00000 Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 No właśnie nie wiemy kto zrobił tabliczkę - może ktoś z rodziny. Quote
Agga Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Tufi nie wiem kto zrobił, ale nareszcie nasza ELA ma swoja tabliczke... :) Quote
PIKA Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Tabliczka sliczna :) Ale zagadka kto ją zrobił :roll: I co z kasą, którą zebralismy na tą tabliczke ? :hmmmm: Quote
LUSILLE Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 No właśnie co z kasą ? Miałam małą nadzieję,że będziemy mieli jakiś,maleńki wpływ na wygląd tabliczki... :roll: Marzyłam sobie,że będzie na niej jakiś napis,który powie odwiedzającym grób Eli,jaką była osobą....teraz wiadomo,że to jest miejsce JEJ spoczynku i to wszystko....szkoda... :roll: Nie piszcie proszę,że pownniśmy się cieszyć z tego co jest ! Cieszę się,tylko miałam nadzieję,na coś bardziej osobistego ! Quote
tufi Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 My chyba i tak myslimy o takiej normalnej plycie nagrobnej - marmurowej czy cos - i wtedy bedziemy mogli napisac cos o tym, jakim Czlowiekiem byla Ela... Quote
PIKA Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Lu, dobrze, ze Ela nie leży w bezimiennym grobie, a na tabliczkę nie mieliśmy wpływu bo to nie mu ją robiliśmy :( A zdjęcie Eli w białej sukni też duzo mówi :wink: że była osobą czystą ...... duchowo :wink: Quote
LUSILLE Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 My chyba i tak myslimy o takiej normalnej plycie nagrobnej - marmurowej czy cos - i wtedy bedziemy mogli napisac cos o tym, jakim Czlowiekiem byla Ela... No,właśnie o to mi chodzi !!! :P PIKA,jasne,że dobrze,że ELA nie leży w bezimiennym grobie ! Co do tego nie mam żadnych wątpliwości !!! :P Quote
Justa Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Jejciu jak siem cieszę, że Ela ma już swoja tabliczkę... A to, że nie ma tam jej z psami... w końcu najważniejsze jest to, że MY wiemy, że była wspaniałym człowiekiem, kochała charty i wszystkie inne stworzonka... Chciałabym kiedyś pojechać do Poznania na grób Eli... a póki co, mam nadziję Agguś, że zapaliłaś świeczuszke także odemnie...? [*] Quote
anetta Posted November 11, 2004 Posted November 11, 2004 Jaka piekna ta tabliczka :) :) A znicz na pierwszej focie to jest identyczny do tego co ja mam :) Jak zobaczylam ta tecze to lezka az mi sie zakrecila... Quote
bea100 Posted November 11, 2004 Posted November 11, 2004 Bardzo, bardzo Ela była przy mnie w te smutne dni....[:] I ja uważam, że dobrze, że ktoś (?) pomyslał i nie leży już bezimiennie. To dobra wiadomość. Choć nadal uważam, że nasz pomysł z tablicą był wspaniały i wart dlaszej pracy z naszej strony. Tak niewiele możemy jej ofiarować tutaj. Jak myślicie? Quote
moboj Posted November 11, 2004 Posted November 11, 2004 nie było mnie na Dogomanii od kwietnia. przyszłam kilka dni temu, wątek o Rotti odnalazłam dzisiaj :( :( :( mam nadzieję, że śpi teraz spokojnie ['][']['] sorki, ze tak prosto z mostu: dajcie mi znać co z jej psami, może trzeba jakoś pomóc. mieszkam we Wrocławiu, ale może chociaż dorzuciłabym się na karmę. Quote
chrupka Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 a ja stale nie moge sie pogodzic z tym ze Jej juz nie ma i ze nie zobaczy mojego potfora.. i nie powie mi jak go ujarzmic.. i wogole juz mi nic nie powie.. Quote
Agga Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Chciałabym kiedyś pojechać do Poznania na grób Eli... a póki co, mam nadziję Agguś, że zapaliłaś świeczuszke także odemnie...?[*] Kupiłam jeden duzy niebieski znicz... Quote
JoannaP Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Przepraszam, że zniknęłam na tak długo - siła wyższa. Tuż przed 1 listopada skontaktował się z jarkiem (moim kolega małżonkiem) Karol (syn Rotti) z prośba czy tablicę można zrobić przed Swiętem. Niestety - to był za krótki termin, a do tej pory nie otrzymaliśmy danych, jakie miałyby pojawić się na takiej tablicy( data urodzenia). Oczywiście, że byłam na grobach i zajrzałam do Eli, zapaliłam niebieskie znicze. Tabliczkę widziałam, ale nie wiem czy to już ostateczna wersja? Bo Jarek nie odwołał zobowiązania i jeżeli tylko Karol wyrazi taką chęć i poda dane (choć teraz to już mogę spisać je z tabliczki na grobie) to zrobienie przez nas tablicy (gratis oczywiście) i jej zamontowanie jest nadal aktualne. Potrzebne są tylko wymiary, dane i zgoda Karola... Quote
banjo Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 Joanna to dobrze że skontaktowałas sie już z Karolem i wszystko się teraz powinno ruszyć :roll: . Amadeusz my też Cię serdecznie witamy :wink: . Jak widzisz cały czas sprawa tablicy jest załatwiana, trzeba było najpierw ustalic wszystko z rodziną Rotti nie można tak samemu sobie zrobić co sie podoba. A pieniążki były wysyłane dla Rotti na bieżąco (mozesz to poczytać tu http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=11855&postdays=0&postorder=asc&highlight=chust&start=500) Rotti My zawsze o Tobie pamiętamy :( Quote
tufi Posted November 18, 2004 Posted November 18, 2004 nO TAK,ale największa ilość chust została sprzedana w lipcu i sierpniu,kiedy niestety Roti już odeszła.Sorki,że sie nie przywitałemA kto z Was przygarnął pieski Roti-są nadal razem?Chętnie podrzuce im coś smacznego do jedzonka A moglbys napisac cos wiecej o sobie - bo wybacz, ale pojawiles sie nagle i chcesz rozliczenia - pieniadze zebrane juz po odejsciu Eli zostaly przekazane na schronisko najprawdopodobniej. A psiaki Eli sa u nowych wlascicieli bardzo daleko stad - wiedzie im sie bardzo dobrze. Quote
PIKA Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 Tuffi ja nie wiem czy pieniązki poszły na schronisko. Jak nam zniknęła JoannaP to ja dzwoniłam do Dianki i wstrzymałam wszelkie ruchy pieniążkami do odwołania :wink: Myślę, że to zrobiła, ale mogę się dowiedzieć) :D Amadeusz a Ty z Urzędu Skarbowego czy jak ? :niewiem: A może Ty nam powiesz co zrobiłeś? :-? Jak na razie przekazanie pieniążków z chust „na cel” to była dobra wola Dianki, :D czego robić nie musiała i nikt nic nie będzie jej wyliczał. :evil: A Ty przede wszystkim :evil: To ile chust sprzedano nie ma znaczenia bo „na cel” miał iść zysk a nie cala kwota. Weź pod uwagę że żeby zrobić chusty trzeba było kupić materiał i zrobić nadruki a to kosztuje Panie Księgowy :-? Quote
bea100 Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 Pika: nie nerwujsia . Zostawmy to zresztą bo tu przecież chodzi o tablicę dla naszej Rottinki :P A Amadeusza proszę o takt w tej sprawie 8) JoannaP: dobrze Cię widzieć kochana :D Dobrze, że sprawa nadal aktualna (bo już się martwiłam). Teraz najważniejsze, by Karol wyraził zgodę bo od tego zależy czy ta tablica będzie. Dianka i Tufi napewno się odezwą i powiedzą czym dysponujemy bo od tego zależy jaka będzie ta tablica. O ile kasa nie poszła faktycznie na schronisko, bo tak mogło się stać. Jeśli tak się stało, proponowałabym zrobić zbiórkę jak już ustalimy projekt i JoannaP ustali koszty robocizny i materiałów naszego projektu. Ale teraz najważniejsze to zgoda Karola. Quote
JoannaP Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 Pika: nie nerwujsia . Zostawmy to zresztą bo tu przecież chodzi o tablicę dla naszej Rottinki :P A Amadeusza proszę o takt w tej sprawie 8) JoannaP: dobrze Cię widzieć kochana :D Dobrze, że sprawa nadal aktualna (bo już się martwiłam). Teraz najważniejsze, by Karol wyraził zgodę bo od tego zależy czy ta tablica będzie. Dianka i Tufi napewno się odezwą i powiedzą czym dysponujemy bo od tego zależy jaka będzie ta tablica. O ile kasa nie poszła faktycznie na schronisko, bo tak mogło się stać. Jeśli tak się stało, proponowałabym zrobić zbiórkę jak już ustalimy projekt i JoannaP ustali koszty robocizny i materiałów naszego projektu. Ale teraz najważniejsze to zgoda Karola. Ja też się cieszę, że znów mogę łączyć się ze światem :D Co do płyty: płyta marmurowa - GRATIS obrobienie płyty - GRATIS umocowanie płyty - GRATIS Tylko wykonanie napisu będzie płatne, bo trzeba to zlecić kamieniarzowi. To nie będzie duża kwota, więc nie denerwujcie się, na pewno starczy - a jak nie, to sie skrzykniemy po 2 złote :D No dobrze, ale Karol w końcu musi zdecydować jaka duża ma być to płyta, jakiego koloru (proponuje czarną) i co dokładnie ma być napisane , w jakiej formie i gdzie umieścić. A Karol znów się nie odzywa - więc czekam. W tej chwili jest JAKAŚ informacje, więc już nie jest tragicznie bezimienna, ale płyta byłaby ładniejsza..... Quote
PIKA Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 Bea a weź się tu nie denerwuj :roll: "przyszla do mnie nie wiem skąd, zawrócila w głowie tak naprawdę........ " Dobła już nie komentuje :roll: Joanna już Ci to mówilam, ale powiem jeszcze raz : milo Cie wdzieć z powrotem :D A ja się siakoś z Dianką skontaktuje i spróbuje sie dowiedziec, czy coś z kaski zostało Quote
LUSILLE Posted November 19, 2004 Posted November 19, 2004 Wspaniale,że akcja "tabliczka" znów ruszyła !!! :D Informujcie na bieżąco !!! :wink: Quote
tufi Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Jutro mija 5 miesiecy... A ja przeciez jeszcze wczoraj z Nia rozmawialam, smialysmy sie, zbieralysmy fruwajace po pokoju futro Borysa.......... Quote
Agga Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Dzis mija 5 miesiecy... A ja przeciez jeszcze wczoraj z Nia rozmawialam, smialysmy sie, zbieralysmy fruwajace po pokoju futro Borysa.......... Tak Tufi...czas niestety leci nieubłagalnie... :cry: Pomyslec, ze jeszcze nie tak dawno pojechałam z nia na wystawe...ostanią jak sie okazało...Jakze wtedy była szczesliwa, ze mogała wystawic swoje psy... Rotti [`] Quote
Recommended Posts