Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mogłam wczoraj wejść na doogmanię i tylko w mailu przeczytałam, że Marynia nie żyje. Wyobrażałam sobie różne nieszczęścia typu skręt żołądka czy wypadek samochodowy, ale taka wersja wydarzeń nawet w najgorszych koszmarach nie przyszłaby mi do głowy. Strasznie mi żal zarówno pięknej bernardynki jak i Tomka :-( Wyobrażam sobie jak się musi biedaczysko teraz czuć. My wiemy, że nic nie mógł zrobić, ale pewnie dużo czasu jemu zajmie dojscie do podobnego wniosku i pozbycie się poczucia winy...

Posted

Planowałam od kilku dni pokazanie kolejnych ,nowych fotek stadka,ale nieszczęśliwe wydarzenia zupełnie pokrzyżowały plany.
Zdjęc mam tyle,ze juz gubię się w nich pomału,pora zatem na zaprezentowanie ich.

Oto krótka historia Bonki patyczarki:evil_lol:

Daj ten kijek..

No oddaj ,nie słyszysz!

Mnie też się nalezy..

Oddawaj!

Wygrałam!

CDN

Posted

no, usmiechniete mordki na wakacyjnej trawce:loveu: do pełni szczescia brakuje jeszcze tylko Brajlusia i Boryska, reszta ekipy sie zaprezentowała w pełnej krasie:lol:

Posted

Dzisiaj trochę Brajlusia,a konkretnie,,Krótka opowieśc o Brajlu i Cioci Ewie"

Znowu mnie obściskuje..

Nie chcę już..

Dała mi spokój..

No wreszcie poszła sobie...

To lepiej szybko dać noge..

Kolejne fotki z kochaną Ciocią Ewa wkrótce

Posted

to jeden z tych psów który olbrzymiej ludzkiej miłości ma zapas na kilka lat w przód .... conajmniej .... :)

... to nie ten sam Brajl .... ja naprawdę jestem pełna uznania.

Posted

Chciałam Wam kogoś przedstawić:

Tak pisała o Beni MałGośka z Forum Wielunskiego Schroniska:

BENIA

Benia ma ok. 1,5 roku. Młodziutka sunia, a wygląda na to, że szczeniaki miała już przy pierwszej cieczce
Jest bardzo wychudzona, w tej chwili już nieco przybrała na wadze, ale do prawidłowego zaokrąglenia całego ciałka jeszcze dużo jej brakuje...
Trafiła do nas w połowie czerwca, ze zgłoszenia o bezpańskim psie.

Ma wspaniały charakter Mimo swej wielkości zachowuje się jak maleństwo - tuli się, wpycha na kolanka, wspina na ludzkie ramiona Przyjacielska wobec wszystkich

Benia od wczoraj jest Bertą.Przyjechała na krótki tymczas,po którym pojedzie do nowego domku.Została wykąpana przez Tomka i jego mamę.Po kąpieli od razu wyjasniała.Takiego śmierdziucha bowiem nie wiozłam jeszcze nigdy.Przy okazji zabraliśmy słodką,mała jamnisię,która właściwie sama zgłosiła sie do adopcji.Po prostu wsiadła do auta,przytuliła się do kolan Tomka i spojrzała takimi oczętami,że nie miałam sumienia jej wysadzić.Jest również na tymczasie u koleżanki UeMki i intensywnie szukamy domku.
Berta na dzięn dobry zjadła dwie miski karmy i wypiła trzy miski wody,po czy spokojnie poszła spać.

A to fotki z wczorajszej wizyty w Wieluniu

Zapoznanie

Pani Krysia z Klaudią szykują Benie do drogi

Na spacerku z Dżoką..

http://images29.fotosik.pl/251/8e29e9d36e1a56dc.jpg
Musiałam dziewczynkę pomiziać..

Bartek też chętnie poznał panny..

Bajka,Bonka i Borys poznały już wczoraj Bertę,gdyz były w odwiedzinach w Wieluniu.W końcu moje dziewczyny to wieluńskie baby:evil_lol:
http://images33.fotosik.pl/324/f96887e032ccb3f6.jpg

Po dniu pełnym wrażen,spokojny odpoczynek.

Posted

ciesze sie ze brajlus jest zdrowszy i ma sie swietnie :evil_lol:martwi mnie to ze winny za jego krzywdy nie zostal schwytany i ze nic nie wiadomo o tym draniu,ciesze sie ze edytki stadko jest tez zdrowe,caluski dla wszystkich i milej nocy