terra Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Bardzo dużo sznaucerów i mixów jest do adopcji. Biedactwa cierpią na bezdomość przez mody na tą rasę. Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Mam wrażenie, ze bezdomnych psów i psow do kupienia jest dwa razy wiecej niz mieszkancow Polski, a przeciez w schroniskach moze byc np. po 500 psiakow x 100 schronisk = 50000 psow. Najtrudniej jest w ogole zainteresowac 'obywateli' schroniskami. Gdyby bylo wieksze zainteresowanie problemami bezdomnych zwierzat, moze lepiej szlyby te adopcje. Quote
ewatr Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Ja zauważyła taką tendencje - ludzie boja sie przyjechac do schroniska :crazyeye: Ile ja sie nieraz nanamawiam , natłumacze a słysze ciągle .....boje sie co tam zastane , nie wytrzymam tego ich cierpienia itp. teksty Jak juz sie ktos przemoze i jednak uda sie nam umówic w schronisku to potem cieżko go odciągnać od tych psiaków i najczęsciej jednak nie wychodzi z pustymi rękami ;) Tylko jak przekonac ze nie ma sie czego bac ? Masz racje Aga 50 000 psów wydaje sie do przełknięcia tylko zeby przyszli i zobaczyli ze to [B]takie same[/B] psiaki jak te z pudełka od handlarza / a nieraz ze to wrecz [B]te same[/B] bo jak sie nie uda sprzedac to laduja u nas:-( / Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Masz racje Ewa, ludzie boja sie schronisk :shake: Nie wiedza, czy wytrzymaja psychicznie :-( Pamietam jak namawialam Panstwa z Mielca, ktorzy wzieli sobowtora Julci, zeby przyszli do schroniska. Jezdzili samochodem pod schroniskiem, krazyli, nie wiedzieli czy wejsc. W koncu do nich zadzwonilam, ze stoje pod brama i czekam. A jak juz weszli do schroniska, to Pani Ania nie mogla sie odebrwac od suniek z ogródka, które ja oblegly zbiorowo :wink: Nie chcieli jednak chodzic po innych boksach, szczegolnie ten pan sie bal :oops: Dali sobie noc na przemyslenie, a raniutko juz byli po Sabe :loveu: Julcia bedzie dzisiaj ponownie w Kundlu na TVP3 o 18.40. Quote
Reno2001 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 [quote name='Ulka18']Masz racje Ewa, ludzie boja sie schronisk :shake: Nie wiedza, czy wytrzymaja psychicznie :-( Pamietam jak namawialam Panstwa z Mielca, ktorzy wzieli sobowtora Julci, zeby przyszli do schroniska. Jezdzili samochodem pod schroniskiem, krazyli, nie wiedzieli czy wejsc. W koncu do nich zadzwonilam, ze stoje pod brama i czekam. A jak juz weszli do schroniska, to Pani Ania nie mogla sie odebrwac od suniek z ogródka, które ja oblegly zbiorowo :wink: Nie chcieli jednak chodzic po innych boksach, szczegolnie ten pan sie bal :oops: Dali sobie noc na przemyslenie, a raniutko juz byli po Sabe :loveu: Julcia bedzie dzisiaj ponownie w Kundlu na TVP3 o 18.40.[/quote] Mój TZ tez wymięka w schronisku. Był ze mna kilka razy i za każdym razem po prostu stamtąd uciekał i dziwił się, że ja wytrzymuję. Cóż, najwyraźniej jestem nieco twardsza od niego, choc nie powiem, że na mnie to nie robi wrażenia. Zawsze mu tłumaczę, ze jeśli ja też sie załamię a ze mną inne dziewczyny to psy zostaną same sobie. Cieszę się, że Julcia znów w TV :loveu:. Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 [QUOTE] Zawsze mu tłumaczę, ze jeśli ja też sie załamię a ze mną inne dziewczyny to psy zostaną same sobie. [/QUOTE] O to wlasnie chodzi...nie mozemy sie poddac. Robimy to dla tych biedakow. Bo one maja tak niewiele :shake: Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Zdjecie Julci bylo w programie Kundel. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie odzew :thumbs: Quote
Murka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Niestety nic :shake: Tzn. dzwonił ktoś, ale nie wiem czy w sprawie Julci, bo nikt nie odpowiadał (dowcipniś jakiś). Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Zaczely sie zapytania na Fante i Kole, to i na Julcie przyjda :kciuki: Quote
Murka Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Ja też myślę, że ktoś sie w końcu odezwie ;) Dzisiaj przyszło 40 zł od Jagody - dziękujemy :Rose: Quote
terra Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Julka nadal czeka na dom. Gdzie się ukrywa domek Julki? To taka mądra i piękna sunia. Quote
Ulka18 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Julcia sie doczeka na swoj dom. To piekna sunka, tylko ktos musi ja docenic :kciuki: ....gorzej maja te biedaki, ktore czekaja w schronisku...utytlane w blocie, niezachecajace do adopcji :shake: Quote
Justynna Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 qrde no... Żabo do góry dziarsko skacz! Quote
terra Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Julka biegnie na wieczorną prezentację. Quote
ewatr Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Julenko ślicznosci pokazuj sie wszystkim :loveu: Quote
baffi2 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Julciu biegnij już do nowego domku! I przy okazji zwolnij miejsce w hotliku dla kolejnego bidulka:diabloti: Quote
Murka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Julcia już gospodyni w domu pełną gębą :cool3: Dziamie wzorcowo na wszystkich odwiedzających nasze skromne progi ;) Nawet na tych, co zdołali przychołubić sobie nasze pozostałe stado :roll: Zreszta ogród już jest należy do niej ;) Mamy echo w domu, bo jak któryś pies się na ogrodzie odezwie, to Julcia poprawia po nim w domu :p A jak szczeka to przyjmuje pozycję wystawową :lol: i aż podskakuje z przejęcia :evil_lol: Przesłodka jest, a żebrania (o jedzenie i o wejście na łóżko) to musiała uczyć się od mistrzów świata :cool3: Quote
Ulka18 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Taka kochana, dobra psinka, a jakos trudno znalezc jej domek :shake: to niewiarygodne :roll: Quote
Murka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Właśnie wydrukowałam ogłoszenia o Julci i Koli. W czwartek zostawię je u mojej mamy w Nisku (takim sposobem znalazła dom kocinka, która do mnie trafiła) i w lecznicach w Stalowej Woli :cool3: Quote
Reno2001 Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Proszę, proszę jak to Julcia szybko adaptuje się w nowym miejscu :diabloti:. Oby tylko nowy domek pojawił się juz wkrótce...:roll: Quote
Ulka18 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='Murka']Właśnie wydrukowałam ogłoszenia o Julci i Koli. W czwartek zostawię je u mojej mamy w Nisku (takim sposobem znalazła dom kocinka, która do mnie trafiła) i w lecznicach w Stalowej Woli :cool3:[/QUOTE] Murka, jesli trzeba wydrukowac jakies plakaciki, to podeslij mi je, ja Ci wydrukuje ile chcesz :wink: i wysle priorytetem. W takiej przeciez lecznicy mozna zostawic ulotki o schronisku gdzies w poczekalni. Zapytaj prosze Jogi/Beatke czy by sie zgodzily na połozenie ulotek o schronisku. Quote
Reno2001 Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 A na allegro uparcie dwóch obserwatorów i bardzo dużo odwiedzających. Szkoda, że nie przekłada się to na faktyczne zainteresowanie Julcią :shake:. Quote
Ulka18 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Reno, ludzie obserewuja, obserwuja, w koncu sie odezwa. Zawsze na poczatku tak jest :roll: wierze, ze obserwatorzy sie ujawnia i Juleczka znajdzie domek :kciuki: Quote
Recommended Posts