaly przekazane na schronisko najprawdopodobniej.

A psiaki Eli sa u nowych wlascicieli bardzo daleko stad - wiedzie im sie bardzo dobrze.

Posted

Tuffi ja nie wiem czy pieniązki poszły na schronisko.

Jak nam zniknęła JoannaP to ja dzwoniłam do Dianki i wstrzymałam wszelkie ruchy pieniążkami do odwołania :wink:

Myślę, że to zrobiła, ale mogę się dowiedzieć) :D

Amadeusz a Ty z Urzędu Skarbowego czy jak ? :niewiem:

A może Ty nam powiesz co zrobiłeś? :-? Jak na razie przekazanie pieniążków z chust „na cel” to była dobra wola Dianki, :D czego robić nie musiała i nikt nic nie będzie jej wyliczał. :evil: A Ty przede wszystkim :evil:

To ile chust sprzedano nie ma znaczenia bo „na cel” miał iść zysk a nie cala kwota. Weź pod uwagę że żeby zrobić chusty trzeba było kupić materiał i zrobić nadruki a to kosztuje Panie Księgowy :-?

Posted

Pika: nie nerwujsia . Zostawmy to zresztą bo tu przecież chodzi o tablicę dla naszej Rottinki :P

A Amadeusza proszę o takt w tej sprawie 8)

JoannaP: dobrze Cię widzieć kochana :D

Dobrze, że sprawa nadal aktualna (bo już się martwiłam). Teraz najważniejsze, by Karol wyraził zgodę bo od tego zależy czy ta tablica będzie.

Dianka i Tufi napewno się odezwą i powiedzą czym dysponujemy bo od tego zależy jaka będzie ta tablica.

O ile kasa nie poszła faktycznie na schronisko, bo tak mogło się stać.

Jeśli tak się stało, proponowałabym zrobić zbiórkę jak już ustalimy projekt i JoannaP ustali koszty robocizny i materiałów naszego projektu.

Ale teraz najważniejsze to zgoda Karola.

Posted
Pika: nie nerwujsia . Zostawmy to zresztą bo tu przecież chodzi o tablicę dla naszej Rottinki :P

A Amadeusza proszę o takt w tej sprawie 8)

JoannaP: dobrze Cię widzieć kochana :D

Dobrze, że sprawa nadal aktualna (bo już się martwiłam). Teraz najważniejsze, by Karol wyraził zgodę bo od tego zależy czy ta tablica będzie.

Dianka i Tufi napewno się odezwą i powiedzą czym dysponujemy bo od tego zależy jaka będzie ta tablica.

O ile kasa nie poszła faktycznie na schronisko, bo tak mogło się stać.

Jeśli tak się stało, proponowałabym zrobić zbiórkę jak już ustalimy projekt i JoannaP ustali koszty robocizny i materiałów naszego projektu.

Ale teraz najważniejsze to zgoda Karola.

Ja też się cieszę, że znów mogę łączyć się ze światem :D

Co do płyty:

płyta marmurowa - GRATIS

obrobienie płyty - GRATIS

umocowanie płyty - GRATIS

Tylko wykonanie napisu będzie płatne, bo trzeba to zlecić kamieniarzowi. To nie będzie duża kwota, więc nie denerwujcie się, na pewno starczy - a jak nie, to sie skrzykniemy po 2 złote :D

No dobrze, ale Karol w końcu musi zdecydować jaka duża ma być to płyta, jakiego koloru (proponuje czarną) i co dokładnie ma być napisane , w jakiej formie i gdzie umieścić. A Karol znów się nie odzywa - więc czekam. W tej chwili jest JAKAŚ informacje, więc już nie jest tragicznie bezimienna, ale płyta byłaby ładniejsza.....

Posted

Bea a weź się tu nie denerwuj :roll: "przyszla do mnie nie wiem skąd, zawrócila w głowie tak naprawdę........ " Dobła już nie komentuje :roll:

Joanna już Ci to mówilam, ale powiem jeszcze raz : milo Cie wdzieć z powrotem :D

A ja się siakoś z Dianką skontaktuje i spróbuje sie dowiedziec, czy coś z kaski zostało

• 2 weeks later...
Posted
Dzis mija 5 miesiecy... A ja przeciez jeszcze wczoraj z Nia rozmawialam, smialysmy sie, zbieralysmy fruwajace po pokoju futro Borysa..........

Tak Tufi...czas niestety leci nieubłagalnie... :cry: Pomyslec, ze jeszcze nie tak dawno pojechałam z nia na wystawe...ostanią jak sie okazało...Jakze wtedy była szczesliwa, ze mogała wystawic swoje psy...

Rotti [`]