Jump to content
Dogomania

Łodzianka TEKLA sznaucerka mini p&s tymczasowa krakowianka MA DOM śląsko-krakowski!!!

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No przecież od razu mówiłam że to żaden mieszaniec ani mix tylko czysta miniaturka :eviltong::cool1:
Malawaszko - tą osobą która szukała jest patricia która tu właśnie napisała ;)
Jesteśmy po przeglądzie wetowym. Wszystko wygląda jest w porządku. Suczka zdrowa, oceniona na ok. 6 lat, ma braki w uzębieniu ale nie z powodu wieku - raczej wypadek albo ludzka ręka :roll:
Uszy czyste, oczka ok, w jednym ślad po starym draśnięciu rogówki.
Pazurki obcięte.
Nie ma żadnego wrzoda pod szyją, o którym wspominali w schronisku :roll:
Wycięte kłaki na przodzie - w kagańcu i z pacyfikacją się udało.
Zrobione USG - w ciąży nie jest, no chyba że bardzo wczesnej :diabloti: Pęcherz i inne bebeszki w porządku.
Tableki na robale wzięte.
Póki co nic więcej do roboty. Trochę niech odsapnie i sterylka ale póki co chcę jej dać czas. No i szczepienie na wirusówki ale to też nie teraz.
CZYLI: TEKLA - SUCZKA ŁADNA, MIŁA, ZDROWA SZUKA DOMKU :loveu:

Posted

Tekla póki co tfu tfu nie szczeka tak ot sobie. Ale nie lubi jak ją zamykam albo zostawiam samą i idę z Bunią i Dirki - wtedy szczeka.
W ogóle jest bardzo spokojna. Byłam z nią dziś u mojej mamy i ładnie się zachowywała. Ułożyła sie na posłanku i spała. No i przy okazji zdała tam pozytywnie koci test - została przetestowana na kocicy Mizi ;)
Zapomniałam jeszcze napisać że Tekla waży 5.40 kg :)

Posted

Póki co Tekla domku nie ma... ucieszę się jak juz się sprawa zakończy ale wygląda bardzo obiecująco.
Karusiap - też bym chciała żeby wszystkie nasze krakowskie biedy tak szybko szły...

Posted

To zdaję relację co u nas :)
Tekla ma się dobrze. Jest fajną suczką ale... niestety póki co załatwia się w mieszkaniu :shake: no i nie jest zbytnio zachwycona zostawaniem w samotności :shake: - pracujemy nad jednym i drugim.
Poza tym jest bardzo grzeczna, spokojna i przytulasta.
No i śpi ze mną w łóżku :crazyeye: a ja nie z tych co sypiają z psami - ale co tam! W końcu to nie mój pies :evil_lol: a poza tym ona taka malizna.
Odkryłam tez że lubi biegać za piłeczką, fajnie się bawi, przeciąga, szarpie.

Posted

Chyba każdej nocy będzie gorzej ;) Pierwszą noc spała na kocyku, drugą w nogach w łóżku, a dzisiejszą trzecią w łóżku na środku i w poprzek. Aż się boje dzisiejszej ;)