Jump to content
Dogomania

Łodzianka TEKLA sznaucerka mini p&s tymczasowa krakowianka MA DOM śląsko-krakowski!!!

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AMIGA napisał(a):
A ja wiem, jak będzie dzisiejsza noc wyglądała - weszka na poslanku, a psiury w pościeli :multi::evil_lol:

Otóż mylisz się! Ja jestem jednak wredna psia mama i z łóżka się nie dam wygonić :diabloti::mad: A zresztą zapędy ma tylko Tekla to se z nią poradzę ;)

Posted

No nieee - jak można psa w klatce trzymać :eviltong:

A jeśli chodzi o spanie, to możesz zawsze iść spać "w nogi" a Tekla niech śpi na podusi :diabloti:

Posted

Znaleźli się miłośnicy psów - a Buni wam nie żal że przez małą musi chodzić w kagańcu? Wprawdzie to jej wina że zołza no ale sprawiedliwość musi być i ruch po mieszkaniu odbywa się w sposób kontrolowany ;)
To dobrej nocy życzymy i układamy się jakoś do snu. Tekla już na łóżku - może mnie wpuści :diabloti: hihi

Posted

Otóż spieszę donieść że nocą klatka była pusta - nie było w niej ani ludzi ani psów :eviltong: Tekla oczywiście spała w łóżku i już nawet nie będę pisać co narobiła do tegoż łóżka :mad: Ale poza tym wszystko ok :evil_lol:
No i wiadomość - zamiast jutro to już dziś wieczorem przyjeżdża potencjalna nowa pańcia Tekli :roll: Zobaczymy co z tego wyniknie...:roll:

Posted

TEKLA POJECHAŁA Z UROCZĄ PAŃCIĄ DO DOMKU. BĘDZIE ŚLĄZACZKO-KRAKOWIANKĄ :multi::multi::multi:

A ja mam w oczach łzy szczęścia i rozpaczy :loveu::placz::multi::-(:multi:

Adopcja odbyła się w asyście Amigi i Monity które przyjechały poznać Teklę a załapały się na adopcję :)
Grażyna - nowa pańcia Tekli chyba się tu z nami na dogo pojawi. A zdjecia i relacje będą na bieżąco. To dogomaniaczka z krwi i kości. Polubiłyśmy się wszystkie :p

Posted

Nie udało mi się wczoraj nic napisać, nie miałam cierpliwości do Dogo.
Ale rzeczywiście uważam, że Tekla (sory - chyba zostanie Figą) znalazła fantastyczną panią. Od razy zapałała uczuciem do Tekli=Figi. I po pierwszym przełamywaniu lodów Tekla tez zaczęła wykazywać dowody miłości - wylizała pańcię i nadstawiała się do mizianka. Teraz czekamy na relację no i oczywiście na fotki :loveu:

Posted

Dogo chodzi straszliwie :angryy: trzeba mieć anielską cierpliwość.
Tekla rzeczywiście dostała na imię FIGA. Jest relacja poranna - wszystko ok :multi::loveu::p

Donoszę uroczyście,że Figa ma się dobrze, a nawet b. dobrze :)
Spała z nami w łóżku, od czasu do czasu wydając różne zabawne dzwięki zadowolenia zwłaszcza gdy moja lub córki reka smerały jej drobna postać.
Jesteśmy juz po spacerze.Wczoraj posiurała sie w domku i bardo dobrze wiedziała ze to nie był własciwe , bo chowała się po kątach:)

Posted

:multi::multi::multi:ahhh wiedziałam, że taka fajna sznupka nawet sikawka szybko znajdzie domek :loveu::loveu::loveu:

Weszko dla Ciebie :Rose: bo bez tej szansy którą jej dałaś nie udałoby się tak szybko :loveu:

Posted

A czułam, że to wspaniała pańcia i wspaniały dom :multi:
Weszko gdyby nie Ty, to malutka pewnie by tkwila jeszcze w schronisku, albo by trafiła byle gdzie!!! :Rose::Rose:
A jak Dirkulec przeżył strate koleżanki?? Bo Bunia pewnie szczęśliwa ? :p

Posted

Cioteczki dziękuję za ciepłe słowa pod moim adresem :oops::p Ale największe słowa uznania dla Grażyny, która przygarnęła Tekluchę pod swój dach :loveu:
Dirulec jakoś się pogodził ze stratą - w zastępstwie ma śnieg ;) No a Bunia cała zadowolona :)

Posted

Raport od Figi zrelacjonowany przez pańcię :)

Pierwszy:

"mała bryka, na okragło podjada i żebrze o każdy nadarzający sie kąsek :) , no i pije bez opamiętania.Szukam sposobu.Kilkakroć dolewałam wody do miseczki,żeby wiedziała,że nie zabraknie jak się już napiła.Dwa razy zdarzyło się że pochliptała icoś zostawiła ,jednak w większości przypadków - do dna!!!
A później siura bez opamiętania,Chyba zatem będę egiostką i wieczorem ograniczę to podpijanie :)
W między czasie patyczki ( woli te miękkie) ,puszeczka, kanapeczka ...a jakże .. Ciasteczko czemu nie? mniam....
Muszę być chyba bardziej "twarda":)
Oprócz siusiania ,zdarzyła się kupka(mówie o domku), bo na spacerze to już reguła(każdym! ).
We wtorek pojade do weterynarza.Umówie sterylizację, zrobimy porzadek z ząbkami(śmierdziucha okropicznie-padam jak otworzy pyska :)))) )"

I późniejszy:

[SIZE=2]"Wczoraj dostała pierwsze prezenty: nową smyczkę, szeleczki z cielecej skórki, piłeczkę ,patyczki..Dziś - legowisko i uszyłam jej ubranko żeby nie marzła.Przed chwila byłyśmy je przetestować i mam wrazenie że była bardzo zadowolona :)"

Ma ten mały brzdąc teraz same luksusy :loveu: